Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

DUCHOVNÍ PŘÍČINA GANGLIONU

OBSAH

Duchovní příčina zahlenění

Duchovní příčiny onemocnění by měl každý brát velmi vážně. Ve skutečnosti však uvažujeme naprosto opačně. Málokdo si dokáže přiznat, že problémy jsou jen a jen jeho, že si je vlastně „vyrobil“ sám. Stále hledáme viníky kolem sebe, a přitom by stačilo tak málo, jen na chvíli se zastavit a zvážit, zda cesta, kterou jdeme, je opravdu ta správná, a zda nechybujeme. Zamyslete se nad svým životem, svým myšlením a chováním. Kdo dojde k přesvědčení, že je se svým způsobem života spokojen, nic nežádá a ani nic neočekává, koho zdobí stálý úsměv, jen ten může být zdráv.

Potíže s dutinami (zejména v okolí nosu) znamenají, že nás urazil někdo blízký. Někdy jako by nám bolest až podrážela nohy a tlačila nás k zemi. Zapomínáme, že takové situace si vytváříme sami, a pak se vysilujeme tím, že z vlastní frustrace obviňujeme druhé. Nikdo a nic – žádný člověk, místo ani věc – nemají nad námi moc. Svou mysl ovládáme jen my. My sami si vytváříme své zážitky a svou realitu. Vytvoříme-li mír, harmonii a rovnováhu ve své mysli, nalezneme je i v životě.

Krk představuje schopnost vyslovit se, požádat, oč chceme. Krční potíže obvykle naznačují, že nejsme schopni stát za svými požadavky. Bolení v krku znamená hněv. Přidá-li se nachlazení, je v tom i mentální zmatek. Laryngitida obvykle znamená hněv tak silný, že nám až zabraňuje mluvit. Krk také představuje tvůrčí proud v těle. V něm projevujeme své tvůrčí schopnosti. Jsou-li potlačeny, nastávají krční potíže, většinou u lidí, kteří celý život žijí jen pro druhé a nikdy se nedostanou k tomu, co sami chtějí. Neustále se snaží vyhovět matce (otci, manželovi, milenci, nadřízeným).

Mandle a štítná žláza jsou příznakem frustrované kreativity. V energetickém centru v krku – páté čakře – se odehrávají veškeré změny. Odmítáme-li je nebo je právě prožíváme či se o ně snažíme, krk je vždy velmi citlivý. Dávejte pozor, když vy nebo někdo jiný zakašlete. O čem se právě mluvilo? Nač reagujete? Je to odpor a tvrdošíjnost, nebo se právě začalo něco měnit?

Dech je to nejcennější, co máme. A přesto naprosto samozřejmě předpokládáme, že po výdechu bude následovat další nádech. Bez nadechnutí bychom nepřežili ani tři minuty. Síla, která nás stvořila, nám dala dost dechu na celý život. Nemáme snad právo věřit, že vše ostatní, co potřebujeme, dostaneme také?

Plíce představují schopnost přijímat a vydávat život. Plicní potíže obvykle poukazují na strach přijmout realitu nebo na pocit, že nemáme právo žít naplno. Je nutné naučit se plný dech – zapojit při dýchání břicho, plíce i klíční kosti. Týká se to především žen, které většinou dýchají pouze plícemi (takzvané povrchové dýchání). Rozedma plic a silné kouření znamenají popírání života. Maskují hluboce zakořeněný pocit, že nejsme hodni existence. Výčitkami se nikdo kouřit neodnaučí. Nejprve musíme změnit své přesvědčení.

Astmatu se říká také „dusivá láska“. Je to pocit, že nemáte právo ani dýchat. Astmatické děti bývají přecitlivělé. Často trpí pocitem viny za vše negativní, k čemu v jejich okolí dochází. Cítí se méněcenné, a proto mají pocit viny a potřebu se trestat. Na astma někdy zabírá léčba v sanatoriu, zvláště pokud není nablízku rodina.

Dle čínské medicíny jsou hleny projevem přílišné vlhkosti a horkosti, která se v těle nahromadila. Hleny dle tohoto učení blokují transport protilátek, které produkuje a po těle rozesílá slezina. A právě to je důvod, proč má dnes takové množství lidí problémy s její špatnou funkcí. Zahlenění se netýká zdaleka jen smrkání a kašlání. Je s ním spojeno vysychání sliznic, dýchací a trávicí potíže, ale například i potíže gynekologického rázu nebo časté průjmy. Kromě vynechání či aspoň výrazného omezení takzvaných bílých jedů je možné podpořit organismus také bylinkami. Na odhlenění výborně funguje šalvěj, ať už ji pijete, kloktáte či inhalujete. Výborný je také podběl, tymián a jitrocel. Čaj, který vám v tomto směru pomůže, připravíte také z divizny, slézu a petrklíče. Všechny tyto léčivky je dobré zařadit do zimního pitného režimu i jako prevenci.

Zdroj: Co na zahleněný krk

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

Metoda s knihou funguje velice jednoducho a takmer bezbolestne :) Moc pekne ďakujem za tento článok :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel :D.

ježiš:D

Zdroj: diskuze Jak se zbavit ganglionu

Co znamená zahlenění při běhu

Zahlenění při běhu může mít alergickou příčinu. V tomto případě je vhodné alergologické vyšetření. Nebo může jít o mimojícnové projevy gastroezofageálního refluxu, zde je vhodné gastroskopické vyšetření. Případně může jít o „upper airway cough syndrome“, kdy příčina spočívá v horních dýchacích cestách, například chronická rýma, chronický zánět dutin a podobně. Příčinu by měli poté potvrdit na ORL.

Zdroj: Co na zahleněný krk

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr .

Dobrý den. Na levém zápěstí mám ganglion dost velký. Již čtyřikrát jsem byl v průběhu tří let na operaci. Stále se mi tvoří a je čím dále tím větší. Dokáže to někdo odstranit natrvalo? Když je větší, tak to docela bolí. Prý je umístěn na nervu.
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel u ganglionu je to stále ještě problém a shromažďování tuku operací nekončí. Gangliony se tvoří z důvodu tělesné predispozice, která podporuje tyto tukové shluky a není známa žádná prevence proti navrácení. Je známo, že gangliony se spíše opakují u pacientů, kteří si je nechali odstranit odsátím jehlou, než u pacientů s chirurgickým vyříznutím. Také se časem ukázalo, že po třetím odstranění se na tom samém místě u 80% pacientů ganglion už neobjevil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Duchovní příčina prasklých koutků

Duchovní příčiny nebo pověry o prasklých koutcích nejsou nijak vysvětleny. Známé jsou pouze pověry o záškubech rtů a o suchých rtech.

Pověry o záškubu horního rtu

Níže jsou uvedeny některé z mýtů týkajících se záškubů na rtech, které nemají vědeckou podporu, ale získáte je na internetu:

  • Pravděpodobně se stane něco špatného, ​​pokud zjistíte, že se vám cuká spodní ret.
  • Pokud máte záškuby v levém horním rtu, pravděpodobně budete bojovat s blízkým příbuzným nebo ztratíte přítele.
  • Pokud vám škube v pravém horním rtu, brzy dostanete spoustu peněz.
  • Přijdete o peníze v případě, že se vám škube v pravém dolním rtu.
  • Pokud máte záškuby v obou rtech, brzy se setkáte s nějakým cizincem.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Ganglion - fotografie

Tady je vidět několik fotografií s příznaky ganglionu.

Zdroj: Výrůstek na zápěstí je ganglion

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miriam.

Dobrý den prosím vás udělala jse mi na zápěstí boule doktrorka mi řekla , že je to ganglion a chci to chirurgicky odstranit myslíte prosím vás když na své požádání chci bouličku vyříznout , že mi to udělají děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ganglion jde vyříznout na přání pacienta. Může zde být problém v tom, kdo to zaplatí. Když to nevyžaduje zdravotní stav, tak je to vnímáno jako kosmetický zákrok, který hradí pacient. Když prokážete, že nevyříznutí bude znamenat ohrožení zdravotního stavu například vznikem deprese z bouličky, tak by to mohla pojišťovna zaplatit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Léčba ganglionu

Pokud ganglion nevyvolává jiná onemocnění nebo problémy, tak je nejlepší ho nechat být. Ale většina lidí se ho raději zbaví, protože je většinou příčinou bolesti a nepohodlí. Existuje zde babská rada na odstranění tukové boule ganglionu, která říká, rozbijete ganglion těžkou knihou. Mohlo by to fungovat, protože tímto nárazem cysta ganglionu pod kůží praskne a tekutina z ní se pak vstřebá do krevního řečiště. U lidí, kteří na to mají odvahu, to funguje velmi dobře, ale je zde velká pravděpodobnost opakovaného návratu. Tuto babskou radu by měli použít jen někteří odvážlivci, protože při silném nárazu by mohlo dojít k různým zlomeninám.
V konvenční medicíně provádějí odstranění tukové boule odsátím synoviální tekutiny jehlou a injekční stříkačkou. Někdy ale bývá rosolovitá tekutina v ganglionu velmi tuhá a nemusí tento způsob léčby vždy fungovat. Jenže i když funguje, tak může i u této metody léčby dojít k následnému opětovnému výskytu ganglionu. Pro většinu lidí je ale odsátí ganglionu ideální řešení tohoto problému a zároveň je to velmi snadné i pro lékaře.
Nejúspěšnější metodou léčby ganglionu je jeho chirurgické odstranění. Jedná se o menší operaci, která trvale a zcela ganglion odstraní. Ale i zde existuje jeden člověk z pěti, u kterého dojde opět k návratu a ganglion se u něho opakuje znovu na stejném místě.

Zdroj: Výrůstek na zápěstí je ganglion

Příznaky ganglionu

Mezi častý příznak patří otok, který je velmi hladký a kulatý. Podle velikosti se gangliony dělí na velmi malé, přibližně velikosti hrášku, a na větší, které jsou ve velikosti švestky. Právě ty větší gangliony mohou být často nevzhledné a také mohou být často bolestivé, zejména když se nacházejí blízko nějakého nervu. Ganglion se nikdy nešíří do jiných částí těla. Gangliony se mohou objevovat i přerušovaně, tedy mohou se objevovat a zase mizet a u některých pacientů mohou zmizet úplně.

Zdroj: Výrůstek na zápěstí je ganglion

Příčiny praskání koutků úst

Prasklý koutek úst má řadu možných příčin, které většinou pochází z úst nebo kolem úst, i když to ve vzácných případech mohou způsobit i systémová onemocnění nebo léky. Popraskané koutky se často vyskytují u mladších lidí, kteří slintají během spánku, nebo u starších lidí s hlubokými vráskami po stranách úst, které zvyšují pravděpodobnost výtoku slin a popraskání ústních koutků. K tomuto stavu může také přispět dlouhodobá expozice ve větru nebo chladu, špatně padnoucí zubní protézy nebo nedostatek zadních zubů, které pomáhají udržet napnutou strukturu obličeje.

Prasklý koutek na rtech bývá spojený s nedostatky ve stravě, včetně nedostatku železa a vitamínů B1, B2, B6 a B12.

U pacientů s prasklým koutkem se mohou také vyvinout kvasinkové infekce z kmene zvaného candida albicans. Tato plísňová infekce se pak může šířit celými ústy, což výrazně zesiluje fyzické nepohodlí.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Poradna

V naší poradně s názvem GANGLION NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Mareš.

chtěla bych se zepta, mám ganglion na noze u achilovky, mám jít na zákrok a zajímalo by mě jak dlouho trvá pooperační léčba,mám práci kde celý den stojím za jak dlouho budu moct jít do práce,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rekonvalescence po excizi ganglionu nebývá dlouhá. Zpravidla se 12. den vytahují stehy a po dvou týdnech od zákroku můžete zase běžně fungovat. Mohou však nastat komplikace v podobě pooperačního zánětu a nebo v případě hlubšího zásahu do tkání trvá zhojení a obnova funkčnosti déle. Pro rychlejší hojení můžete užívat preventivně Wobenzym 5 tablet 3 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ganglion na noze

Léčba prasklých koutků

K léčbě popraskaných koutků se často používají lokální masti se steroidy snižujícími záněty a masti s oxidem zinečnatým, který má antifungální vlastnosti, aby poskytl bariéru narušenému prostředí během procesu hojení. Pokud dojde ke kvasinkové infekci, můžeme ji léčit perorálními nebo topickými antifungálními léky, jako je Nystatin pro celá ústa a výplachy chlorhexidinem (obsažen v ústní vodě), který má antibakteriální vlastnosti.

Léčbě prasklých koutků pomáhá také přijmout několik preventivních opatření, která mohou minimalizovat jejich výskyt. Pokud například nosíte zubní protézy, jejich časté čištění (včetně proplachu chlorhexidinem) a jejich vyndavání na noc omezuje růst bakterií a plísní. Je dobré také zjistit, zda vaše zubní náhrady správně sedí. Náhrada chybějících zubů poskytuje lepší podporu obličeje a může minimalizovat vrásky kolem úst. A samozřejmě každodenní čištění zubů a mezizubních prostor pomáhá zajistit zdravá ústa bez chorob.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Diskuze

V diskuzi TMAVÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie provazníkova.

DObrý den mého syna před sedmi měsíci operovali z vrozenou srdeční vadou, a má tmavou stolici čím jeto příčina směje se bolesti bříška nemá zácpu taky ne papá pravidelně je na příkrmech treba piskoty s banánem s mlekem kojeneckym nebo mu dělám mléčné kojenecké kašičky od šestého měsíce ale stoluce je tmavá jak muže byt příčina tohodle děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavá stolice

Kdo je to otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, exorcista, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice. Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se staví proti homosexualitě jako nástroji hříchu, kterého ďábel užívá především ke zmatení mladých lidí. Také se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby, jelikož z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINA SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

Na svědění uší je dobré použít vodičku do ucha, která se jmenuje Otic Solution. Jde koupit volně v lékárně. Tady je vidět její cena: www.zbozi.cz/hledani…
Při použití postupujte podle přiloženého návodu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alice.

no jo, ale ta rozpouští maz, já mám ucho naprosto čisté bez mazu a svědí to stále

Zdroj: diskuze Příčina svědění v uších

Příčina slaných rtů

Příčina slaných rtů může být spojená s užíváním určitých léků. Budou-li potíže přetrvávat i po vysazení daného léku, je jistě vhodné navštívit lékaře k podrobnějšímu vyšetření a zjištění jiné příčiny potíží. Další příčinou pocitu slaných rtů mohou být některé infekce, stejně tak některé metabolické choroby. Nejbanálnější příčinou slaných rtů může být pot. Proto při sportování, zvýšené tělesné námaze anebo v letních měsících chraňte své rty vhodnými přípravky.

Zdroj: Slané rty

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislava vaclová.

Může byt příčina kvasinek u může,prot že má cukrovku?
Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přemnožení kvasinek souvisí s imunitou. Je-li oslabená první co na tělo zaútočí jsou kvasinky. Zvýšená glykemie rovněž přispěje k rozvoji kvasinek. Řešením je držet krevní cukr na správné úrovni vhodnou dietou nebo inzulínem. Na postižených místech použít mast Clotrimazol 2 krát denně, a když se situace do týdne nezlepší, navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky u mužů

Otok pravého kotníku

Otok jednoho kotníku může mít cévní příčinu (ucpaná céva může být závažný stav, tudíž je vhodné toto konzultovat s lékařem) nebo mohl vzniknout jako reakce na nějaký proces v kloubu (ortopedická nebo revmatologická příčina).

Zdroj: Příčiny otékání kotníků

Otok kotníku levé nohy

I zde platí to, co bylo popsáno výše, otok jednoho kotníku může způsobovat ucpaná céva (nutná konzultace s lékařem) nebo otok vznikl jako reakce na nějaký proces v kloubu (ortopedická nebo revmatologická příčina).

Zdroj: Příčiny otékání kotníků

Příčiny oteklých nohou

Příčinou řady problémů s nohami je nevhodná obuv. Levné boty, příliš vysoké podpatky nebo naopak ploché podrážky jsou příčinou otoků nohou nejen v létě. Nemusíte však hned sahat po zdravotní obuvi, často stačí, pokud si do svých bot pořídíte ortopedické vložky.

S otoky nohou se častěji setkávají obézní lidé nebo těhotné ženy. Příčina otoků nohou je v tomto případě v nárůstu váhy. V těle dochází k hromadění vody, se kterou se organismus hůře vypořádává. Důležité je zařadit do svého režimu pravidelný pohyb, především chůzi, a střídat různé polohy nohou.

Otoky se také vyskytují u řady onemocnění, kdy jsou jejich průvodním příznakem. Pokud se jako příčina otoku nohou vyloučí fyzická námaha, nevhodná obuv nebo obezita či těhotenství a jestliže se otok objevil spontánně, měli byste zajít k lékaři. Jednou z vážných příčin otoku nohou může být trombóza (ucpání cév krevní sraženinou) nebo jiné cévní onemocnění, případně onemocnění ledvin.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP