Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

KDE KOUPIT PIVOVARSKÉ KVASNICE

OBSAH

Jak hodnotí pivovarské kvasnice celostní medicína

Celostní medicína hodnotí pivovarské kvasnice pozitivně. Vlastnosti pivovarských kvasnic jakožto tradičního prostředku výživy jsou dány biochemickým složením kvasinek. Látky v nich obsažené se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.

Zdroj: Pivní kvasnice

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN+PIVOVARSKÉ KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta .

Dobrý den,mohu používat Warfarin a pivovarské kvasnice?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pivovarské kvasnice obsahují mimo jiné vitamíny řady B (B1, B2, B6, B12, kyselina pantotenová, pangamová a listová, niacin, biotin, cholin). Z nich vitamín B6 (pyridoxin) a B8 (cholin) mají prokazatelně interagující účinky s Warfarinem. Při normální spotřebě droždí ve stravě to moc nevadí, ale při cíleném doplňování těchto vitamínů nad rámec běžné stravy to může mít za následek zvýšené riziko krvácení. Užívání možné je, ale jen pod dohledem a s vědomím lékaře, který případně upraví dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin+Pivovarské kvasnice

Je lepší Pangamin Klasik, nebo Aktiv?

Pangamin Klasik jsou čisté pivovarské kvasnice bez přidaných minerálů, stopových prvků nebo jiných aditiv. Dnes se na trhu setkáte s názvy jako Bifi, Aktiv, Bifi + Omega3, Jodamin, Pangamin s pupalkovým olejem a ještě dalšími. Základ je stejný, pivovarské kvasnice, ale tyto produkty jsou obohaceny o různá aditiva. Recenze jsou pozitivní na oba produkty, jak Aktiv, tak Klasik, a vychází z požadavků spotřebitelů.

Zdroj: Pivní kvasnice

Pivovarské kvasnice a tloustnutí

Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá obéznějším zhubnout a naopak příliš štíhlým nabrat trochu tělesné hmotnosti. Čili není pravda, že Pangamin je jen na přibírání. Pangamin pomáhá získat optimální tělesnou hmotnost, ideální pro zdravý život.

Zdroj: Pivní kvasnice

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN, CO PŘI NĚM NESMÍM JÍST? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Caska.

Dobrý den, přes 5 let užívám Warfarin 5 mg.Nyní mi oční lékařka doporučila užívat vit.doplňky sk.B. Zakoupil jsem přírodní B komplex PANGAMIN, ale protože to obsahuje i kyselinu listovou, tak mám dotaz zda současné užívání warfarinu a pangaminu není pro mne nebezpečné.
V lékárně mi na tento dotaz nedali jasnou a jednoznačnou odpověď.
Děkuji za informaci.
Petr C.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin pivovarské kvasnice v sobě obsahuje velkou část vitamínů řady B. Ale ani jedna z jeho složek nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Můžete tedy tento doplněk stravy užívat, i když užíváte Warfarin. Pro vaši jistotu, že je vše v pořádku, si nechte u lékaře změřit svou srážlivost krve po prvním týdnu této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?

Pangamin Klasik

Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.

Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.

Zdroj: Pivní kvasnice

Diskuze

V diskuzi PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Poláková.

Zdravím,

prosím Vás,
je bezpečné užití člověkem 3 tbl. Pangaminu,
kr. je ale
pro zvířata od DromyVet s.r.o ?

Je tento Pangamin pro zvířata obdobného složení jako je pro lidi?


tj. doplňkové krmivo pro koně, psy + kočky


SLOŽENÍ :

12.1.5 SPREJOVĚ SUŠENÉ PIVOVARSKÉ KVASNICE KMENE SACCHAROMYCES CEREVISIAE, STERAN HOŘEČNATÝ, OXID KŘEMIČITÝ.


S pozdravem děkuje za Vaší pronto odpověď
+ přeje Vám všem pevná zdravíčka v tomto stále obtížném Corona pandemickém čase.

Mon.P.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pangamin

Zvláštní opatření a upozornění

Těhotenství a kojení: Není k dispozici dostatek spolehlivých informací o bezpečnosti užívání pivovarských kvasnic v podobě tablet, pokud jste těhotná nebo kojíte, o vhodnosti užívání Pangaminu se tedy poraďte se svým lékařem.

Alergie: Lidé, kteří jsou alergičtí nebo citliví na kvasinky, mohou pociťovat svědění a otok.

Crohnova choroba: Pivovarské kvasnice mohou Crohnovu nemoc horšit, proto nepoužívejte pivovarské kvasnice, pokud u vás byla tato nemoc diagnostikována.

Diabetes: Užívání pivovarských kvasnice s obsahem chromu může snížit hladinu cukru v krvi. Pokud máte cukrovku a užíváte léky na snížení hladiny cukru v krvi a současně pivovarské kvasnice, je možné, že se u vás projeví pokles hladiny cukru v krvi. Jestliže tedy budete u tohoto onemocnění užívat Pangamin, je důležité sledovat stále hladinu cukru v krvi.

Zdroj: Pangamin a jeho nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.

Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: pubmed.ncbi.nlm.nih.…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Pangamin klasik

Přípravek Pangamin klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Látky obsažené v přípravku Pangamin klasik se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.

Cena výrobku Pangamin klasik.

Zdroj: Pangamin

Diskuze

V diskuzi PEČENÍ V PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kubcova Eva.

Zakoupila jsem si pekárnu Delicia.Uz jsem v ni zadelala a nechala vykynout těsto na vanocku.Poradi mi někdo zkušenější jak na obyčejné kvasnice - ne ty v prášku.Dela se kvasek nebo se tam daji jen kvasnice rozdrobené.
Děkuji

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně

Proč užívat Pangamin

Pivovarské kvasnice i přes nové a nové doplňky stravy zůstávají pro nás vhodným i cenově dobře dostupným doplňkem stravy plným vitamínů, minerálů a stopových prvků a také jako tabletky na přibírání.

Zdroj: Tabletky na přibírání

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:

- Biologicky cenné látky dusíkaté
(proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny).

- Glycidy
(zvláště glykogen, ribosa a desoxyribosa)

- Lipidy
(nenasycené mastné kyseliny, zvláště pak kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamin F).

- Fosfatidy a steroly
(lecitin, kefalin, ergosterol - provitamín D, a steroly podobné pohlavním hormonům).

- Minerální látky
(Ca - vápník, P - fosfor, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík)

- Stopové prvky
(Fe - železo, J - jód, Cu - měď, Zn - zinek, Mn - mangan atd.)

- Vitaminy
(Thiamin – B1, riboflavin – B2, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, pyridoxin – B6, kyselina p-aminobenzoová, cholin, kobalamin – B12, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D).

- Enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmolaz.

- Ostatní biologicky účinné látky
(biotin - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vitio.

Skinoren-najít,pročíst,použivat.Výsledky vyzkoušené.Tečka.

Zdroj: diskuze Kvasnice na akné

Na co kvasnice zabírají?

Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?

Zdroj: Kvasnice na akné

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou skutečně účinné kvasnice na akné? Slyšela jsem od několika kamarádek, že ho jedí a mají prý po tom lepší pokožku. Poradíte mi prosím jak to ve skutečnosti je s kvasnicemi na akné nebo droždím na akné? Děkuji, Áďa.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:

- Biologicky cenné látky dusíkaté
(proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny).

- Glycidy
(zvláště glykogen, ribosa a desoxyribosa)

- Lipidy
(nenasycené mastné kyseliny, zvláště pak kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamin F).

- Fosfatidy a steroly
(lecitin, kefalin, ergosterol - provitamín D, a steroly podobné pohlavním hormonům).

- Minerální látky
(Ca - vápník, P - fosfor, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík)

- Stopové prvky
(Fe - železo, J - jód, Cu - měď, Zn - zinek, Mn - mangan atd.)

- Vitaminy
(Thiamin – B1, riboflavin – B2, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, pyridoxin – B6, kyselina p-aminobenzoová, cholin, kobalamin – B12, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D).

- Enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmolaz.

- Ostatní biologicky účinné látky
(biotin - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).

Zdroj: diskuze Kvasnice na akné

Pangamin podporuje chuť k jídlu

Pod názvem Pangamin známe již řadu let zpracované tablety s obsahem pivovarských kvasnic, které vznikají jako vedlejší produkt při výrobě piva. Již od starověku se pivovarské kvasnice používaly při nedostatečné stravě. Nicméně je tehdy užívali pouze lidé z prostředí pivovarů, nebylo je možné déle uchovávat.

Zdroj: Tabletky na přibírání

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

Půl kostky droždí pro malé dítě denně je v pohodě. Když mu to podle Vašeho soudu prospívá a jí to dobrovolně, tak v tom klidně pokračujte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Děkuji moc za odpověď. On si o ně sám říká... jen jsem nevěděla jaké množství je ještě přípustné... krásný den přeji. J.

Zdroj: diskuze Kvasnice

Pangamin Aktiv

Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o kolagen, glukosamin, chondroitin a vitamin C. Pivovarské kvasnice jsou známy jako tradiční prostředek výživy. Spolu s obsaženým kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C slouží k doplnění potřebných látek do organismu. Dospělí užívají 2x denně 2 tablety. Děti do 14 let užívají 2 tablety. Tablety spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Užívejte po jídle.

Složení: Pivovarské kvasnice (Saccharomyces cerevisiae), hydrolyzovaný kolagen, sladový extrakt, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, selenan sodný na kvasničné biomase, glukonan hořečnatý, kyselina L-askorbová (vitamin C), L-cystein HCl, protispékavé látky, oxid křemičitý a stearan hořečnatý.

Účinky: Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice s kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, selen přispívá k udržení zdravých vlasů a nehtů, podporuje normální činnost štítné žlázy. Přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.

Důležité: Ačkoliv jsou pivovarské kvasnice Pangamin vyrobeny ze sladu z ječmene, obsah lepku v nejvyšší denní dávce (12 tablet = 5,4 g) činí 0,81 mg, což odpovídá tolerovanému množství pro bezlepkovou dietu. Přípravky řady Pangamin tedy můžeme pokládat za doplněk bezpečný při bezlepkové dietě.

Zdroj: Pivní kvasnice

Diskuze

V diskuzi HODNOTY KYSELINA MOČOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pospa.

Je hodnota 530 umol- l hodně.


děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Celjaková.

Manžel má dnu. Vím, že mu škodí kvasnice. Je lahůdkové droždí stejně škodlivé?

Děkuji

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Pivovarské kvasnice Pangamin

Pangamin je osvědčený přírodní zdroj téměř všech vitaminů skupiny B. Pivovarské kvasnice, podobně jako jiné droždí, jsou vlastně houby Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces boulardii. Jde o látku nahořklé/nakyslé chuti, která se používá v procesu vaření piva. Mikroskopické jednobuněčné pivní kvasinky, nejčastěji Saccharomyces cerevisiae, pracují v ještě nezkvašeném pivu na tom, aby přeměnily část cukru na alkohol. Tehdy se velmi rychle množí – jejich množství vzroste až pětinásobně, protože mají dostatek potravy (cukru). Ve chvíli, kdy se v pivu dosáhne předepsaného množství alkoholu, jsou z něj přemístěny do jiného pracovního prostředí, nejčastěji melasy, sladu nebo obilí, kde se množí dál, a tedy i dále pracují. Například z osmi tun melasy dokážou za 10 hodin vyrobit deset tun pivovarských kvasnic, tedy Pangaminu.

V tomto prostředí se mohou kvasnice pěstovat i za přítomnosti různých minerálních látek, například chromu nebo železa, nebo selenových solí. Tyto látky pak na sebe kvasinky navážou a tím se změní jejich forma z anorganické na organickou, a tak se zvýší jejich vstřebatelnost až dvacetinásobně. Pivovarské kvasnice jsou oblíbeným výživovým doplňkem díky své vynikající nutriční hodnotě. Obsah vitaminů v pivovarských kvasnicích je významný a nachází se v něm velké množství B-komplexů.

Zdroj: Pivní kvasnice

Užívání

Užívání Pangaminu nemá žádná vážná rizika a vedlejší účinky, ale může způsobit podráždění u jedinců, kteří jsou na to náchylní. Mohou se objevit určité interakce s léky na depresi a některými silnými léky proti bolesti. Pivovarské kvasnice mohou také interagovat s léky na diabetes. Alergické reakce se mohou vyskytnout u lidí s tendencí na alergie. Pokud pravidelně užíváte léky na předpis, poraďte se před zahájením užívání Pangaminu se svým lékařem. Na trhu jsou dostupná dražé, určená speciálně i pro děti.

Doporučené dávkování najdete vždy v příbalovém letáku nebo návodu toho kterého přípravku.

Zdroj: Pivní kvasnice

Kvasnice na pleť

Kvasnice jsou považovány za přírodní elixír mládí prověřený staletími. Postačí, když do vlažného mléka rozdrobíte kvasnice, rozmícháte je a pomocí plátýnka nebo vatičky touto směsí pravidelně omýváte svou pleť. Poté budete odměněni – zmizí vám všechny kožní potíže a zůstane vám hladká, vláčná pleť i v pokročilém věku.

Kvasnice se vyrábějí ze zkvašených cukrů, hmota se ředí a sterilizuje. Přítomné cukry slouží k výživě kvasinek, tudíž se jedná o stále živé mikroorganismy. Klasické droždí se používá v pekařství. Kvasnice jsou však významné i pro výrobu mnoha dalších produktů – třeba piva, vína či lihu. Kvasnice umí vyřešit nejen problémy s pletí, ale i se sliznicemi. Lze je používat vnitřně i lokálně. Vedle pokožky vám poděkují také vlasy a nehty. Díky přítomným vitamínům skupiny B jsou kvasnice vysoce hodnotnou potravou rovněž pro náš mozek, pomohou mu udržet se ve formě a zrychlit řadu procesů.

Také pivovarské kvasnice se opět začínají hlásit o slovo v oblasti zdravé výživy. Jsou vedlejším produktem při výrobě piva a v nich obsažené cenné látky jsou doslova balzámem pro lidský organismus. Díky tomu se již zcela běžně prodávají samostatně jako potravinový doplněk. Sice se jedná o kvasinku stejného druhu, jako je ta „kvasnicová“, rozdíly však mezi nimi jsou a jsou způsobeny právě příslušností k různým kmenům. Pivovarské kvasnice byly hojně užívány při onemocněních způsobených nedostatkem vitamínů. Dnes se mimo jiné užívají při trávicích obtížích, problémech nervové soustavy či při chronickém akné.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Účinky

100 gramů Pangaminu obsahuje 10krát více vitaminu B1 než celozrnný chléb, můžete z něj získat 2krát více vitaminu B2 než z kuřecích jater, 10krát více vitaminu B6 než z masa, 5–10krát více takzvané kyseliny pantothenové, tedy vitaminu B5, než z přípravků na bázi obilovin a nakonec obsahuje 20krát více folátů než pšenice.

Pivovarské kvasnice obsahují mnoho stopových prvků a minerálů, například draslík, fosfor, vápník, sodík, železo a chrom. Energetická hodnota 100 gramů Pangaminu je 280 kcal, obsah bílkovin je téměř 50 procent, obsah uhlohydrátů 40 procent, obsah vlákniny takřka 5 procent, obsah tuku pouze 1,5 procenta. Vždy stojí za to věnovat pozornost nákupu takových pivovarských kvasnic, v nichž chrom není extrahovaný speciálním procesem.

Zdroj: Pivní kvasnice

Účinky Pangaminu

Pivovarské kvasnice jsou doporučovány při celé řadě nemocí jako doplněk - při zvýšené tělesné i duševní zátěži (obsahují vysoce ceněné a biologicky dobře dostupné bílkoviny), při hojení zánětu jater či při radioterapiích nebo při onkologických onemocněních. Rovněž velmi důležitá je jeho role při podpoře trávení díky obsahu vitamínů skupiny B.

Tyto vitamíny podporují trávení. Jejich nedostatek v žaludečním traktu zhoršuje metabolický proces. Pangamín má pozitivní vliv na obnovu střevní mikroflóry a tím podporuje zvýšení imunity.

Zdroj: Tabletky na přibírání

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP