Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

CO PROTI POCENÍ NOHOU

OBSAH

Jak se navždy zbavit pocení nohou

Zkuste komerční přípravek – antiperspirant SweatStop Forte Max. Funguje na 100%. Objednat jej můžete na www.stop-potu.cz, dokáže spolehlivě zabránit nadměrnému pocení nohou. Poskytuje před pocením nohou ochranu až na 72 hodin a zároveň působí preventivně také proti mykóze nohou. Antiperspirant SweatStop Forte Max obsahuje látky jako aloe vera, panthenol (provitamin B5), kafr a další vybrané přísady ve správném složení, zaručujícím citlivou péči o kůži.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Bylinky proti pocení nohou

Na pocení nohou je vhodná šalvěj. 6 hrstí sušené šalvěje zalijte 2 litry horké vody a nechte 20 minut louhovat. Poté bylinkový nálev sceďte, přilijte do napuštěné vany a už si jen užívejte bylinkami provoněnou koupel. Lázeň opakujte jednou za týden, po úpravě stačí 1x za měsíc.

Pocení tlumí i jablečný ocet, který se používá jako přírodní antiperspirant. Jablečný ocet naneste na chodidla a rozetřete, už jen pár kapek výrazně zeslabí a zneutralizuje zápach potu. Z jablečného octa si můžete připravit i osvěžující koupel, stačí přidat 1 hrnek octa do vany s teplou vodou. Stejně tak můžete použít jedlou sodu (koupel, plosky nohou).

Za vyzkoušení stojí i přesličková tinktura. Připravíte si 150 g přesličky, 30 g dubové kůry a 200 ml lihu. Bylinky vsypete do lahvičky, přilijete líh a směs necháte 2 týdny louhovat. Tinkturu přecedíte, přelijete do nádoby z tmavého skla a každý večer po umytí potíráte tinkturou chodidla a prostory mezi prsty.

Vyzkoušejte i dubovou lázeň. Připravíte ji z 1 kg kůry mladých větví a 3 litrů vody, až hodinu povaříte, poté scedíte. Dubový nálev vlijete do lavoru a ponoříte do něj nohy na 15–20 minut. Opakujete i několikrát do týdne (podle potřeby).

A nakonec tady pro vás máme lázeň z rajčat, ta má silný účinek právě proti nadměrnému pocení a nepříjemnému tělesnému pachu. Do vany s teplou vodou přilijte 3 litry rajčatové šťávy a 15 minut v ní relaxujte. Tělo po rajčatové koupeli opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Pocení nohou v silonkách

Bohužel toto je velký problém. Silonky jsou umělé, pot nesají a nohy v nich zapáchají. Nadměrného pocení se nemůžeme zbavit jednou provždy. V lepších případech je lze pouze snížit či výrazně omezit. Jednou z možností je látka zvaná botulotoxin.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alka.

Pocení nohou mě trápilo dlouho. Koupele, bylinky, spreje ani mastičky nikdy na dlouho nepomohly. Antipe byla pro mě malý zázrak. od doby, co ji používám, je pocení pryč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek.

Pocení nohou mě dostalo až ke kožnímu. Ten mi doporučil Driclor. Když moc nepomáhal, řekl mi o Iontoforéze Antipe. Musím říct, že investice do ní stála za to. Super, úžasný, skvělý. Co víc dodat. to musíte zkusit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Sprej proti pocení nohou

Sprej proti pocení nohou SweatStop Forte Max spolehlivě pomáhá v boji s nadměrným a silným pocením nohou, účinně si poradí také se zápachem nohou. Jde o nejsilnější přípravek proti pocení nohou na trhu, přesto jemný k pokožce nohou. Forte Max proti pocení nohou vydrží 6–8 měsíců. Přípravek také chrání nohy před onemocněním mykózou. Recenze jsou pozitivní.

Set proti pocení SweatStop Forte Kombi představuje unikátní kombinaci přípravků proti nadměrnému pocení. Díky dvěma specializovaným přípravkům se jedná o zcela unikátní řešení na trhu s přípravky proti nadměrnému pocení ve formě sprejů. Tento balíček dodává tělu kompletní péči pro efektivní léčbu nadměrného pocení. Neobsahuje parabeny. I zde jsou recenze pozitivní.

Sprej na nohy Salt of the Earth zaujme na první pohled krásným designem a také tím, že je 100% přírodní. Sprej obsahuje výtažek z aloe vera a mentolu, takže při použití nádherně osvěží vaše chodidla, přičemž vůně není nijak vtíravá. Po použití se chodidla v botách mohou zpotit, ale nepříjemný odér se nedostaví.

Sprej na nohy Silver Active je antiperspirant na nohy. Dle recenzí není účinný celý den, nohy se potí, ale nezapáchají.

Osvěžující sprej na nohy a do bot Dermacol Fresh Shoes je produkt, který by každá žena v letních parných dnech měla mít v kabelce. Kromě toho, že příjemně voní, je i velmi osvěžující. Není tak nic lepšího než si v práci sundat lodičky a nastříkat si na namáhané nohy tento sprej. A také si trochu šplíchnout do bot, aby případně eliminoval zápach nohou. Nečekejte, že se vám po jeho nanesení chodidla potit přestanou – nic takového ani sprej neslibuje. Ale jako osvěžení a prevence proti zápachu je dle recenzí bezvadný.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU A ZÁPACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Páťa.

Od pocení a zápachu nohou mi úžasně pomohla iontoforéza Antipe. Nejprve jsem ji používal i 3x týdně. Pak se intervaly prodlužovaly a teď to stačí jednou za měsíc dva. Jsem moc spokojený a myslím, že nejen já. Můžu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Igi.

Zpocené nohy a zápach linoucí se za člověkem, když se zuje. BRR. To byl můj problém, ale naštěstí už je to pryč. Začal jsem používat iontoforézu OZO-OZO. Za pár dní byl znám posun a teď stačí jednou ji dvakrát do měsíce a jsem jako vyměněný.

Zdroj: diskuze Pocení nohou a zápach

Dubová kůra na pocení nohou

Pokud se při zabránění pocení nohou chcete vyhnout chemii, tak použijte dubovou kůru. Při pocení chodidel se doporučuje dvakrát až třikrát týdně koupat nohy asi deset minut v lázni s výtažkem z dubové kůry nebo přesličky rolní. Dubovou kůru nasekejte nadrobno a vařte asi deset minut ve vodě. Na litr vody stačí hrst kůry. Odvar z přesličky rolní si připravíte tak, že dvě polévkové lžíce této bylinky přelijete litrem vařící vody a necháte vychladnout nejlépe na tělesnou teplotu. Do této koupele pak nohy ponoříte a necháte působit.

TIP: Pocení nohou můžete ovlivnit také koupelemi s přidáním kuchyňské, mořské či speciální Rochovy soli. Dobrou službu udělá i odvar z podbělu, třezalky, lipového květu či rozmarýnu. Maceška a fenykl zase dokážou změkčit ztvrdlou kůži na patách a bříškách prstů.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU A ZÁPACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Georg.

Je to hloupost, co zde popisujete-reklama na výrobky a útok na Vaše kapsy.
V mládí jsem měl problém stejný a řešení je pouze v uvažování člověka a změnách v životním stylu.

- změna ponožek pouze bavlněné či froté a žádné (PES i silon) jsou neprodyšné a zvyšují pocení. Při fyzické zátěži používám silné frote/zimní do kterých vsypávám dětský pudr.

- změna obuvi-žádná China, ale semiš či kůže se stélkami odvádějícími vlhko

- nejdůležitější je výměna ponožek několikrát za den např. ráno/odpoledne po práci či koupeli v zaměstnání a doma při relaxaci s manželkou po zaměstnání

- dodržovat základní hygienické návyky a koupel (žijeme v 21. století a ty zvyky chlapů co musí smrdět-odmítám/žijeme s manželkami (princeznami) a ty si zaslouží naší lásku a ohleduplnost svědomím, že nežijí s čuníkem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ZlatoX.

Je pitomost myslet si, že když někdo trpí nadměrným pocením nohou, tak ho spasí ponožky z jiného materiálu. Pokud chcete pocení vyřešit, potřebujete něco opravdu účinného jako např. Electro Antiperspirant, viz www.iontoforeza.cz/n…

Zdroj: diskuze Pryč s pocením nohou

Jak zabránit pocení celého těla?

Obtížnému pocení celého těla je možné zabránit pomocí methantheliumbromidu nebo bornaprinhydrochloridu. Tento problém je v podstatě terapeutickou výzvou, protože existuje více možností, jak efektivně zacházet s lokalizovaným pocením.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jany.

S pocením nohou jsem zápasila dlouhou dobu. Od doby, co používám Antipe nebojuji. Užívám si.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Co znamená noční pocení na hrudi

Noční pocení na hrudi může mít řadu příčin. Tou nejčastější je, že se tělo prostě vypořádává s přehříváním organismu, a takhle se snaží udržet v optimální teplotě. V takovém případě se kromě hrudi pocení projevuje i v podpaží nebo třeba i na ploskách nohou. V jiném případě ale může být pocení na hrudi i signálem nějakého problému autonomního nervového systému. To může vyvolat třeba kolísavá hladina cukru v krvi, infekce, revmatická horečka či jiná chronická onemocnění. Pokud je tedy pocení dlouhodobé a nelepší se (naopak může i sílit), je lepší vyhledat lékaře, který provede vyšetření, aby zjistil příčinu tohoto zdravotního problému. Mezitím je možné vyzkoušet různé přípravky proti pocení, jestli danou situaci nezlepší. Pokud noční pocení nezpůsobuje vážný zdravotní problém, obvykle pak stačí kombinace přípravků proti pocení s úpravou spánkového režimu (teplota místnosti, oblečení, ve kterém spíme, typ peřiny, neklid během spánku, léky, životní styl). Také je potřeba sledovat, jestli pocení na hrudi provází i bušení srdce, v takovém případě ho způsobují psychické problémy jako úzkostné poruchy a panické ataky.

Při nočním pocení na hrudi je důležité kromě četnosti pocení sledovat i dobu, kdy k nočnímu pocení na hrudi dochází.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Ponožky proti pocení nohou

Na trhu se objevují stále nové a nové ponožky. Novinkou jsou ponožky s nanočásticemi stříbra, které má prokazatelné antibakteriální účinky. Tyto ponožky dokážou vstřebávat pot, likvidovat bakterie a eliminovat zápach nohou i po celodenním nošení. Zároveň slouží jako prevence plísní, mykóz a ekzémů. A navíc zbavují člověka pocitu studených nohou.

Opravdový komfort zaručí například „hybridní ponožky KEEN“. Dokonale izolují chodidla, vysoušejí boty, tlumí došlap a zabraňují otlakům. Perfektně anatomicky padnou, jsou od paty až po palec bezešvé a mají speciální změkčené zóny.

Absolutní novinkou a spíše vtipem jsou vyhřívané ponožky vyrobené z vlněné tkaniny, která je vyztužená vodivými nekovovými vlákny. Jimi proudí elektřina z baterií umístěných v botě, takže ponožka je skutečně vyhřívána. Zásoba energie však stačí maximálně na čtyři hodiny.

A co vy, jaké máte vychytávky na pohlcení potu a pachu nohou?

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Sedlák.

Problém mi dělá nekontrolované pocení. V noci 2-3x.V noci se musím převlékat, postel je zničená( to vzal čert) jsem unavený. Neurotin beru a na dotaz pocení vidím jen hloupé úsměvy lékařů. Je mi 74 let a vážně uvažuji o sebevraždě. Nechci rozmluvu, to dokáže každý trouba, chci omezit pocení. Děkuji LFS

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Neuropatie nohou

Další léky na potlačení nadměrného pocení

Existuje celá řada dalších léků, u kterých existují neoficiální zprávy o účinnosti při těžkém pocení, ale nebyly zatím zkoumány ve vědeckých studiích jako léky proti pocení a jejich aplikace není pro tuto diagnózu schválená regulačními orgány. Například léky na snížení krevního tlaku pomohou i proti pocení, ale smějí být předepsány jen na snížení krevního tlaku, nikoliv proti pocení.

Mezi tyto léky patří:

  • Beta-blokátory, které se používají pro snížení krevního tlaku a při zúžení věnčité tepny.
  • Blokátory kalciových kanálků, které jsou také užívány ke snížení krevního tlaku a zúžené koronární cévy, stejně tak i poruch srdečního rytmu.
  • Sympatolytika (také: antisympathotonics) jsou také předepsány pro snížení krevního tlaku, ale i při léčbě abstinenčního syndromu.
  • Psychotropní léky, jako sedativa, léky proti úzkosti léky a antidepresiva.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi PUDR PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

BEMA FEET Krémový pudr proti pocení nohou BIO 50ml je běžně k dostání v lekárnách a v internetových obchodech.
Hlavní účinnou složkou pudru proti pocení je kukuřičný pudr, který má vysokou absorpční schopnost. Dokáže na sebe navázat velké množství potu a nedochází tak k jeho rozkladu, k zapaření nohou a tím dalšímu pocení. Tak jednoduše eliminuje i příčinu pachu nohou a omezuje i jejich plíseň.

Účinné složky:
KUKUŘIČNÝ PUDR, esenciální TYMIÁNOVÝ OLEJ, MÁTA PEPRNÁ, koncentrovaný extrakt z NEEMU a JEČMENE, extra panenský OLIVOVÝ OLEJ a extrakt z kůry CEJLONSKÉHO SKOŘICOVNÍKU.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pudr proti pocení

Léky proti pocení

Léky proti pocení z třídy anticholinergik dosahují rychlého úspěchu, u pacientů se projeví pozitivní změny v pocení téměř okamžitě. Účinnou látkou je methanthelinium (Vagantin), které se používá právě na krátkodobou léčbu nadměrného pocení. Pro předvídatelné stresové situace, jako je například přijímací pohovor, mohou být tyto léky jasnou volbou. Naopak funguje-li přípravek na bázi účinné látky bornaprinhydrochlorid, dochází k regulaci pocení až za delší dobu. Látka je během léčby postupně organismem přijímána a následně začíná upravování problémů s pocením. Důležité je, že jsou na začátku dávky nízké a zvyšují se až do bodu, v němž se dostaví úspěch léčby. Plíživé, postupně se zvyšující dávky by měly minimalizovat vedlejší účinky.

Zdroj: Léky proti pocení

Co proti pocení nohou

Zapáchající nohy netrápí jen mužskou část populace. Nezřídka se stane, že dáma nosící celý den latexové kozačky, koženkové lodičky či silonové punčocháče na rozpraskaných nohách se po příchodu na návštěvu, kde se zuje, cítí trapně. Z bot a nohou se jí line nepříjemný odér. Ten může být znamením kožního onemocnění. Pocení a zápach nemusí vyvolávat jen zapaření chodidla během letního období. Zápach může zavinit i obuv vyrobená z nepřírodních, syntetických materiálů. Na pozoru by se tedy měly mít dámy, které si oblíbily kozačky či lodičky vyrobené z plastových, koženkových či latexových materiálů. Zcela úplně se zápachu nedá zbavit, každopádně je možné se mu účinně bránit. Lidem, kteří trpí nadměrným pocením, jež jde ruku v ruce se zápachem, se doporučuje, aby nosili výhradně bavlněné ponožky a dbali na zvýšenou hygienu. To znamená i několikrát denně si nohy opláchnout teplou vodou a dodržovat nejdůležitější hygienická pravidla.

Zdroj: Pocení

Co znamená pocení nohou a rukou

Pocení nohou a rukou je většinou spojeno se studenými končetinami. Studené ruce a studené nohy jsou samostatnou kapitolou přímo související s nadměrným pocením těchto partií. Mnoho lidí s nadměrným pocením končetin si myslí, že za studené ruce a studené nohy může v jejich případě nedostatečné prokrvení končetin. Pokud však trpíte nadměrným pocením rukou a nohou, jedná se o něco jiného. Je známo, že všechny tekutiny, tedy i pot, jsou velmi dobrými tepelnými vodiči. A to tak dobrými, že přenášejí okolní teplotu přibližně 20x rychleji než vzduch. Pokud jsou vaše nohy a ruce neustále pokryté potem, budou se velmi rychle přizpůsobovat okolní teplotě. Okolní teplota však málokdy přesáhne teplotu vašeho těla, tedy 37 °C. V takovém případě budete pociťovat na rukou a nohou nepříjemný chlad. Jakmile se však okolní teplota přiblíží hodnotě 37 °C, budete se sice potit, ale studené ruce i nohy zmizí.

Zdroj: Pocení nohou

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Pocení nohou v sandálech

Pocení nohou v sandálech může být peklem. Kvůli potu noha klouže po povrchu boty, což vydává podivné zvuky, a hlavně chůze není vůbec příjemná, když se celá noha posunuje dopředu. Co s tím? Musíte letní boty kupovat pouze se stélkou ze surové kůže. Spreje pomáhají spíše od zápachu než od samotného pocení. Pudr situaci ještě zhorší, protože spolu s potem vytvoří „blátíčko“ a sandály budou klouzat ještě víc. Stejný efekt budou mít pravděpodobně gelové vložky. Případně si můžete našetřit na botox, jestli vám tento problém hodně komplikuje život. Toto samozřejmě platí i pro muže.

Vhodný je rovněž antiperspirant SweatStop Aloe Vera Forte. Používá se tělový sprej, který má všestranné použití: čelo i obličej, podpaží, záda, nohy. Účinek se projeví už po prvním použití. 100ml lahvička vydrží skoro rok, je bez parfemace a vhodná i pro muže.

Zdroj: Pocení nohou

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP