Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

LEPIDLO NA PRASKLOU ZUBNÍ PROTÉZU

OBSAH

Sada na opravu zubní protézy

Můžete použít komerční sadu na opravu zubních protéz obsahující všechny nástroje potřebné k opravě poškozené sady vyrobených zubů. Pokud jste tento typ opravy nikdy předtím neprováděli, může být skvělý nápad pořídit si jednu z nich, protože jsou dodávány s pokyny a tipy.

Sady lepidel na opravu zubní protézy se obecně prodávají jako volně prodejný produkt dostupný v zahraničních internetových obchodech. Sady také obsahují malé epoxidové lahvičky na jedno použití s ​​dentálním lepidlem a vše ostatní, co potřebujete k tomu, abyste si své zubní protézy opravili svépomocí. Zde je nabídka internetového obchodu Amazon v Německu, odkud je možné zboží objednat i s dodáním do Česka: Lepidlo na prasklou zubní protézu.

Při výběru lepidla pro fixaci zubní protézy je důležité koupit voděodolnou značku. U nás prodávaná měkká lepidla jako školní lepidlo, lepidlo na modely letadel a keramické lepidlo nejsou pro tuto opravu vhodná. Ty mohou situaci jen zhoršit.

Nejlepší profesionální lepidlo na prasklou zubní protézu je dentální pryskyřice, ale ta může být trochu drahá. Vzhledem k tomu, že je určena pouze pro zubní lékaře, může být i těžko dostupná. Jedná se však o nejodolnější typ lepení a je určena pro dentální použití. Zde je vidět kde lze dentální pryskyřici koupit a kolik stojí: Dentální pryskyřice na prasklou zubní protézu.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Poradna

V naší poradně s názvem SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav stajer.

Prosim mam prasklou zubni protezu horni a nevim presne lepidlo se pouziva. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V první řadě je potřeba si uvědomit, že spojení zubní protézy musí odolat velkým tlakům při kousání a to vám slepení jen tak v ruce nikdy nezajistí se sebelepším lepidlem. Navíc takto znovu zlomená náhrada už nepůjde spravit a je na vyhození. Vaše náhrada je prasklá čerstvě a je velká šance na její záchranu, ale opravu musí provést v laboratoři. Takto opravená protéza vám bude sloužit jako nová. Stavte se v ordinaci svého zubního lékaře a poproste o opravu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Použití dentální pryskyřice

Připravte si čisté pracovní místo. Ujistěte se, že oblast, kde budete pracovat, je zcela čistá a nic vám nepřekáží. Pryskyřice se rychle spojí s jinými materiály.

Než začnete nanášet lepidlo, tak všechny povrchy zubních protéz by měly být čisté a suché.

Nedotýkejte se pryskyřice než zaschne. Dotýkáte-li se pryskyřice holýma rukama, než zaschne, můžete si zničit zubní protézu.

Buďte opatrní s množstvím. Nepřehánějte to, k vyřešení problému je potřeba pouze malé množství pryskyřice, jinak bude protéza vypadat hrudkovité a bude se vydouvat ven.

Nevkládejte zubní protézu zpět do úst, dokud lepidlo není 100% suché.

Buďte opatrní s alergickými reakcemi, pokud jste toto lepidlo nikdy předtím nezkoušeli, protože má přímý kontakt s vašimi ústy a tkání dásní.

Pokud si netroufáte na pryskyřici, můžete v případě nouze pro dočasnou opravu použít vteřinové lepidlo odolné vůči vodě. Vteřinové lepidlo je toxická látka a možná nechcete, aby se dostala někam k vašim ústům, ale jako krizové řešení to může to chvíli vydržet. Dříve nebo později budete muset stejně hledat nové zubní protézy nebo si nechat prasklou zubní protézu odborně opravit.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Diskuze

V diskuzi LEPENÍ ZUBU ZUBNÍ NÁHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kubečková.

Ze zubní náhrady, se mi při zakousnutí do steaku ,mi vypadla jednička zub.Lze použít nějaké domácí lepidlo?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Není mi jasné proč při "ubohé kvalitě" zubní celkové náhrady, není dostupná informace na internetu,kde zakoupit třeba i drahé, lepidlo na prasklou zubní protézu.,..NE NA FIXACI.
Měla jsem slepenou zubním technikem a vydržela tak deset dní.Jelikož mám v dolním patře implantáty,..tak si mohu dovolit jíst vše, i tvrdší potraviny.
Nějaká lepidla se dají koupit přes Amazon /Německo/ V recenzích,prý bez českého návodu, někdo chválil, někdo hanil/ kvalitu lepidla/,..Jestli mi můžete poradit kde bych koupila kvalitní lepidlo na prasklou zubní náhradu. Jsem méně pohyblivá, a nemohu ani platit, a ani stále navštěvovat svojí zubní lékařku.

přeji krásný den
Děkuji Irena

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Dostupná lepidla

Pomocí fixačních past, lepidel či prášků zajistíte důkladné upevnění protézy v ústní dutině. Nebude tak docházet k nepříjemnému uvolnění zubní náhrady například při mluvení či jídle. Fixační krémy fungují nejen jako lepidlo na zuby, ale také brání zbytkům jídla dostat se pod zubní protézu. Díky fixačnímu krému se nemusíte obávat ani mechanického odření dásní o náhradu. Teď už jen záleží na tom, kterou značku si vyberete.

Zde můžete vidět dostupná lepidla na zubní náhradu.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Poradna

V naší poradně s názvem VTEŘINOVÉ LEPIDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan J..

Dobrý den, spadla mi zubní náhrada z ruky a po straně praskla, tak se chci optat, jestli ji mohu slepit vteřinovým lepidlem. Předem moc děkuji za odpověď. Milan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mnoho domácích kutilů se snažilo opravit prasklou zubní náhradu pomocí vteřinového lepidla. Výsledek byl vždy ten, že se musela udělat celá nová náhrada. Prasklá zubní náhrada se musí spojit přesně do polohy tak jak byla dříve a to je možné jen v ordinaci zubního lékaře. Pokud použijete vteřinové lepidlo, tak zaplníte hrany ve spoji a výsledek už nikdy nebude stejný jako dřív a náhrada nebude dobře sedět a ani již nepůjde opravit a bude potřeba nová. Vteřinová lepidla jsou jedovatá a nehodí se pro aplikaci do úst.
Nejlepší cesta jak opravit prasklou zubní protézu je odnést ji do ordinace zubního lékaře. Na slepení se použije speciální technologie, která dlouho vydrží a je zdravotně nezávadná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Lze použít Kukident lepidlo

Na lepení můstků a korunek se používá speciální cementové lepidlo. Kukident poskytuje pružný a zároveň těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť. A je určen pouze pro celkové protézy. Nelepí, pouze utěsňuje prostor mezi dásní, patrem a celkovou zubní protézou. Je obdobou fixačního krému na celkové protézy Corega a zabraňuje vniknutí části potravy pod protézu, kdy vznikají otlaky.

Zdroj: Lepidlo na zubní můstek

Diskuze

V diskuzi LEPIDLO NA ZUBNÍ NÁHRADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Brunovský.

Je mi 88 roků a mám snímatelnou spodní zubní protézu. Bohužel, ďásně již stářím nemám. Protéza již nemá na čem držet a fixačním krémem Korega protézu neudrží. Existuje upevnění protézy nějakou jinou fixací, například přemostěním pod jazykem ?
Děkují předem za radu a doporučení !!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lepidlo na zubní náhradu

Co dělá zubní sklovina?

Zubní sklovina chrání zuby 24 hodin denně, a to nejen při žvýkání, kousání, křupání a mnoha dalších činnostech, ale i v klidu. Také izoluje zuby od potenciální bolestivé teploty a od chemikálií. I když zubní sklovina zuby chrání, může dojít k jejímu poškození nebo prasknutí. Na rozdíl od zlomeniny kosti, která se může zahojit, porušení zubní skloviny je poškozením trvalým. Zubní sklovina nemá žádné živé buňky, a proto tělo nedokáže porušenou nebo prasklou zubní sklovinu opravit.

Zdroj: Eroze a restaurování zubní skloviny

Diskuze

V diskuzi LEPENÍ ZUBU ZUBNÍ NÁHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kubečková.

Ze zubní náhrady, se mi při zakousnutí do steaku ,mi vypadla jednička zub.Lze použít nějaké domácí lepidlo?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

taky bych potřebovala poradit jaké nejlepši lepidlo na horní protézu uvolnil se jeden zub zubař objednáva za měsíc a dost mě to vadí,poradí někdo

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Lepení ulomených zubů

Pokud dojde k ulomení zubu a máte jej schovaný, tak jej vezměte s sebou na zubní pohotovost. Doma si zlomený zub sami přilepit nemůžete, jelikož na vytvrzení lepidla je třeba modrá vytvrzovací lampa. Oba okraje zubu se nejprve naleptají, aby se zdrsnil povrch, poté se nanese lepidlo a vytvrdí.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Diskuze

V diskuzi VTEŘINOVÉ LEPIDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobře,.nebudou zubní protézy schopné zátěže,..ale mám nárok, na novou zubní protézu cca za pět měsíců.Potřebuji to nějak vychytat,..a pouze si nasadit jenom jako kulisu,pro lidi.
Jinak mám ještě několik málo zubů,..a když jím pomalu, tak se docela kvalitně najím, i bez náhrady.

Proto bych ráda,..kdybych od vás dostal informaci,.které to je lepidlo k použití na zub. protézy..Ráda bych si ho zakoupila...
Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Já používám na slepení zubní náhrady lepidlo ze sady na opravu prasklých zubních náhrad a drží to pěkně. Musí se to dělat opatrně, aby nevznikly hrbolky. Lepidlo si nechávám posílat z Německa z internetového obchodu Amazon.de. Cena za lepidlo je 8 EUR a k tomu si vždy koupím ještě něco a mám doručení do ČR zdarma. Tady je odkaz na stránku, kde si to objednávám: www.amazon.de/Dentem…
Posílám vám i fotografii, jak ta sada vypadá.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Cena

Zubní protéza je, jak napovídá název, výraz pro zubní náhradu, a to ne jen tak ledajakého druhu, proto i cena zubní protézy bude závislá na jejím typu. Typů zubních protéz je opravdová přehršel, a zdaleka se nejedná pouze o populární formu ve stylu „cvakaček“ – zasunovacích klapacích čelistí pro bezzubé lidi. Naopak, správný výrobce a distributor zubních náhrad dnes nabízí celou řadu umělých chrupů i jednotlivých zubů, či dokonce zubních částí a náhrad, spolu s bohatým výběrem lepidel. Správné lepidlo na zubní protézy je totiž u některých druhů náhrad chrupu nezbytností, jak nás denně přesvědčují televizní reklamy. Cena takových výrobků se pak liší podle výrobce a nákladů na výrobu či implantaci zubních náhrad, řádově se můžete při placení dostat od několika set korun po desítky tisíc.

Zubní protézy hrazené pojišťovnou

Informujte se u svého zubního lékaře o nároku na novou zubní protézu každé 3 roky. Tyto zubní protézy jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Cena zubních protéz

  • Implantologická analýza OPG, rentgen, studijní modely, naměření – 1 000 Kč
  • Alpha-Bio – Izrael – fixtura, abutment – 20 000 Kč
  • Hybridní totální náhrada kotvená na 2 implantátech – 40 000 Kč
  • Sinus – lift – 10 000 Kč
  • Augmentace (dle rozsahu) – 5 000 – 12 000 Kč

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem LEPIDLO NA ZUBNÍ NÁHRADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Prosím o informaci jak správně nalepit spodní zubní náhradu. Kam nanést lepidlo, zkouším to ale pořád to nedrží a nemůžu se najíst, protože ihned se náhrada uvolní a když se hýbe nemůžu jíst. děkuji za odpověď nebo odkaz na nějaké video jak to lepidlo správně nanést.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zde posílám seznam videí, na kterých je vidět, jak správně používat dentální lepidlo na přichycení zubní protézy.
m.youtube.com/result…

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Vteřinové lepidlo na nehty

Nehty by se neměly lepit vteřinovým lepidlem, ale pouze k tomu určeným speciálním lepidlem. Lepidlo na nehty je účinné díky jiným látkám (ethyl cyanoacrylate) než vteřinová lepidla.

Pozor, lepidlo na nehty je potřeba vybírat opravdu pečlivě, protože levné nekvalitní lepidlo nehet dostatečně nepřilepí a může vám dokonale a nenávratně narušit strukturu nehtu.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Diskuze

V diskuzi JAKÉ LEPIDLO POUŽÍT NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

Dobrý den.
Potřebuji poradit jaké mám použít opravdu dobré lepidlo na protézu horní patro a na dolní náhražku kterou mám na dolním patře a nasazenou na zbroušených špičákách nasazenou a tet se mi náhražka uvolnila
děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké lepidlo použít na zuby

Obchody a kde ho koupit?

Cementové lepidlo je primárně určeno pro pracovníky ve stomatologii. Ale ať už chcete toto lepidlo z jakéhokoliv důvodu, tak si ho můžete objednat na internetu v zahraničním internetovém obchodě Aliexpress. Zde je odkaz na aktuální nabídky s tímto lepidlem: Cementové lepidlo cena.


Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Dobrý den,
potřebovala bych radu čím vyčistit zubní protézu, kterou mám asi 1 rok a nyní
před 2 měsíci mně začala černat, ale ne zuby. Používám na čistění tablety
corega a zubní pastu parodontax. Děkuji Helena

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Corega lepidlo na zuby

Zuby jsou naprosto nepostradatelné při kousání a rozmělňování potravy a mají zásadní význam pro správnou artikulaci při mluvení. Pokud o chrup či jeho část přijdete, nezbývá, než jej nahradit odpovídající zubní náhradou, aby tyto schopnosti zůstaly zachovány. Nošení umělého chrupu má však i estetický význam, neboť umožňuje udržení původního tvaru a výrazu našeho obličeje bez propadlých rtů a mimických svalů kolem úst, které jsou jinak přirozeným a nevyhnutelným následkem ztráty vlastních zubů.

Na zubní náhradu si nelze zvyknout takzvaně „přes noc“. I tato změna potřebuje svůj čas, zkušenosti ostatních však hovoří jasně: již po pár dnech, maximálně týdnech, se s náhradou sžijete.

Přípravky značky Corega – čisticí tablety, fixační krémy na upevnění protézy a těsnicí krém zabraňující pronikání zbytků potravy pod zubní protézu – jsou tu proto, aby proces zvykání i další život s protézou maximálně usnadnily a zpříjemnily. Naučíte-li se tyto přípravky používat a vezmete-li si k srdci všechny rady a zásady, většina problémů bude rychle eliminována, případně ani nenastane. S otlaky či bolestivými místy neotálejte a navštivte svého zubního lékaře. Proces zvykání na novou zubní náhradu pro vás bude snazší, budete-li ji nosit každý den. Pokud nebudete spěchat, při obtížích zachováte klid a k situaci budete přistupovat pozitivně, uvidíte, že si na novou náhradu zvyknete rychleji, než jste čekali.

Zdroj: Corega

Cementové lepidlo na zuby

Lepidlo má hnědou barvu. Balení obsahuje 8g stříkačku a 10 hrotů.

Obecná indikace

Permanentní cementové lepidlo na sklovinu, dentin, kov, keramiku, porcelán, zirkonium a kompozity.

Pro zubní náhrady

Korunky, můstky, sloupky, intarzie, onleje, fazety atd.

Výhody

  • Vše v jednom!
  • Gravírování + základní nátěr + Union + cement.
  • Výjimečná síla spoje:
    • O glazuře: 20MPa;
    • V dentinu: 15MPa;
  • Výjimečná pevnost spoje v zirkonu > 12MPa.
  • 3 typy intraorálních hrotů: jemné, extra jemné a ultra jemné.
  • Zaručené vytvrzení v oblastech s omezeným pronikáním světla.
  • Optimalizovaný stav gelu pro snadné odstranění přebytku lepidla.
  • Extrémně tenký film (10 μm).
  • Nerozpustné v ústních tekutinách.
  • Rentgenokontrastní 250% Al.
  • Lze použít i na vitální zuby.

Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Použití

Fixační krém se nanáší na očištěnou a suchou zubní náhradu, respektive na tu její plochu, která je v kontaktu s dásněmi a patrem. Vyplňuje prostor a zahlazuje případné spáry mezi sliznicí a umělým chrupem. Je nutné zdůraznit, že fixační krém se nehodí na korekci značně opotřebených nebo špatně doléhajících zubních náhrad. Závažné nedostatky vašeho umělého chrupu odstraní jen stomatolog nebo zubní technik. Naproti tomu však může fixační krém výrazně zlepšit doléhavost a sílu skusu i u vysoce kvalitních a dobře přiléhavých protéz. Při užívání fixačního krému se vždy řiďte návodem výrobce.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Vteřinové lepidlo s aktivátorem

Aktivátor urychluje polymerizaci (vytvrzení) kyanoakrylátového lepidla, na trhu je jich celá řada a většinou výrobci uvádějí, jaký aktivátor je dobré použít pro dané lepidlo.

Aktivátor mění povrchové napětí materiálů před aplikací lepidla, takže lze s jeho pomocí slepit i takové materiály, jako je například molitan. Používá se také v případě, kdy je nutné, aby lepidlo zareagovalo skutečně ve zlomku vteřiny. Což je právě třeba případ molitanu či jakéhokoli podobného materiálu, který je téměř nemožné přitisknout na lepený spoj delší dobu.

Zdroj: Vteřinové lepidlo

Co je to zubní sklovina

Zubní sklovina pokrývá korunky, je průsvitná. Zubní sklovina je složená především z hydroxyapatitu substituovaného uhličitany a z menšího množství vody, proteinů a stopových prvků, včetně fluoridu.

Zdroj: Zubní sklovina

Co nedělat, když vypadne korunka

Nejdůležitější věc, kterou si zapamatujte, pokud se vaše korunka uvolní, je toto: Nepolykejte ji! Pokud vám vypadne z čelisti, hned ji najděte a vyndejte ji z úst.

Další důležité kroky, které musíte udělat, když vám chybí korunka v ústech:

  • Vyhněte se potravinám, které jsou lepkavé, tvrdé nebo vyžadují hodně žvýkání.
  • Snažte se vyhnout žvýkání jídla na postižené straně úst.
  • Při čištění zubů buďte opatrní.

Zdroj: Lepidlo na zubní korunky

Domácí lepidlo na zuby

Pokud se vám stane nehoda a vypadne nebo se zlomí zub na dočasné nebo trvalé zubní náhradě, tak vám pomůže lepidlo Protefix prášek nebo Kukident pasta. Vhodný je také Kavitan Cem, který je určený přímo na ulomené zuby. Na internetu jej koupíte cca za 1 000 Kč. Jen pozor, ať zub dobře přimáčknete.

Protefix prášek: Je extra silný fixační prášek, který dočasně poslouží při defektu zubní náhrady.

Kukident pasta: Má pružný a zároveň těsnicí účinek. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť.

Kavitan Cem: Díky výjimečné gelové konzistenci a neobvykle silné adhezi k tvrdým zubním tkáním je Kavitan Cem první volbou při cementování. Je to ideální materiál k fixaci korunek a můstků, inlejí a onlejí s kovovou bází. Vynikající vlastnosti tohoto materiálu oceníte rovněž při upevňování ortodontických zámků a kroužků.

NIKDY nepoužívejte vteřinová lepidla. Takto například dopadla paní, která si zuby lepila sama doma vteřinovým lepidlem: 48letá žena z Manchesteru chtěla mít své zuby v pořádku, ale bála se zubaře. Vypadlé zuby si začala spravovat sama. Vzala vteřinové lepidlo a zub nalepila na místo, odkud vypadl. Tuto „péči“ dělala deset let, agresivní látky v lepidle jí však téměř zničily horní čelist, a to více než 90 procent kosti. Žena musela za záchranu své čelisti dát všechny své úspory. Lékaři jí museli všechny zbylé zuby odstranit a následně použít titanové čepy.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP