Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

HUČENÍ V UCHU BABSKÉ RADY

OBSAH

Co znamená šumění v uchu v rytmu srdce

Pokud máte zvýšený krevní tlak, může to vést k mnoha poruchám v organismu. Jednou z nich je právě časté pískání v uších, kdy dochází k poškození krevního zásobení v uchu. Hukot v uších je ale nezřídka vyvolán také naopak příliš nízkým krevním tlakem. I při cukrovce jsou cévy v uchu hůře prokrvovány, průvodním jevem pak může být právě hukot v uších.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem HUČENÍ V UCHU A POLYP V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Večeřová.

DOBRÝ DEN.JIŽ 3.TÝDEN MĚ HUČÍ V UCHU.DOSTALA JSEM 10KAPAČEK A MÁM VYBRANÉ 3 A ZATÍM MĚ NEPOMÁHAJÍ.ZAČÍNÁM MÍT Z TOHO DEPRESY.PŘED ROKEM MĚ ODSTRANILI POLYP V NOSE A TED MĚ OPĚT NAŠLI DALŠÍ.MÁM ALERGII NA ROZTOČE,PSI,PLÍSNĚ,AMBROZII.MOC VÁS PROSÍM O RADU.DĚKUJI VEČEŘOVÁ BRNO.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte několik dní na účinky současné léčby a pak se obraťte na svého ošetřujícího lékaře. U polypů v nose je bohužel normální, že se vrací. Musí se opakovaně odstraňovat odborným vytržením při lokálním umrtvení. Na alergie je dobrý volně prodejný lék Claritine, popřípadě vakcinózní léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze HUČENÍ V UCHU A POLYP V NOSE

Jak na hučení v uších při rýmě

Klasickým příznakem virového onemocnění je hučení v uších. Potíže souvisí s překrvením sliznic při rýmě a související poruše provzdušňování středního ucha při alergické reakci. Při adekvátní místní (kapky do nosu proti alergii, což je přípravek na předpis) a celkové (antihistaminikum) léčbě by se stav měl upravit.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Gigelová.

Dobrý den.
chtěla bych sr zeptat, na šumění a hučení v uchu. Nejvíce mě obtěžuje v noci, v klidovém režimu.
Co s tím.

Děkuji předem za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šumění a hučení v uchu může být vedlejším nežádoucím účinkem některých léků. Poraďte se se svým praktickým lékařem o všech lécích, které užíváte. Až s ním budete mluvit, tak ho také poproste o rentgen hlavy, aby bylo vidět, jak to vypadá v uších a jejich okolí. Léčba, která by úspěšně vyřešila hučení a šumění, záleží na příčině. Pokud bude příčina odstraněna, tak se vše může vrátit do původního stavu. Mnohdy ale hučení a šumění v uších nemá žádnou příčinu a na takové stavy bohužel není žádná léčba. Podpůrně lze použít léčivé přípravky s obsahem Ginkgo Biloba, zinek a vitamíny řady B v přípravku B-komplex, které mohou zmírnit tyto nepříjemné příznaky. Pokud vás to budí ve spánku, tak je možné použít stroj produkující bílý šum. Jde o zařízení, které produkuje zvuky podobné dešti nebo vlnám oceánu. Tady je vidět, kolik stroj na bílý šum stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/hledej/…
Také ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače, klimatizace a čističky vzduchu umístěné v ložnici mohou pomoci snížit hučení v uších v noci. Jde o jednoduchý maskovací manévr, kdy se jeden sluchový vjem přebije jiným, ale funguje to. Na podporu spánku můžete použít melatonin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Hučení v zalehlém uchu

Hučení v zalehlém uchu může signalizovat onemocnění zvané tinnitus. Tinnitus je sluchový vjem, pro nějž neexistuje adekvátní příčina z vnějšku. Člověk by měl ušním šelestům věnovat pozornost a navštívit lékaře. Jsou velmi zatěžující a obtěžující a mají charakter pískání nebo hučení.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi ZALEHLÉ UCHO SLAÉ SLYŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Vaněčková.

Prosím o radu - večer jsem měla zalehlé pravé ucho,z ničeho nic, rýmu nemám a nic podobného.V noci jsem se vzbudila a na ucho jsem neslyšla. Mám se plašit a jet na pohotovost-bohužel je sobota- aby neřekli,že s každou drobností/říká se to jinak/ tam lidi lezou. Nebo mám počkat,že to odezní samo? Děkuji N.V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

zdravím už přes týden mi neustále píská v uchu a hůře na něj slyším u lékaře jsem byl a nic nenašel vše v pořádku ,přesto mi v uchu píská dál co s tím děkuji

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho slaé slyšení

Co na hučení v uších a motání hlavy

Lékaři specialisté doporučují používat ochranná sluchátka a pomůcky na uši. To se týká hlavně situace, kdy se hlučnému prostředí nelze vyhnout, a to například v zaměstnání, kde pracujete v přítomnosti hlučných přístrojů.

V případě vysokého krevního tlaku je potřeba navštívit lékaře. Ten předepíše léky, které pomohou krevní tlak regulovat. Návštěva ušního lékaře je zcela nezbytná i v případě, že se v uchu vyskytne zánět, případně je pískání v uších vyvoláno jinou nemocí či chorobou.

Důležitý je rovněž přísun vitaminů. Vitamin B12, jehož nedostatek může stát za nepříjemným pískotem v uších, je obsažen v mléčných výrobcích, vejcích a podobně.

Doporučení:

  • vyhnout se hlučnému prostředí
  • používat ochranné pomůcky na uši
  • užívat léky na snížení krevního tlaku
  • léčit zánět
  • dbát na přísun vitaminů (hlavně vitaminu B12)

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Pomoc při hučení v hlavě v noci

Vyzkoušet můžete například výše zmiňovanou ginkgo bilobu, a to ve formě bylinkového čaje. Toto praktické řešení prospívá tělu i ve spoustě dalších oblastí.

Mnoho lidí doporučuje i vymačkanou šťávu z cibule, konkrétně z velké půlky, k níž se přimíchá lžička vinného octa. Do tohoto nálevu se namočí vatový tampon, který se vsune do ucha minimálně na celou noc.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ A HUČENÍ V UŠÍCH CO POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela dudova.

dobry den,jiz páty den mám hukot v uchu a dnes se zacalo přidávat pískáni.dočetla jsem se že to lidé mají kolik let a nikdo jim nepomohl.mám z toho šíleny strach a nevím jak se s tím srovnám.jsem objednaná na ušní ale myslím ze mi tam nepomužou.mám to pořád v hlavě na nic jinyho nemyslím.poradite jak to zvládnout?děkuji za odpověd Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Bulová.

Dobrý den,poté co jsem byla na festivalu,cca 2 měsíce,mi stále píská v levém uchu.Dříve také po větším hluku,ale vždy přestalo.Tentokrát ne.Mám zajít k lékaři nebo co se děje?Děkuji

Zdroj: diskuze Pískání a hučení v uších co pomáhá

Přírodní léčba hučení v uších

Na hučení v uších je možné použít akupresuru. Funguje to, někdy se tinitus jen oslabí, někdy na kratší čas zcela zmizí. Stiskněte nejprve asi na 7 sekund svým ukazováčkem prohlubeň nad horním rtem, přímo pod nosem. Prstem můžete jemně pohybovat do stran nebo kroužit. Potom následuje středně silný tlak na konec kořene nosu vedle obočí, rovněž po dobu 7 sekund a též můžete při současném tlaku prstem jemně pohybovat do stran a nahoru a dolů. Opakujte několikrát denně.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Vodrážková .

Dobrý den , mám problém s manželem,soustavně mu píská,nebo hučí v uchu a lékaři nemůžou najít příčinu.Ale v dětství byl na to ucho operován ohledně častých zánětů,ale tyto potíže má asi 5 let a na ucho neslyší.Anna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pískání v uchu

Černé tečky v uchu

Černé tečky se netvoří pouze v obličejové části, ale mohou se objevit i v uchu. Jedná se o estetický problém. Je vhodné navštívit kosmetický salon, kde vám tento problém odborně ošetří.

Zdroj: Pupínek v uchu

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZVONĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Několikkrát za život mě bolel lalúček na levém uchu a po mnoha vyšetřeních mi lékaři řeli je to krční páteř,proto célý život cvičím. Dnes v 61.letech,mám ty samé problémy,ale nebolí mě lalůček na levém ucku,ale slyším tam jak mi byje srdce.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když slyšíte vlastní tep, tak je to šelest v uchu. Obvykle za to může cévka ve vnitřním uchu, která není již tak pružná jako dříve a průtok krve v ní způsobuje takovéto zvukové pocity. Tyto problémy se léčí lékem piracetam. Před léčbou je ale potřeba zkontrolovat stav kardiovaskulárního systému. Proto doporučuji konzultovat svůj stav s lékařem na ORL, případně na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvonění v uchu

Bolák v uchu

Bolák v uchu může vzniknout na základě mechanického poškození. Jedná se o vstupní bránu pro infekci jak bakteriální, tak plísňovou. Příčinou může být i snížená imunita, špatná hygiena nebo alergická reakce.

Zdroj: Pupínek v uchu

Poradna

V naší poradně s názvem ERYSIPEL (EPYPEL) ALIAS RŮŽE V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Urbánková.

Dobrý den, mám dotaz ohledně růže (nemoci) v uchu. Jak často postihuje toto onemocnění ucho. Dále prosím o radu zda při tomto onemocnění může být opakovaně naměřen vysoký krevní tlak? Dále bych se chtěla zeptat zda s touto nemocí souvisí otok rukou, nebo to může také souviset s nošením respirátorů, protože za ušima se mi vytvořilo zarudnutí až skoro poškození kůže. Dále se ukázalo, že mám zánět močových cest. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat při těchto příznacích? Na růži v uchu jsem užívala antibiotika. Děkuji za radu Urbánková Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S uchem budete muset na ušní, jinak to nepůjde, protože bude potřeba udělat stěr, ze kterého se pak pozná, co to v uchu máte a jak to rychle vyléčit. Existuje popsaný případ výskytu erysipelu (růže) v uchu. Infekce byla doprovázena teplotou 38°C a prokázala se až laboratorním vyšetřením vzorku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Erysipel (Epypel) alias růže v uchu

Babské rady na zalehlé ucho

V případě, že k zalehnutí ucha nedošlo následkem nějaké nemoci, není nutné vyhledat odbornou pomoc. Člověk si od zalehlého ucha může pomoci sám. Existují totiž různá doporučení co dělat, aby se tlak ve středním uchu zase vyrovnal.

Pomoci může například žvýkání žvýkačky, protože při této činnosti se může vytvořit v uchu přetlak, který zalehlé ucho uvolní. Je možné žvýkat i naprázdno, což ale některým lidem může činit problém, žvýkat je potřeba totiž i několik minut. Proto si spousta lidí nosí s sebou do letadla právě žvýkačky. Další možností, která je také často využívaná při cestování letadlem, je polykání ať už naprázdno, nebo polykání nějakého nápoje. Polykání funguje stejně jako žvýkání.

Od zalehlého ucha může také pomoci skákání na jedné noze s hlavou nakloněnou na stranu, kde se nachází zalehlé ucho.

Některé babské rady také doporučují kápnout trochu ohřátého oleje do ucha, olej by měl opět ucho pročistit.

V případě zalehlého ucha z rýmy, nebo ale i z jiných důvodů může pomoci i nahřátí ucha pomocí teplých obkladů nebo teplé páry z koupele. U rýmy by také mělo pomoci od zalehlého ucha inhalovat páru z horké vody. Je třeba se několik minut sklánět nad nádobou s horkou vodou a hlavu u toho mít přikrytou nějakým ručníkem. V tu chvíli by se měla rýma uvolnit a s ní i zalehlé ucho. Člověk si ale musí dát pozor, aby se neopařil. Nevýhodou je, že účinek ale nemá dlouhé trvání. Pro pocit úlevy je tedy často nutné proces několikrát opakovat.

Některé babské rady doporučují i použití plátku cibule nebo kousku česneku. Plátek cibule / kousek česneku se přiloží na noc k uchu a upevní se tam pomocí šátku. Do rána by mělo zalehnutí zmizet.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

dobry den,je to uz po seste za posledni tri mesice co mam zanet zvukovodu a take plisen v uchu.kdyz opomenu jak me brutalne to ucho lechta a jak se snazim si ho podrbat ale nepomaha to,a nebo to pomuze ale v zapeti ho mam tak napuchle ze se mi tam nevejde ani vatova ty\cinka.k tomu jsem na to ucho uplne hlucha a navic se mi mota hlava.je to opravdu hnus a chtela bych od toho pomoct.prosim kdo vite co mi pomuze,poradte doktor mi pise to samr porad dokola a vicemene semnou uz nic nedela.jsem z toho nestastna a proto v\s zadam o radu a predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Tůmová.

Dobrý den, svědění v uchu spolu s nadměrným mazem a šupinami v uchu a záněty ucha a ohluchnutí u mé dcery způsobili paraziti -nevím přesně typ, moc se v tom nevyznám ale definitivně pomohla diagnostika přístrojem Oberon a následně terapie přístrojem - frekvenčním generátorem Plazma. hned po první terapii příznaky ustoupili. tito paraziti nejsou totiž jen v uchu ale ve vícero místech v těle a frekvenční generátor prostě působí na celé tělo.
s pozdravem Jana Tůmová

Zdroj: diskuze Svědění v uchu

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Jak vymáčknout beďar v uchu

Jak vymáčknout beďar v uchu? Tak to je skutečně oříšek – málo prostoru, špatná dostupnost a viditelnost. Na internetu najdete zaručené návody, jak to zvládnout například pomocí dvou zápalek, ušních tyčinek či odsávaček. Po těchto technikách však nejspíš budete mít zhmožděné vše v okolí, ale beďar zůstane. Jedna malá ukázka.

Zdroj: Pupínek v uchu

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Bylinky na hučení v hlavě

Při hučení nebo různých zvucích v uších pomáhá například šťáva z popence. Šťávu nakapeme do ucha. Současně inhalujeme denně páru z nálevu z popence. Kdo nemůže inhalovat, užívá několikrát denně čerstvě vylisovanou šťávu z popence v podobě nosních kapek. Ze spařených listů popence můžeme také upravit obklad, který si uvážeme na noc za uši.

Nebo vyzkoušejte tinkturu z ginkgo biloby (jinanu dvoulaločného): 75 gramů čerstvých listů jinanu dvoulaločného pokrájíme nadrobno keramickým nožem. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (například Omnia sklenice) a zalijeme 500 ml čistého alkoholu (velmi vhodná je vodka, může se použít i slivovice a jiné), a to tak, aby byly zcela ponořené, a poté uzavřeme víčkem. Nádobu necháme takto macerovat na suchém místě měsíc (nebo déle) a každý den protřepeme. Hotovou tinkturu po měsíci slijeme a užíváme 3x denně. Dávkování tinktury: denní dávka je 1 kapka na kilogram hmotnosti a den rozdělená do 3 dávek. To znamená, že pokud vážíte 60 kg, užíváte 3x denně 20 kapek.

Jestliže berete léky na vysoký krevní tlak, poraďte se o vhodnosti užívání tinktury se svým praktickým lékařem nebo internistou.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Podkožní akné v uchu

Podkožní akné vzniká ucpáváním pórů. Důležitá je pravidelná hygiena.

Zdroj: Pupínek v uchu

Uher v uchu

Uhráky neboli uhry mají snad všichni teenageři a zásluhou „vymačkávání“ se akné dále rozšiřuje a může tak „zavítat“ i do ucha. Tento stav je často nepříjemný a při špatné hygieně může vyústit v bolestivé komplikace ve zvukovodu.

Zdroj: Pupínek v uchu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP