Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

KONOPNA MAST NA ROZSIRENE ZILKY

OBSAH

Kuperóza je rozšíření vlásečnic v pokožce a její vznik může mít mnoho příčin. Nejpravděpodobnější příčinou je přirozený proces stárnutí pleti stejně jako vrozené nebo věkem podmíněné oslabování pojivové tkáně. Spouštěčem mohou být kožní záněty, spálení sluncem, časté saunování, horké koupele, kouření či špatná strava. Vhodná péče prokazatelně snižuje začervenání kůže při kuperóze a mírní pocity horkosti na pleti. Speciální barevné pigmenty v přípravcích okamžitě opticky zmírňují začervenání.

Zdroj: Kuperóza

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KONOPNÁ MAST MENTOLKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fialová.

Mám bolesti svalů. Mohu použít Mentholku konopné mazání když užívám warfarin_?
Děkuji
Fialová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastičky nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Konopná mast na akné

Konopná mast spojuje přednosti tradičního masťového základu, tedy vepřového sádla, a konopného oleje. Je připravená šetrným způsobem, aby hodnotné složky surovin byly zachovány. Konopný olej podporuje hojení kůže, pomáhá v obraně proti procesu stárnutí. V tenké vrstvě se mast hodí i k ošetření pokožky při akné.

Zdroj: Konopná mast

Konopná mast

Konopná mast využívá léčivých vlastností speciálně získávaného oleje ze semen technického konopí a nemá na organismus žádné negativní halucinogenní, nebo dokonce návykové účinky – technické konopí není možno zaměňovat s psychoaktivními a zákonem zakázanými druhy konopí.

Zdroj: Konopná mast

Diskuze

V diskuzi NÁRŮSTEK NA KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

dobrý den...měl bych dotaz.
posledni týden pociťuju jaký si tlak přimo v konečniku ne na okraji ,kde jsem objevil 2 pupínky "boláky" na 100% sem si asi jistý že se nejedna o akné..sice je tomu podobné ale už od pohledu má pupínek fialové zbarveni a po drobném zmačknutí mění barvu do modra...zatím to neni nějak moc nepřijemne ani bolestive ale mam strach co bude časem...zarověň jse stydím s tím jít k lekaři tak to zkoušim nejdřive touto cestou..předem děkuji za odpověď..děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

to budou hemoroidy, nejlepší je domácí konopná mast, po umytí natírat několikrát denně. léčba se sice táhne několik týdnů, ale zato je stoprocentní ;)

Zdroj: diskuze Nárůstek na konečníku

Účinky a použití

Konopné masti jsou skvělým pomocníkem při mnoha kožních problémech, jako jsou alergické reakce na bodnutí hmyzem, na potraviny a podobně. Konopné masti pomáhají rovněž při léčbě s různými druhy ekzému, při lupénce. Masti lze použít i při drobných spáleninách či na malé ranky. Používají je také mladí lidé při problémech s akné – konopná mast pleť zbavuje nečistot a pleť se stává hladší. Výrazným pomocníkem je konopná mast pro ty, kdo často trpí opary, zde jsou ještě účinnější konopné masti s bylinkami. Starším lidem pak konopné masti hojí bércové vředy a tlumí problémy s křečovými žilami, artritidou a revmatismem. Pro sportem aktivní lidi je pak vhodná konopná mast Chilli, která namožené svalstvo díky obsahu chilli rychleji zregeneruje. Konopná mast či konopná mast s bylinkami působí proti stárnutí pleti, pleť regeneruje a hydratuje. Konopná mast se včelím voskem je výrazným pomocníkem na slunce opálenou či spálenou pokožku. Konopná mast s dubovou kůrou je pak skvělým a osvědčeným produktem pro pomoc s hemoroidy.

Zdroj: Konopná mast

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Pokuste se popsat blíže svůj problém.
Svědí ta vyrážka?
Jak dlouho ji máte?
Kde se vám vyskytuje?
Za jak dlouho vyrážka zmizí?
Zmizí zcela a nebo na kůži něco zůstane?
Pupínky jsou rozesety samostatně a nebo jsou téměř spojeny s okolními pupínky?
Obsahují pupínky nějakou tekutinu?
Dělá se pupínek ve stejném místě odkud vyrůstá chloupek.
Jste na něco alergická?
Jak často a čím se myjete?
Jak často měníte ložní prádlo?
Potíte se při spánku?
Kdy jste naposled měnila matrace?
Měnila jste v poslední době prací prostředek nebo aviváž?
Máte stejné projevy, i když spíte jinde, například v hotelu?
Užíváte nějaké léky?
Jaký je váš celkový zdravotní stav?
Má v rodině někdo podobné příznaky?
Pošlete také fotku, na které to bude dobře vidět. Foťte ráno na denním světle a nebo to při focení důkladně osvětlete elektrickým svítidlem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Mám úplně stejný problém, v únoru letošního roku 2022 se mi začala objevovat na rukou "kopřivka" a to vždy ráno vždy cca po 3-4 dnech po aplikaci léku!!
Zabírá mi na to konopná mast (domácí) cca do 3 hodin jsem čistý a lék AERIUS 5mg se stejným účinkem tj. zmizí cca po 3-4 hodinách.
Příčinu nejsem schopen určit.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Koprivka

Co jsou metličkové žilky

Metličkové žilky jsou malé rozšířené krevní cévy nacházející se v blízkosti povrchu kůže, které se projevují jako fialové, modré nebo červené mapy na pokožce. Žilky jsou podobné křečovým žílám, ale jsou v průměru tenčí a nejsou hmatatelné. Jedná se o malé rozšířené krevní cévy v blízkosti povrchu kůže nebo sliznice. Tyto žilky mívají obvykle průměr 0,5 až 1 milimetr. Mohou se objevit kdekoliv na těle, ale nejběžněji se vyskytují na tváři, kolem nosu a na bradě. Mohou se také vytvořit na nohou, konkrétně na stehnech, kolenních kloubech a kolem kotníků. Příčinou vzniku je oslabení pojivové tkáně. Pokud se krev hromadí a cévky jsou rozšířené delší dobu, projeví se na povrchu nohou jako metličkové žilky. Ženy tento problém postihuje téměř třikrát častěji než muže.

Zde můžete vidět, jak vypadají metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Taky jsem byla spokojená s laserovým ošetřením, které jsem absolvovala v ražskémm centru, na které jsem dostala výborné hodnocení. Pro ty, koho trápí také červené žilky a uvažují o odstranění, tak tu můžu nechat odkaz www.amarylliscentrum.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana Rotová.

Dobrý den,

na kolik Vás ošetření celkem vyšlo. Já mám rozšířené žilky na tváři. Píšou 50 Kč za jeden impuls. Nevím, kolik by jich bylo třeba.

Děkuji za odpověď. Romana Rotová

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Zkušenosti s heparoidem

  • Heparoid na modřiny urychluje jejich vstřebávání; mažte postižené místo 3x denně a modřinky se v krátké době ztratí.
  • Heparoid na hemoroidy – je s podivem, že lidé s hemoroidy relativně často zkoušejí Heparoid mast. Tato mast je určena k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin, žilních a některých dalších obtíží, nikoliv však k léčbě hemoroidů.
  • Heparoid na žilky – na popraskané žilky v obličeji, i kdekoliv jinde na těle, stačí používat Heparoid mast, po půlroce používání ve většině případů zcela vymizí, zlepšení je až 75%.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Diskuze

V diskuzi MAST PROTI METLIČKOVÝM ŽILKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suri.

No a kde je teda uvedeno, že je to na metličkové žilky? Viděla jsem nohy některých lidí, co celý život v práci stáli, pokud nemají velké vystouplé křečáky, mají nohy celé obalené metličkovými fialovými žilkami. Jak jim pomoct netuším. Skořice má tu vlastnost, že prohřívá tkáň, jestli to je ale účinné i na mizení metličkových žilek, nevím. Už jsem se taky dověděla, že lžíce skořice se nedá polknout neb všechny sliny absorbuje. Zřejmě na sebe váže tekutiny. Možná to souvisí nějak i s těmi ledvinami. Přesto bych řekla, že tu není žádné pořádné léčivo na ty žilky, na to, že to má každý druhý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna L..

Slyšela jsem, že jablečný ocet se má natřít na metličkové žilky a masírovat. S pozdravem AL

Zdroj: diskuze Mast proti metličkovým žilkám

Mast na popraskané žilky

Preventivně lze na čištění použít pleťové mléko Arnika od Ryoru, aplikovat třezalkovou masku a jako konečné ošetření regenerační krém na rozšířené žilky. Kosmetičky také doporučují užívat olej Althea nebo krém Diroseal od Avéne.

Na zimní období se doporučují hutnější krémy, jako je například Sensibio AR ve verzi Riche, které ve velkých mrazech poslouží i jako ochranné krémy. Na nos a na problémová místa se používá korektor, který zakryje zčervenání. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, ten pacientům doporučí doplňující péči na posílení cévní stěny kapilárek, jako je Ascorutin. Lékař také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil. Jedná se především o extrémní změny teplot, konzumaci alkoholu a kávy.

Na popraskané žilky v obličeji je účinná měsíčková mast, kterou 3 až 5krát denně vetřete do pokožky ošetřovaného místa.

Antižilka ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále Antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka je slovenský výrobek a můžete ho objednat jen na Slovensku za 12 €, zde je odkaz: Antižilka cena.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi KONOPNÁ MAST THERMOLKA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ryšavá Jarmila.

Dobrý den,měla bych k Vám dotaz,zda je možné používat hřejivé mazání Thermolka při užívání Warfarinu Děkuji za odpověd Přeji hezký den Ryšavá Jarmila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Konopná mast thermolka a warfarin

Priessnitz na metličkové žilky

Na metličkové žilky můžete zkusit i Priessnitz na žíly a cévy. Mast Priessnitz je hřejivé mazání, které bylo vyvinuto dle nejnovějších poznatků moderní farmacie. Jde o přípravek s unikátním složením, který obsahuje směs éterických a aromatických složek, především kafr a kapsaicin. Dá se koupit v lékárně bez receptu a je výborný nejen na metličkové žilky, ale i jako prevence proti křečovým žilám. Tento přípravek žíly vyživuje a zabraňuje tak jejich ztenčování. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IRČA.

Děkuji za radu. Milie to určitě nejsou. Spíš to chce lehčí bázi opalovacího prostředku. Vyzkouším jinou formu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Konopná mast v lékárně

Konopná mast Carun

Konopná mast Carun obsahuje výtažek z bio konopí českého ekologického zemědělství. Jedná se o legálně pěstované odrůdy, které se vyznačují nízkým obsahem tetrahydrocannabinolu (THC), ale vysokým obsahem ostatních účinných cannabinoidů, zejména cannabidiolu (CBD). Díky tomu je Carun bezpečný a účinný zdravotnický prostředek. Carun dále obsahuje směs panenského bio olivového a konopného oleje, harmonickou směs přírodních silic z máty, citronu a levandule a jako nosič je použita lékařská vazelína. Obsah výtažku z konopí je hlavním prvkem, díky kterému může tato mast příznivě působit nejen proti široké oblasti kožních potíží, jako je lupénka, ekzémy, akné, opruzeniny, opar, suchá, podrážděná a popraskaná pokožka, ale také při bércových vředech, odřeninách, popáleninách, bodnutí hmyzem a podráždění agresivním prostředím. Účinná je i na hemoroidy a při různých bolestech, zuby a dásně nevyjímaje.

Mast se aplikuje povrchově na pokožku nejblíže ložiskům bolesti a dráždění. Při různých poraněních či zánětech, bolestech kloubů, svalů, šlach a hojení nejrůznějších úrazů je ceněn především její zklidňující a hojivý účinek.

Výrobek je bezpečný, nemá žádné psychoaktivní účinky na člověka a je vhodný také pro těhotné ženy a děti. Nebyla u něj zaznamenána žádná alergická reakce. Jedná se o certifikovaný zdravotnický prostředek vhodný pro nemocnice a zdravotnická zařízení a je možné ho zakoupit i bez lékařského předpisu.

Použití: Několikrát denně (dle potřeby) naneste na potřebné místo, lehce vmasírujte a nechte působit. Dermatologicky testováno.

Konopná mast Carun řeší následující problémy: bolesti kloubů, svalů, šlach, záněty, lupénka, atopický ekzém (i další ekzémy), akné, růže, kopřivka, kožní choroby a alergie, bolesti zad a páteře, hemoroidy a problémy v oblasti konečníku, křečové žíly, záněty žil, bércové vředy, artritické a revmatické bolesti (do II. stupně), astmatické potíže (uvolňuje dýchání), plísně (včetně bílé nehtové), migrény, bolesti hlavy, modřiny, výrony, otoky, popáleniny, říznutí, odřeniny, bradavice, kuří oka, záděry, zarostlé nehty, proleženiny, zapařeniny, opruzeniny, suchá, popraskaná až odlupující se kůže, nachlazení a bolest v krku, zánět hrtanu, začínající rýma, menstruační bolesti, štípance od hmyzu včetně klíšťat a komárů, tetování a další.

Konopí bylo tisíce let nejpředepisovanějším lékem používaným na onemocnění kůže a proti bolesti, a to až do nástupu chemických léků ve dvacátém století.

Cena konopné masti Carun.

Zdroj: Konopná mast

Domácí konopná mast

Ingredience: 1 kg vyškvařeného sádla, 0,75 l nedrceného a suchého bylinného materiálu

Postup: K výrobě konopné masti je nejlépe použít sušené listy a květenství – samičí rostliny bez stonků. Pracujeme s poměrem 1 kilogram sádla na 0,75 litru nedrceného a suchého bylinného materiálu. Rozhodující je i poměr listů a květenství, květenství má vyšší podíl aktivní látky. Připravíme si vodní lázeň. Sádlo rozpustíme a přidáme rozemleté a rozemnuté části rostliny. Pro zjednodušení louhování a scezení můžeme rostlinné části napěchovat a zašít do bavlněného či gázového sáčku. V rozpuštěném sádle směs po dobu dvou hodin louhujeme a necháme vychladnout. Základ masti společně s bylinnou necháme ještě po dobu jednoho týdne odležet na chladném a temném místě. Mast poté znovu zahřejeme po dobu dvou hodin cca na 80 °C a louhování opakujeme. Následné čtyři týdny necháme mast odležet, poté ji ještě naposled zahřejeme tak, abychom ji přivedli do stavu tekutosti. Pevný materiál scedíme přes jemné plátno, které lze použít například jako obklad na postižené části těla nebo na zábaly kloubů. Dokud je mast ještě teplá, plníme ji do čistých sklenic či kelímků, které lze opatřit víčkem. Domácí konopnou mast uskladňujeme nejlépe v chladnu a temnu.

Zdroj: Domácí výroba konopné masti ze sádla

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP