Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

DUCHOVNÍ

OBSAH

Kdo je otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, vysílaném Českým rozhlasem Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice.

Často vystupuje proti mnoha praktikám „alternativní medicíny“, mezi které řadí léčitelství či užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí.

Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroji hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V posledním příspěvku (Apetýt 6. září 2011) se také ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu „svobodou volby“, a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem ČAKRY A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIlada.

Slyšela jsem, že prý nějaké čakry mají mít vliv na růst a kvalitu vlasů. Chci se zeptat která z čaker působí na vlasy a jaké jsou všechny čakry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle jógínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj. Na těle podle této tradice existuje mnoho čaker různého řádu. Nejdůležitějších je sedm čaker 1. řádu napojených na energetickou dráhu procházející podél páteře.

Kořenová čakra

Název: Muladhara (Múládhára), kořenová čakra
Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem, popřípadě na zadní straně děložního hrdla.
Barva: červená, rudá
Vůně: cedr, hřebíček.
Kořenová čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná kořenová čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Sakrální čakra

Název: Swadhisthana (Svadhišthána); sakrální čakra
Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
Barva: oranžová
Vůně: ylang-ylang, santal.
Sakrální čakra se též někdy nazývá sexuální čakra. Sakrální čakra má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v sakrální čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje sakrální čakru.

Solar-Plexus čakra

Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
Barva: žlutá až zlatožlutá
Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot.
Čakra Solar-Plexus je sídlem vůle osobnosti, citových vazeb a mentálních pochodů. Zablokování čakra Solar-Plexus vede k pocitům ztráty odvahy, porážky, ztráty svobodné vůle, vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Srdeční čakra

Název: Anahata (Anáhata); srdeční čakra
Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
Barva: zelená (růžová a zlatá)
Vůně: růžový olej.
Srdeční čakra je čakra lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Blokace srdeční čakry způsobuje neschopnost lásku dávat i přijímat.

Krční čakra

Název: Vishuddha (Višúddha); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
Vůně: šalvěj, eukalyptus.
Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování krční čakry vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky a také problémy s vlasy a chlupy.

Čelní čakra

Název: Ajna (Adžňá); čelní čakra
Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
Vůně: máta peprná, jasmín.

Čelní čakra se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce čelní čakry vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Temenní čakra

Název: Sahasrara (Sahasrára); temenní čakra
Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
Vůně: kadidlo, lotos.
Funkcí temenní čakry má být příjem energie z kosmu. Temenní čakra je sídlem božské dokonalosti v člověku. Temenní čakra se do harmonie dostane, když jsou v harmonii všechny ostatní čakry.

Zdroj: diskuze Čakry a vlasy

Otec Pleskač

Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství, užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více nežli různá chemická a jiná léčiva, která podle něj mnohdy lidem neprospívají, ba naopak jim škodí.

Otec Pleskač výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroje hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V roce 2011 se v pořadu Apetýt, přesně 6. září 2011, se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Postabortivní syndrom (PAS) je kontroverzní teorie, kterou zastávají odpůrci potratů, o souboru příznaků a obtíží, které by se dle této teorie měly dostavit po prodělaném potratu u části žen, ať už po potratu samovolném či uměle vyvolaném. Vědecky není existence postabortivního syndromu doložena, není uznán jako psychiatrická diagnóza.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Duchovní příčina prasklých koutků

Duchovní příčiny nebo pověry o prasklých koutcích nejsou nijak vysvětleny. Známé jsou pouze pověry o záškubech rtů a o suchých rtech.

Pověry o záškubu horního rtu

Níže jsou uvedeny některé z mýtů týkajících se záškubů na rtech, které nemají vědeckou podporu, ale získáte je na internetu:

  • Pravděpodobně se stane něco špatného, ​​pokud zjistíte, že se vám cuká spodní ret.
  • Pokud máte záškuby v levém horním rtu, pravděpodobně budete bojovat s blízkým příbuzným nebo ztratíte přítele.
  • Pokud vám škube v pravém horním rtu, brzy dostanete spoustu peněz.
  • Přijdete o peníze v případě, že se vám škube v pravém dolním rtu.
  • Pokud máte záškuby v obou rtech, brzy se setkáte s nějakým cizincem.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Pověry o pískání v pravém uchu

Zvonění v pravém uchu je přímo spojeno s spiritualitou. Pro duchy je to snadný způsob, jak se s vámi na Zemi dostat do kontaktu.

Duchovní říše vás chce kontaktovat, aby vám sdělila poselství, které odstartuje vaše duchovní probuzení.

Pískání v uších duchovní příčina:

  1. Někdo o vás mluví.
    Běžně se říká, že když vám zvoní ucho, někdo vás pomlouvá. Duchové se vás snaží varovat před touto zradou tím, že vám zazvoní v uších. Chtějí, abyste byli obezřetnější vůči tomu, komu svěřujete své informace.
  2. Zvonění ve vašem pravém uchu znamená, že přichází významné požehnání.
    Duchové nechávají vaše pravé ucho zvonit, aby upoutaly vaši pozornost. Chtějí vám říci, že duchovní dar je v blízké budoucnosti.
  3. Duchové vám chtějí připomenout, že nejste sami.
    Duchové nad vámi bdí. V těžkých chvílích vám umožní zazvonit v uších, abyste věděli, že jsou s vámi. Přestože je zvonění v uchu fyzicky nepohodlné, má poskytovat duchovní pohodlí.
  4. Zvonění v uších naznačuje, že potřebujete více času k práci na své spiritualitě.
    Duchové chtějí, abyste investovali více času do meditace nebo se modlili, a posílili tím svoji spiritualitu. Chtějí upoutat vaši pozornost, než se příliš vzdálíte.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Kdo je to otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, exorcista, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice. Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se staví proti homosexualitě jako nástroji hříchu, kterého ďábel užívá především ke zmatení mladých lidí. Také se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby, jelikož z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Nemoc

Život lidského organismu je pokaždé bojem choroby a zdraví. Je dokázáno, že nemoci neexistují, existují pouze jejich symptomy: bolest, horečka, lámání v kloubech, svalech. To, co my nazýváme nemocí, je obranná reakce organismu. Abychom byli zdraví, měli bychom poslouchat svůj organismus a rozumět mu. Náš organismus je ucelený systém, na který je třeba působit komplexně. Zdravý může být pouze ten, kdo pečuje o svou duchovní a fyzickou dokonalost. Dle autora je na odstranění zdravotních problémů potřeba 2 až 3 roky. Potom je důležité až do konce života udržovat pořádek ve své hlavě a ve svém těle a těšit se z dobrého zdraví, kterým nás obdařila příroda.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Jak rozvíjet léčitelské schopnosti

S darem léčení už se léčitel narodil, je mu propůjčen na celý život, nikdo mu ho nemůže odebrat. Zastaví-li se ve svém duchovním vývoji, zastaví se i rozvíjení jeho schopností. Usiluje-li neúnavně o vysoké hodnoty, nepřetržitě pracujíc na svém nitru, jeho schopnosti stále rostou, a tím je mu také dovoleno disponovat se silou mnohem větší účinnosti. Jde o přímou úměru. Pravá léčivá síla klade své požadavky. Každý léčitel by měl vědět, že i když je jeho dar sebevětší, může vidět, slyšet a cítit jen to, co mu dovolí jeho vnitřní duchovní zralost. Stejně tak čistota léčivé síly, která jím prochází při léčení, bude vždy odpovídat čistotě jeho nitra. Logickým vysvětlením tohoto tvrzení je zákon o přitažlivosti stejného druhu. Tak se dar léčení stává pro skutečného léčitele zároveň i závazkem.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Jak získat léčitelské schopnosti

Léčení je dar, o který smíme poprosit. Avšak bude-li nám dán, nezáleží na nás. O darování rozhoduje vyšší moc jako o každém jiném darovaném nadání. Pokud je člověk skutečně nadaný léčivou silou, získal ji zcela nezávisle na pozemském vzdělání. Schopnost léčení si nelze osvojit jako metodu nebo techniku, neboť léčitelským schopnostem se nedá naučit. Skutečné dary je možné pouze přijímat. Otevírají se samy, spontánně, bez jakéhokoliv napomáhání a také v pravý čas. Pravá cesta k získání léčitelských schopností spočívá v duchovní proměně člověka, která začíná odvážným, vážně míněným rozhodnutím změnit své vlastnosti, názory a postoje, často celý svůj vnitřní život. Půda k přijetí léčivé síly musí být vždy připravena nejdříve v duchu léčitele, neboť je to on, kdo vyšší sílu přijímá, nikoliv tělo.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Jak se lépe vyrovnat s Parkinsonovou chorobou?

Nejdůležitějším krokem je vyhledat odbornou pomoc. Brzké přijetí opatření umožňuje pochopení a snadnější vypořádání se s mnoha projevy této nemoci. Psycholog může navrhnout léčebný plán vyhovující vašim specifickým potřebám. Strategie je navržena tak, aby vám pomohla získat pocit kontroly nad životem a zlepšila tak jeho kvalitu.

Měli byste postupovat podle následujících kroků:

  • Zjistěte si co nejvíce informací o nemoci.
  • Informujte rodinu a přátele o svých problémech. Neizolujte se!
  • Dělejte věci, které vás baví.
  • Konzultujte pokyny nebo odborné termíny, kterým nerozumíte, se svým lékařem.
  • Využívejte zdrojů a podpůrných služeb nabízených nemocnicí.
  • Ovládejte stres, pomůže vám to udržet si pozitivní fyzický, emocionální a duchovní pohled na život. Stres stav pouze zhoršuje.
  • Pokud trpíte depresemi, nechte si předepsat antidepresiva.

Zdroj: Parkinsonova choroba

Příčiny praskání koutků úst

Prasklý koutek úst má řadu možných příčin, které většinou pochází z úst nebo kolem úst, i když to ve vzácných případech mohou způsobit i systémová onemocnění nebo léky. Popraskané koutky se často vyskytují u mladších lidí, kteří slintají během spánku, nebo u starších lidí s hlubokými vráskami po stranách úst, které zvyšují pravděpodobnost výtoku slin a popraskání ústních koutků. K tomuto stavu může také přispět dlouhodobá expozice ve větru nebo chladu, špatně padnoucí zubní protézy nebo nedostatek zadních zubů, které pomáhají udržet napnutou strukturu obličeje.

Prasklý koutek na rtech bývá spojený s nedostatky ve stravě, včetně nedostatku železa a vitamínů B1, B2, B6 a B12.

U pacientů s prasklým koutkem se mohou také vyvinout kvasinkové infekce z kmene zvaného candida albicans. Tato plísňová infekce se pak může šířit celými ústy, což výrazně zesiluje fyzické nepohodlí.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Léčba prasklých koutků

K léčbě popraskaných koutků se často používají lokální masti se steroidy snižujícími záněty a masti s oxidem zinečnatým, který má antifungální vlastnosti, aby poskytl bariéru narušenému prostředí během procesu hojení. Pokud dojde ke kvasinkové infekci, můžeme ji léčit perorálními nebo topickými antifungálními léky, jako je Nystatin pro celá ústa a výplachy chlorhexidinem (obsažen v ústní vodě), který má antibakteriální vlastnosti.

Léčbě prasklých koutků pomáhá také přijmout několik preventivních opatření, která mohou minimalizovat jejich výskyt. Pokud například nosíte zubní protézy, jejich časté čištění (včetně proplachu chlorhexidinem) a jejich vyndavání na noc omezuje růst bakterií a plísní. Je dobré také zjistit, zda vaše zubní náhrady správně sedí. Náhrada chybějících zubů poskytuje lepší podporu obličeje a může minimalizovat vrásky kolem úst. A samozřejmě každodenní čištění zubů a mezizubních prostor pomáhá zajistit zdravá ústa bez chorob.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Kdo je otec Pleskač

Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem Adolf Jiří Pleskač. Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač neboli otec Pleskač vystupuje často proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi něž řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje jako rozumnou alternativu léčbu pomocí bylinek, protože právě bylinky jako Boží dar pomáhají člověku mnohem více nežli různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, či jim dokonce škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Ozývá se mj. proti homosexualitě, již vnímá jako nástroj hříchu, který ďábel využívá ke zmatení především mladých lidí. Naposledy pak zpochybnil názor, že potrat je pro ženu svobodou volby. Podle něj totiž může u žen po potratu dojít k postabortivnímu syndromu, jenž je považován za specifickou formu posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Otec Pleskač

Znamení: RYBY (21. února – 20. března)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu zrozenou ve znamení Ryb je typická klidná povaha, její jemnocit a duchovní založení, zároveň je to ale velmi silná osobnost, která může mít problém s prosazováním svého názoru vzhledem k její nekonfliktnosti. Pro ženu v tomto znamení není důležité být ve společnosti středem pozornosti, naopak jí vyhovuje příliš nevystupovat z davu. Žena v tomto znamení se ráda stará nejen o své blízké ale i lidi v okolí, kteří potřebují pomoct. Žena v tomto znamení se snaží vyhnout hádkám a naopak kolem sebe nastolit pohodovou atmosféru.

Doporučované vůně pro Ryby (ženu):

Pro takovouto ženu se hodí parfémy s romantickou vůní, rozhodně nejsou vhodné těžké a kořeněné parfémy. Ženám ve znamení Ryb vyhovují parfémy s vůní cedrového dřeva, hedvábí, květin a ovoce.

Doporučované parfémy:

Eternity Acqua for Her (Calvin Klein), Eden (Cacharel), Acqua di Gio (Giorgio Armani), L´eau d´Issey Miyake, Incanto Shine (Ferragamo), Mexx Fresh Women, Harmonie Les Fleur de Bach

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Lékaři a kliniky

Celostní medicína nabízí pouze přírodní způsob léčby, který nemá žádné vedlejší účinky. Po ní bude vaše tělo očištěno od všech vlivů, které by mohly vyvolat další nemoc. Celostní medicína dokáže vyléčit vše. Od akutních bolestivých stavů až po dlouhodobá onemocnění. Délka léčby závisí na aktuálním zdravotním stavu pacienta a jeho spolupráci. Pokud uvěříte celostní medicíně, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Podle filozofie celostní medicíny nemoc vzniká při narušení rovnováhy mysli či duše. Udržujte proto svou mysl i duši v harmonii. Využijte orientální duchovní cvičení, při nichž si uvolníte svou mysl. Odreagujete se od vašich problémů a trápení. Dopřejete vaší duši i mysli odpočinek.

Celostní medicína využívá přírodní metody léčby

  • fytoterapie – léčba pomocí léčivých výtažků z rostlin
  • astromedicína
  • orientální učení – jóga, reiki, feng shui, ájurvéda, shiatsu
  • akupunktura, akupresura

Pokud se rozhodnete navštívit lékaře zabývající se tímto druhem medicíny, počítejte s tím, že od vás bude vyžadovat úpravu jídelníčku či změnu způsobu života.

Zdroj: Celostní medicína

Historie obřízky

V historických dobách bývala obřízka rozšířeným způsobem, jak kontrolovat sexualitu muže. Dokonce i židovské náboženské texty říkají, že obřezáni musí být i otroci a obřízka má určitou formou omezovat materiální požitky a nadřadit duchovní. Předkožka je sama o sobě vysoce senzitivní tkáň, a jelikož je dobře známo, že muž by si do svého penisu záměrně nenechal řezat, představují děti nejvhodnější příležitost k provedení tohoto zákroku.

  • Fimóza – předkožka je natolik zúžená, že ji nelze přetáhnout přes žalud, a nepomohlo ani uvolnění pomocí kortikoidních mastí nebo mastí obsahujících steroidy. Rozlišujeme jednoduchou a relativní fimózu. Za relativní fimózu označujeme stav, kdy předkožku v erekci nelze volně stáhnout s žaludu. Relativní fimóza je častým důsledkem léčby steroidními mastmi, kdy se předkožku podaří díky masti přetáhnout, ale při erekci fimóza zůstává.
  • Parafimóza – předkožku sice lze přetáhnout přes žalud, ale je natolik úzká, že ho zaškrtí, což zamezí jeho zásobování krví. Tento stav je nutné okamžitě odstranit, jinak může dojít k velmi vážným zdravotním problémům, vedoucím až k odumření tkání. Parafimózový stav vzniká i jako vedlejší důsledek léčby steroidní mastí, a to zejména u chlapců v pubertě. Mast uvolní předkožku jen natolik, že ji lze stáhnout za žalud, ale jen na neztopořeném penisu. Obnažení žaludu však často způsobí erekci a úzká předkožka pak začne žalud zaškrcovat. Jde tedy v podstatě o následek násilného přetažení předkožky. Není-li tento nebezpečný stav řešen během několika hodin, může vyústit v amputaci žaludu nebo penisu.

Zdroj: Obřízka penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP