Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

BABSKÉ RADY NA ZNIČENÉ VLASY

OBSAH

Babské rady na zničené vlasy

Jeden z jednoduchých receptů, jak na zničené vlasy, je zábal z obyčejné majonézy. Tou si namažte vlasy po celé délce, pořádně vetřete, zabalte do potravinářské fólie a nakonec omotejte ručníkem. Takto ponechte minimálně půl hodiny, je lepší nechat klidně hodinu nebo dvě. Nakonec důkladně opláchněte a upravte, jak jste zvyklí.

Další možností na zničené vlasy je žloutkový zábal. Podle délky vlasů si vezměte 1–2 žloutky, ty smíchejte s trochou malinko zahřátého oleje (tak, abyste v něm udrželi prst) do husté směsi. Můžete přidat i trochu balzámu na vlasy. Takto připravenou směs vmasírujte do vlasů, zabalte do potravinářské fólie, omotejte ručníkem a nechte působit alespoň hodinku. Pro hodně poškozené vlasy je dobré zábal aplikovat zhruba 3 měsíce alespoň jednou týdně.

Vhodné jsou také různé oleje:

  • olivový panenský – pro výživu a regeneraci
  • kokosový – na poškozené vlasy
  • jasmínový – pro slabé vlasy
  • mandlový – na suché vlasy a regeneraci
  • ricinový – proti padání vlasů a na regeneraci

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ZBYTEČNĚ ZNIČENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olivka.

prosím, prosím o radu :) mám vlasy dlouhé přibližně pod lopatky a problém je ten, že vždycky když si je nechám, třeba jen na chvilku rozpuštěné, začnou se mi zespoda zacuchávat, někdy vypadají jako dredy, takže když to rozčesávám vlasy se potrhají, ulámou, zničí.. :/ jinak myslím že jsou vcelku pěkné a zdravé :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytečně zničené vlasy

Vlasy zničené barvením − foto

Zde můžete vidět vlasy zničené barvením.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ZNIČENÉ VLASY MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kik.

prosimváš jak mám rozumět tomuto ? :že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut
to ten olej polikat nemám ? to ho tam mám jenom 5minut držet a pak vyplivnout ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ano, jen udržet v ústech po dobu 4-5 minut. V ústech je sliznice, která dokáže absorbovat některé účinné látky, jenž jsou podpůrné mimo jiné i pro růst a kvalitu vlasů. Takže v tomto případě skutečně nepolykat!
Rozhodně Vám prospěje, když zařadíte kvalitní olej do své stravy, třeba do salátové zálivky a ten pak doporučuji s chutí spolknout. :-)

Zdroj: diskuze Zničené vlasy masky

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Domácí sprej na elektrizující vlasy

Co pomůže na elektrizující vlasy? Existuje mnoho variant antistatických sprejů. Zde je kombinace domácích prostředků, která je odzkoušená.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce isopropylalkoholu;
  • 1 lžíce kondicionéru;
  • 200 ml vody;
  • 10 kapek esenciálního oleje;
  • 1 lahvička s rozprašovačem.

Výroba antistatického spreje

Existují snadné recepty jako pár kapek esenciálního oleje rozmíchaných v extraktu z vilínu virginského, které fungují také jako antistatický sprej. Pro náš recept v podstatě potřebujete jen 2 lžíce kondicionéru smíchané s asi 1 šálkem vody.

Přidejte asi 1 až 2 polévkové lžíce lihu, aby se tekutina z vlasů odpařila o něco rychleji. Pokud chcete, přidejte si své esenciální oleje. Postačí asi 10 kapek. Důkladně promíchejte a vložte do rozprašovače. Před použitím protřepejte a podle potřeby nastříkejte na vlasy.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Babské rady na růst vlasů

Jezte hodně bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí – dostatečné množství proteinů podporuje růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.

Nanášejte do vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech, dodávají živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky, můžete použít olej olivový, kokosový, levandulový, ricinový, jojobový, mandlový, rozmarýnový nebo rybí tuk.

Dělejte si masky na vlasy, pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Například vlasová maska z 1 lžíce medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy a jednoho žloutku – směs naneste na nemyté vlasy, nechte půl hodiny působit, poté umyjte.

Vytvořte si směs, která zabije bakterie, odstraní nečistoty a otevře vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst. Smíchejte 1 lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje, 3 kapky oleje rozmarýnu a 1 polévkovou lžíci destilované vody. Namočte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy.

Často si provádějte masáž vlasové pokožky, zlepšíte tím krevní oběh, což pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů, můžete použít jeden z již zmiňovaných olejů.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Rady na zvětšení objemu jemných vlasů

  • Důležité je, aby došlo ke zvětšení objemu vlasů. Zvětšení objemu vlasů dosáhnete „opačným vysušováním“ vlasů, to znamená, že se máte při vysoušení předklonit.
  • Vyzkoušejte nové výrobky pro zvětšení objemu, v současnosti je na trhu k dispozici široké spektrum těchto výrobků.
  • Další možností pro zvětšení objemu je používání natáček.
  • Velmi účinné je si vlasy tupírovat.
  • Ideálním způsobem pro zvětšení objemu přirozenou cestou je spaní s vlhkými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Co způsobuje elektrizování vlasů

Statická elektřina vzniká, když se o sebe třou dva odlišné předměty. Tento proces způsobuje přenos elektronů z jednoho objektu na druhý. Objekt, který ztratí elektrony, získá kladný náboj, zatímco objekt, který elektrony získá, dostane záporný náboj. Vezměte si například vlákna na klobouku. Když se materiál vašeho klobouku otírá o prameny vašich vlasů, vyměňují si elektrony. Tato výměna způsobí, že se na vašich vlasech nahromadí jakýsi elektrický náboj. Pokud je ale ve vzduchu vlhkost, může náboj obvykle jednoduše zmizet.

Pokud však ve vašich vlasech není žádná vlhkost, jako v suchém zimním ránu, náboj způsobí, že se vaše prameny odpuzují od jiných jako magnet. Zkrátka vaše vlasy jsou doslova tak plné elektronů, že to samy nevydrží a vznáší se.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na krepaté vlasy

Mytím vlasů jedlou sodou se údajně stav krepatých vlasů výrazně zlepší. Vysoká zásaditost jedlé sody napomáhá otevírat kutikulu vlasu. Vlasy se vzpřímenými šupinkami kutikuly působí krepatým, suchým a křehkým dojmem. Vlasy se také zacuchávají a jsou náchylnější na mechanické poškození. K neutralizaci jedlé sody a k uzavření kutikuly vlasu se vlasy následně musí opláchnout jablečným octem na kyselé bázi. Po umytí vlasů jedlou sodou jsou vlasy měkké, poddajné a snadno upravitelné. Vlivem vysoké zásaditosti dochází ke změně vnitřní struktury. Dlouhodobé a okamžité výkyvy kyselého a zásaditého prostředí oslabují vlasy a činí je trvale zranitelnými. Extrémně zásadité roztoky způsobují rozklad disulfidových vazeb keratinu. Po čase dochází k úplnému rozpadu proteinů. Proto se doporučuje tuto kúru používat pouze nárazově za účelem odstranění nahromaděných stylingových přípravků a k revitalizaci velmi mastných vlasů. Jedlá soda je výborná pro svou abrazivitu a přirozený peeling vlasů a vlasové pokožky. Čas od času není na škodu řádně a důkladně vlasy a vlasovou pokožku umýt a odstranit veškeré zbytky odumřelých buněk a nečistot. Jedlá soda mimo účinných mycích účinků však také absorbuje přirozenou vlhkost z vlasu a může je tak nadměrně vysušovat.

Více informací, jak zregenerovat suché a krepaté vlasy, naleznete zde.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP