Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

HEMOROIDY A NADYMANI

OBSAH

Může hemoroid způsobit plynatost?

Hemoroidy samy o sobě nemohou způsobit plynatost. Ale plynatost společně s hemoroidy je nepříjemnou záležitostí. Dochází k dyskomfortu a bolestivosti v okolí řitního otvoru. Aby se odstranila plynatost a nadýmání, je důležité jíst pomalu a dobře přežvýkat potravu. Přejídání není nikdy zdravé a stravování se jednoduchými pokrmy je na druhou stranu vždy to nejlepší. Provádíme-li očistu tlustého střeva, abychom odstranili nahromaděné usazeniny a parazity, je nezbytné k vylepšování a eliminaci tohoto stavu zvýšit příjem vlákniny.

Zdroj: Plynatost a hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ ČAJ NA NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Není v angličtině je v českém

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Dělení hemoroidů

Hemoroidy se dělí podle několika kritérií. Podle anatomického původu se hemoroidy dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní hemoroidy jsou častější a jejich umístění k konečníku a nad ním. Vnější hemoroidy jsou pod hranicí konečníku a řitního kanálu. Podle závažnosti se hemoroidy dělí do 4 vývojových etap.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi NADÝMÁNÍ PLYNATOST BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorota.

Dobry den , jsem hrozne uz otravena , porad jsem jak balon , staci mi napit vody a kynu , uz mne to nebavi , prosim o pomoc ,dekuji moc Zemanova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nana.

Nadýmání mě trápí docela dlouho. Střídají se mi i průjmy a zácpy. Nevím co mám dělat, babské rady už nezabírají.

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady

Hemoroidy foto

Fotografie, na kterých jsou vidět hemoroidy a píštěle, jsou vidět zde: hemoroidy foto, píštěl foto.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

na vyse zminene problemy zkuste zlutou mast podle receptury bozeny kamenicke v kombinaci s cajem na vnitrni hemoroidy a zarazenim lneneho oleje do stravy. k tomu 1x denne sedaci koupel z dubove kury.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem NADÝMÁNÍ PO KAŽDÉM JÍDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anah.

Dobrý večer, chci se zeptat. Dceři je 26 let a nedávno se mi svěřila, že má problémy s nadýmání. Prý se nafoukne i po tom, když vypije např. vodu. Víc nevím, jenom to, že měla vždy problémy s vyprazdňováním. Děkuji za odpověď. Co bych jí mohla poradit? Nejlépe přírodního, bylinky či tak. Nevezme si totiž žádné léky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto se nedá přesně určit, co by pomohlo na tak časté nadýmání, protože nevíme co je jeho příčinou. Klidně to může být Crohnova choroba a nebo jen pozůstatek po léčbě antibiotiky ve formě nevyvážené střevní flóry. Jestli chcete být pro svou dceru prospěšná, tak ji objednejte na gastroenterologii a pak ji doprovoďte na vyšetření. Jen tak se dá zahájit účinná léčba, která ji zbaví těchto nepříjemných pocitů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadýmání po každém jídle

Nadýmání po jídle

Nadýmání občas potká každého, hlavně po nevhodných jídlech. Problém nastává až ve chvíli, kdy se časté nadýmání objevuje téměř po každém jídle. To se pak může jednat o nějaký závažnější zdravotní problém a je nutné tento stav řešit s lékařem. Při častém nadýmání odcházejí ze střev plyny, které se tam nahromadily. Je to velmi nepříjemný problém, který má i své sociální aspekty.

Zdroj: Nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

I když jsem si hlídala stravu, pila fenyklový čaj a masírovala dceři bříško, přesto ji trápilo nadýmání :( Ale nakonec jsem zkusila dávat před každým kojením Espumisan kapky a opravdu pomohly. Myslím, že když existuje způsob, jak miminku ulevit...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadýmání

Bylinky proti nadýmání

Proti nadýmání se doporučuje popíjet čaje z těchto bylinek: máta, heřmánek, fenykl, tymián, zázvor, kopr, libeček, kmín, anýz, bazalka, oregano.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem NADÝMÁNÍ PLYNATOST BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorota.

Dobry den , jsem hrozne uz otravena , porad jsem jak balon , staci mi napit vody a kynu , uz mne to nebavi , prosim o pomoc ,dekuji moc Zemanova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete zkusit Espumisan, který volně koupíte v lékárně. Nejlepší ale bude vyšetřit váš zdravotní stav a zjistit pravou příčinu nadýmání a tu pak odstranit. Stavte se v ordinaci gastroenterologa (gastroenterologie) a zeptejte se ho co máte dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady

Komplikace s hemoroidy

Mezi možné komplikace patří fekální inkontinence – propouštění stolice, dále pak trombóza, poškození tkání a tvorba vředů spojená s těžkou bolestí. Dlouhodobé krvácení může vést k nedostatku železa a ke vzniku anémie.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Léky proti nadýmání

Nejčastěji vám v lékárně doporučí:

  • Flatulin gel;
  • Gen Meteo tablety;
  • Espumisan tablety;
  • výživové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Předcházení nadýmání

Abychom odstranili plynatost a nadýmání, je důležité jíst pomalu a dobře přežvýkat potravu. Přejídání není nikdy zdravé a stravování se jednoduchými pokrmy je na druhé straně vždy to nejlepší. Provádíme-li očistu tlustého střeva proto, abychom odstranili nahromaděné usazeniny a parazity, je nezbytné k vylepšování a eliminaci tohoto stavu zvýšit příjem vlákniny.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Hemoroidy a jejich vážnost

Přítomnost hemoroidů může znamenat vážnější zdravotní komplikace. Důležité je, aby došlo k diagnostice dětských hemoroidů a zjištění příznaků vzniku.

  • Juvenilní polyp je růst sliznice střeva, což je problém u dětí poměrně častý. Tento syndrom způsobuje růst polypů v tlustém střevě, tenkém střevě a žaludku. Zároveň může vést ke krvácení, průjmu, křečím v břiše a anémii.
  • Crohnova choroba je chronické onemocnění, které způsobuje zánět sliznice trávicího traktu. Příznaky mohou zahrnovat průjem, bolesti břicha, krev ve stolici, horečky, hubnutí, bolest kloubů, infekci kůže a podráždění očí.
  • Dětská ulcerózní kolitida je chronické onemocnění způsobující zánět tlustého střeva nebo konečníku. Mezi příznaky tohoto onemocnění patří bolesti břicha, namáhání při pohybu střev a průjem s výskytem krve.
  • Syndrom dráždivého tračníku. Příznaky tohoto onemocnění jsou chronické nebo opakující se bolesti břicha, změna vyprazdňování a nadýmání. Syndrom dráždivého tračníku patří mezi nejčastější gastrointestinální onemocnění a projevuje se již v dětství.

Hemoroidy mohou být pro děti nepříjemné a děsivé, i když jdou většinou časem odstranit prostřednictvím hydratace a zvýšeným příjmem vlákniny.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Pimafucort na hemoroidy

Pimafucort se používá při krátkodobé léčbě povrchových dermatóz a hemoroidů, které reagují na terapii kortikosteroidy a které jsou sekundárně infikované bakteriemi nebo kvasinkami citlivými na neomycin nebo natamycin.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Babské rady proti (i při) nadýmání

V případě nadýmání u dětí se doporučuje: fenyklový čaj, masáž bříška, přikládání teplých plen na břišní stěnu. Pokud se bolesti opakují nebo jsou silné vyhledat lékařskou pomoc.

U nadýmání dospělých: pití bylinných směsí s obsahem fenyklu a jiných účinných látek (Rosa Canina a podobně), nahřívání, například ve vaně, detoxikace střev, masáž a cviky na zlepšení peristaltiky střev, užití léků snižujících plynatost, napětí střev a další (například Colonic).

Zdroj: Nadýmání a plynatost

Léčba hemoroidů bez léků

  • Hemoroidy lze zmírnit úpravou stolice změnou stravování a životního stylu.
  • Hemoroidy se také zklidní, když je během dne vypito adekvátní množství tekutin.
  • Při hemoroidech se nesmí zvedat těžké předměty.
  • Hemoroidy uklidňují teplé sedací koupele bez mýdel.
  • Při hemoroidech je třeba se vyhnout příliš ostrému koření.
  • Na hemoroidy také zabírá dostatek pohybu a nesedět příliš dlouho.
  • Při hemoroidech je třeba používat měkký toaletní papír.
  • Na záchvat hemoroidů pomůže studená sedací lázeň, která uleví od bolesti.

Operace hemoroidů

Hemoroidy se také mohou operovat, ale to závisí na jejich vývojové fázi. Hemoroidy jsou odstraněny menším či větším chirurgickým zákrokem. Nejběžněji se používá opichování vyhřezlých žilek – skleroterapie a také podvaz gumičkou. Nově se zavádí metoda vyříznutí hemoroidů a také vypalování hemoroidů lejzrem. Rekonvalescence po chirurgickém zákroku se pohybuje v řádu dnů či týdnů. Nedostatkem této metody je častý opakovaný návrat hemoroidů.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Stadia vnitřních hemoroidů

Hemoroidy 1. stupně

Žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy. Občas může dojít ke svědění.

Hemoroidy 2. stupně

Žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru. Objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění. Míra příznaků může kolísat. Při objevení těchto příznaků je třeba neprodleně navštívit lékaře. Vyžadují kontrolu a případný zásah lékaře, navíc se tyto příznaky kryjí s příznaky jiných, mnohem vážnějších chorob, zejména kolorektálního karcinomu.

Hemoroidy 3. stupně

Hemoroidy rostou, problémy se stupňují. Při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět.

Hemoroidy 4. stupně

Hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

autor: ©Jakub Vinš

Zdroj: Jak zatočit s hemoroidy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP