Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

BOLÍ MĚ ZUB POD KORUNKOU

OBSAH

jak vypada zkazeny zub pod korunkou

Dokud je zánět v klidu, nijak se neprojevuje. Pokud ale dojde k oslabení imunitního systému (chřipka, nachlazení), může nastat akutní vzplanutí tohoto chronického zánětu a zub začne bolet, rovněž může vzniknout otok s hnisem. Chronický zánět navíc trvale zatěžuje imunitní systém, může poškodit některé orgány jako ledviny, srdce. Takzvané váčky se vytvoří tehdy, když přijdete se zánětem zubu pozdě. Jakmile v zubu tepe, je třeba ho ošetřit.

Zdroj: Váček pod zubem léčba

Poradna

V naší poradně s názvem EXTRAKCE JEDNICKY,-ZLOMENY KOREN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry den,ve středu mi trhali koren u jednicky v pravo nahoře,dvojku mi zbrousil a prichystal na cep s korunkou,ve ctvrtek jsem prijela l zubaři s tim,ze jsme byli domluveni,na nahradu jednicky a korunky na dvojku,ale pres noc me to šíleně chytlo a bolelo a prijde mi ze me boli ta dvojka,s kterou nebyl žádný problem.Lekar mi tedy predepsal ant.Augmentin 625mg s tim ze se mi to zanitilo a nic na bolest,sehnala jsem si aulin na bolest, ale nezabira mi,uz 3 dny jsem se nevyspala v pondeli mam prijit,dnes je sobota a ja si nejsem jistá,zdali to do pondeli vydrzim,ta bolest mi vystreluje az do spodnich zubů. Prosim o radu,zdali si s tim zajet na pohotovost nebo pockat na meho lekare stomatochirurga do pondeli? Dekuji a preji hezky den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pohotovost bude nejlepší řešení. Aspoň to prohlédnou, dají prostředek proti bolesti a vás uklidní, že jste nic nezanedbala. Pak zajděte za svým stomatochirurgem.

Zdroj: diskuze Extrakce jednicky,-zlomeny koren.

Citlivý zub pod korunkou

Příčiny

Pokud je zub citlivý pod korunkou, může se nejspíše jednat o infekci v kořenovém kanálku. Navštivte svého zubního lékaře, jelikož se problém lepšit nebude, maximálně přejde do chronicity (což sice nemusí bolet, ale na léčbu už potom bude pozdě).

Léčba

Pokud zub bolí, je bohužel jediným řešením odstranění nervu. Zub potom rozhodně bolet nebude, bude takzvaně mrtvý. Jiný postup není možný, bolesti by pravděpodobně přetrvávaly.

Zdroj: Bolesti mrtvých zubů pod korunkou

Diskuze

V diskuzi MUSÍM PLATIT ZA VYTRŽENÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Novák.

Dobrý den-dnes mně paní doktorka vytrhla kořen 3tího zubu a 4tý zub s korunkou. 3tí zub bez problému a načtyřce utrhla kurunku a následně trhala kořen. To trvalo přes jednu hodinu tzv.chirurgická extrakce.Pro prví umrtvení použila injekci,která neudělá ztvrdnutí pusy ,pak ale provedla další opich bežnou injekcí. Je v pořádku ,že požadovala úhradu téměř 500kč -

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Musím platit za vytržení zubu

Bolest zubu pod korunkou

Příčiny

Pokud se objeví bolest zubu pod korunkou, jedná se s největší pravděpodobností o zánět zubu – pulpy (dřeně). Před definitivní fixací keramické práce se doporučuje bolest zubu na skus endodonticky ošetřit (zaplnit kanálky).

Léčba

Pokud se projevuje bolest zubu pod korunkou, tak byly pravděpodobně korunky nafixovány na živé zuby. Je nutné vyjmout nervy. Také je možné zub uklidnit, ale zde je dobré zkontrolovat, zdali zub reaguje přiměřeně na chladovou zkoušku a je poklepově nebolestivý, ještě před nasazením fixní práce.

Zdroj: Bolesti mrtvých zubů pod korunkou

Diskuze

V diskuzi AVOKÁDO Z PECKY ZALOŽENÍ KORUNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Čálková.

vypěstovala jsem úspěšně sazenici avokáda z pecky , stonek je asi 1 m vysoký. Ráda bych ji zapěstovala jako stromek s korunkou a darovala vnukovi na terasu jeho nového bytu. Zastřihla jsem tady vršek sazenice, ale další výhon je zase jen jeden vedle mého řezu a roste šikmo vzhůru. Mám obavy, že jsem zničila celou rostlinu. Kde jsem udělala chybu ? Děkuji předem za radu pro další pěstování. M.Čálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Čálková.

Vypěstovala jsem úspěšně sazenici avokáda z pecky . Ve výšce asi 1 m jsem chtěla zapěstovat na sazenici korunku a potom rostlinu věnovat na terasu nového bytu. Zastřihla jsem vršek , bohužel vyrostl jen jeden výhon, který vede šikmo od řezu. Mám obavy, že jsem celou rostlinu zničila. Prosím o radu, kde jsem udělala chybu a jestli mám ještě nějaké možnosti nápravy. Děkuji předem za radu.

Zdroj: diskuze Avokádo z pecky založení korunky

Bolest zubu pod korunkou

Čím lépe se bude pacient o korunky starat, tím déle mu budou dobře sloužit. Zuby nesoucí korunku jsou i nadále náchylné ke vzniku zubního kazu v oblasti krčku, kde je umístěn okraj korunky. Zároveň se v případě zanedbávání ústní hygieny může rozvinout zánět dásní. Korunka umístěná na živý zub tudíž při špatné hygieně nezaručí bezkazovost a případnou bolest vzniklou zánětem.

Bolest mrtvého zubu pod korunkou

Pokud se objeví bolest mrtvého zubu pod korunkou, jedná se s největší pravděpodobností o zánět pulpy (dřeně). Před definitivní fixací keramické práce se doporučuje bolestivé zuby endodonticky ošetřit, to znamená zaplnit kanálky.

Citlivý zub pod korunkou

Pokud je zub citlivý pod korunkou, tak pravděpodobně nejde o mrtvý zub. Problém může být v tom, že korunka je nepřesná a je zde spára, kvůli níž dochází ke dráždění dřeně. Nebo je zub po obroušení korunkou drážděn. Více se zjistí podle vyšetření a RTG snímku u lékaře.

Kaz pod korunkou

Pokud je kaz pod korunkou, korunka se musí sejmout, kaz ošetřit a vyrobit se nová korunka.

Zdroj: Zánět zubu pod korunkou

Diskuze

V diskuzi STÁLE OTIKAJICI TVAR OD ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den
V sobotu ráno me začal bolet zub 3 na hoře kde zde byl cepel s korunkou. V nedeli ráno již lehce otekle a bolest nesnesitelná byla jsem tedy na pohotovosti.
Zde mi to nad zubem narizli a dali dren a antibiotika.
Bolest byla o něco lepší ale hned během nedělního dopoledne tvar netekla extrémně.
V pondělí sem byla tedy u svého zubaře který mi zub vytrhl. V úterý ráno tvář otekla tak ze uz nemůžu ani skoro otevřít oko. Bolest cítím u spodní 6 zubu. Ale da se to vydržet. Otok je od spodní čelisti přes nos oko horní vicko spodní víčka- prostě celá tvář i s okem a nosem. Prosím nevíte co by to mohlo být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

Podle popisu tam ještě zánět probíhal. Já jsem měla něco podobného. ejprve strašná bolest, pak dren a atb. Po týdnu extrakce, čištění a šití. Brala jsem na doporučení wobenzym a do tří dnů jsem to měla ok. Ale oproti běžné exrakci bez zánětu, to byla pořádná bolest!

Zdroj: diskuze Jak zmírnit otok tváře

Bolest mrtvého zubu

Bolest mrtvého zubu vždy záleží na tom, v jakém stavu zub je, jak kvalitně byl ošetřen, zda se nalezly všechny kořenové kanálky a opracovaly se až ke svému konci.

Zdroj: Bolesti mrtvých zubů pod korunkou

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Váček pod korunkou

Zubní váček je zánět, kterým se váš organismus brání před bakteriemi v zubu. Do zubu, tedy do takzvaného kořenového kanálku zubu, se bakterie dostanou nejčastěji z neošetřeného zubního kazu. Když se bakterie dostanou do kořenového kanálku, způsobí nejdříve zánět a pak odumření zubní dřeně. Tyto kořenové kanálky přímo komunikují s čelistní kostí. Když se tedy dostanou bakterie kořenovým kanálkem do blízkosti kosti, náš organismus vytvoří pod zubem zánět (zubní váček). Zubní váček vzniká také u zubů, které nebyly kvalitně ošetřeny a kde i po ošetření zbyly v kořenovém kanálku bakterie. K průniku bakterií do kořenového kanálku zubu může také dojít při broušení zubu na korunku nebo můstek. Dokud je zánět v klidu, nijak nás netrápí. Pokud ale dojde k oslabení našeho imunitního systému (chřipka, nachlazení), může dojít k akutnímu vzplanutí tohoto chronického zánětu a zub nás začne bolet, může rovněž vzniknout otok s hnisem. Chronický zánět navíc trvale zatěžuje imunitní systém a může poškodit některé orgány jako ledviny, srdce.

Váček pod korunkou – foto

Zde je několik fotografií zobrazujících zubní váček pod korunkou.

Zdroj: Různé formy váčku

Diskuze

V diskuzi BOLEST V KLENBĚ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Procházková.

Už dva roky mně bolí v klenbě nohy. Při chůzi nic nebolí, na omak když pořádně
přitlačím tak to nahmatám, ale hlavně to bolí v klidu a to píchání je hodně silné, až
mi to připadá jako nerv, nakonec to přestane a třeba to začne za několik hodin.
Někdy mně to bolí i v noci.
Dle lékařů je to spadená klenba, ale je mi divné, že to bolí jenom v klidu.
Tak tím žiju, ale je to hodně nepříjemné.
Nemá někdo podobné potíže a neví co to je ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Procházková.

Tak co to vlastně mám a dá se toho zbavit, mám hodně ploché a zdeformované nohy, ale při chůzi to nebolí

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Jízda na kole

Jízda na kole je opravdu vhodnou rehabilitační technikou při léčbě artrózy.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Diskuze

V diskuzi BOLEST NA HRUDI NA PRAVÉ STRANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Dobrý den,mam bolest na pravé hrudi přesně jak to mate vyze uvedené ,cítím jak mi ta bolest přechází i do zad. Nevíte co to muže být? Ráno jsem skytala a pak se mi objevila tato bolest,předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Bolí mě na hrudi převážně na pravé straně je to tupá bolest a když mě tam při pohybu zvláštně bodne bolest postoupí a bolí celá hruď

Zdroj: diskuze Bolest na hrudi na pravé straně

Kde bolí žlučník

Příznaky podrážděného žlučníku se dostaví bezprostředně po jídle. Objeví se pocity nafouklého břicha a intenzivní plnosti, prudká bolest vystřelující pod žebro, zvracení nebo pocit na zvracení, říhání a případně i mírné zežloutnutí bělma.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Diskuze

V diskuzi TRIGLYCERIDY V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilem kaiser.

mam tryclyceridy ..pry 32

a nikdo semnou nic nedela

mam strach

boli me na prsou jako na infarkt ,dusnnost .otoky nohou litka

boli me zlucnik či jatra vzdy me tam boli tak jak tupa sila ,,nozem ,,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Triglyceridy v krvi

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Diskuze

V diskuzi SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tobias.

ahoj.. Bolí mě jeden den v krku a mám u hltanu něco jakoby rozřízlého s šedivým obarvením... bojím se aby to nebyla rakovina .... bolí jen při polikání

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Zápal plic inkubační doba

Inkubační doba u zápalu plic se pohybuje v řádech několika hodin až dnů.

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Poradna

V naší poradně s názvem KDE BOLÍ ARTRÓZA KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den.
Od dětství mám levou nohu kratší,ortoped zjistil artrozu cvičím ale pravá kyčel bolí i v klidu.
Zajímalo by mně jaké cviky by pomohly
dekuji Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny možné cviky při artróze můžete vidět tady: m.youtube.com/result…
Z potravních doplňků vyberte ty s obsahem glucosaminu, chondroitinu a MSM (síra). Pravidelně choďte na kontrolu k ortopedovi a mluvte s ním o lepší léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde bolí artróza kyčle

Sundání zubní korunky

Pokud již byly korunky definitivně nacementované, je málo pravděpodobné, že by se je podařilo snadno sejmout bez jejich poškození.

Průběh

V takovém případě je nutné rozříznout kovovou konstrukci, opatrně ji odstranit a poté zhotovit celou práci znova. Pokud by bylo možné korunky sejmout bez poškození a kovová konstrukce by byla vyhovující, je teoreticky možné ji znovu použít pro napálení nové keramiky, ale tento scénář je spíše nepravděpodobný. Za určitých okolností by bylo možné zhotovit keramickou fasetu a poškozenou korunku opravit přímo v ústech.

Zdroj: Bolesti mrtvých zubů pod korunkou

Zápal plic nakažlivost

Inkubační doba u infekčních pneumonií je závislá na původci nemoci (například bakteriální pneumonie 1–3 dny, pneumonie způsobená respiračním syncytiálním virem 4–6 dní, pneumonie způsobená virem chřipky 18–72 hodin).

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Co znamená bolest okolních zubů po extrakci

Bolest okolních zubů po extrakci může být důsledkem podráždění nervu zánětlivým procesem či otokem dásně a pohmožděním, po zaléčení zánětu odezní, pokud ne, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Jak dlouho se to hojí

Nejvíce naražená žebra bolí, když rychle dýcháme, kašleme, kýcháme nebo se něčemu smějeme. Bolest může trvat i několik týdnů. Doporučuje se 4–6 týdnů absolutního klidu a spaní v polosedě.

Zdroj: Naražená žebra

Proč mě bolí žlučník

Podrážděným žlučníkem může trpět i mladý člověk. K záchvatům přispívá (či je způsobuje) ostré, kořeněné nebo tučné jídlo a hektický způsob života plný stresu. Svoji roli zde hrají i rodové dispozice. V případě větších problémů a bolestí navštivte okamžitě lékaře.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP