Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

MAZANI Z ALPY HREBICKU ACYLPYRINU

OBSAH

Bonus na karpální tunel

Ptáte se, co že je to ten karpální tunel a jak se projevuje? Jedná se o nejčastější onemocnění horních končetin vůbec. Vzniká dlouhodobým stlačením středového nervu (nervus medianus) v oblasti zápěstí právě v prostoru nazývaném karpální tunel. Útlak nervu má za následek postupně narůstající bolesti, brnění, nemožnost udržet předmět v ruce, což podstatně zhoršuje kvalitu života. Onemocnění postihuje častěji ženy než muže a jeho výskyt narůstá. Ale my zde naštěstí máme recept, jak si ulevit od těchto bolestí.

Ingredience

Budete potřebovat: 20 tablet acylpyrinu, 5 listů aloe stromkové nebo cca 10 dkg aloe vera, 0,5 l alpy.

Postup

Jak na to: V půllitru alpy nechte vyluhovat 20 tablet acylpyrinu. Rozmixujte listy aloe a přidejte je ke směsi. Občas protřepte, po necelém týdnu sceďte a můžete použít.

Dávkování

Je zcela jednoduché: Bolavé ruce si mažte před spaním nebo mějte svou medicínu po ruce i v noci.

Pokud jste nevěřící Tomášové, tak není nic jednoduššího než tyto recepty vyzkoušet a zhodnotit jejich účinnost na vlastní kůži.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Jako jeden z receptů na domácí výrobek z aloe vera je domácí tinktura na záněty a bolesti pohybového aparátu. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu luhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Zabírá to skvěle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ RECEPT Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Na záněty a bolesti pohybového aparátu dobře zabírá domácí tintktura z aloe vera. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu louhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Tinktura z aloe vera zabírá skvěle a dá se s ní zmírnit jak altróza, tak i revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí recept z aloe vera

Postup

A jak na to? Zcela jednoduše: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů a pokrájené listy aloe a rozmixujeme vše tyčovým mixérem. Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Poradna

V naší poradně s názvem HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,léčím se s revmatoidní artritidou 2stupně,bolí mě i velké klouby ,chodím s bolesti,je mi 75let,snažím se být většinou v pohybu,tak jak je to možné.Je li to možné, prosím o radu,jaké mazání z hřebíčku bych mohla užívat proti bolesti kloubů.Předem Vám velice děkuji za odpověď.S přáním dobrého zdraví i pro Vás Věra Bělovská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hřebíček je mimo jiné účinný i při léčbě kloubních poškození. Dokáže tišit různé druhy revmatických bolestí.
Analgetický účinek tohoto přírodního léku je do značné míry vysvětlen jeho protizánětlivými vlastnostmi. Protizánětlivého působení hřebíčku je dosaženo díky obsahu látky Eugenol. Protizánětlivé působení hřebíčku hraje zásadní roli v jeho schopnosti tišit bolest. Totéž platí pro jejich schopnost podporovat hojení lokálních poranění a jejich zjizvení. Tyto vlastnosti pochází hlavně z eugenolu obsaženého v těchto sušených pupenech hřebíčku. Eugenol je také hlavní aktivní složkou hřebíčku. V hřebíčkovém esenciálním oleji ho najdete okolo 75 %.

Podle mnoha studií o vlastnostech eugenolu bylo prokázáno, že tento fenol působí protizánětlivě. Ve skutečnosti působí tak, že snižuje zánětlivé reakce v poškozených tkáních. Inhibuje také produkci několika prozánětlivých biomarkerů.
Hřebíčkový esenciální olej musí být velmi koncentrovaný, aby byla zajištěna skutečná účinnost léčby.

Dávkování a použití hřebíčku
Pro použití hřebíčku se doporučuje užívat 3 šálky nálevu denně. K výrobě nálevu je nutné vyluhovat pro každý šálek dva hřebíčky. Pro použití bio silice je nutná koncentrace 0,011% pro dosažení lepší protizánětlivé aktivity. Jeho vnitřní příjem a dávkování by však měl předepisovat pouze odborník, lékař specializující se na fytomedicínu.

Buďte opatrná, užívání hřebíčku může u některých lidí způsobit nežádoucí účinky. Nejběžnější jsou: pocity pálení a zvýšené riziko krvácení. Může také způsobit alergickou reakci. Ve velmi velkém množství může být esenciální olej toxický jak vnitřně, tak lokálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Recept

Na bolavé ucho

Ingredience: 10 tablet paralenu nebo acylpyrinu, francovka ALPA

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a položíme za bolavé ucho.

Obklad při kloubních potížích, zánětech, výronech a podobných problémech

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, Alpa

Postup: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixérem). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Na kuří oka a popraskané paty

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 250 ml Alpy

Postup: Tablety acylpyrinu rozdrtíme, nasypeme do uzavíratelné skleněné nádoby a zalijeme Alpou. Zavíčkujeme a necháme 2 dny při pokojové teplotě uležet, aby se acylpyrin dobře rozpustil. Poté si každý večer touto směsí pomocí navlhčeného tamponu potíráme postižené místo. Následně necháme navlhčený tampon na postiženém místě, zakryjeme jej potravinovou fólií a oblečeme si ponožku. Necháme působit přes noc. Ráno nohy opláchneme, důkladně osušíme a natřeme krémem.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Poradna

V naší poradně s názvem MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zad v těhotenství můžete zmírnit vhodným cvičením podle Mojžíšové. Co se týče mazání, tak jedině po konzultaci se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Alpa s hřebíčkem

Recept: Ponořte do Alpy hřebíčky – nahusto a zcela potopené. Nechte louhovat 14 dní. Přeceďte přes plátýnko a nalijte do rozprašovače.

Použití: Tímto repelentem si postříkejte boty, ponožky, kalhoty, ruce i oblast okolo krku, než vyrazíte do lesa. Nastříkejte jím i okenní rámy doma.

Pro zajímavost: Žvýkání hřebíčku reguluje překyselení organismu.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁM STACYL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Moc prosím za odpověď, zda při užívání stacylu mohu jíst medvědí česnek a cibulovou nať.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stacyl je lék podobný Acylpyrinu, oba obsahují stejnou léčivou látku kyselinu acetylsalicilovou. Není zde žádná významná potravinová interakce. Cibulovou nať i medvědí česnek můžete normálně konzumovat, i když užíváte Stacyl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívám Stacyl

Inhalace Alpy

K inhalacím se hojně užívají éterické oleje, mezi které se řadí i Alpa. Má řadu účinků, mezi něž patří:

  • Ulehčení při rýmě a problémech dýchacích cest například při chřipce a nachlazení.
  • Má uvolňovací a relaxační účinky.

Pozor:

  • Inhalace Alpy může dráždit dýchací cesty malých dětí nebo vyvolat astmatický záchvat u astmatiků.

Zdroj: Inhalace proti rýmě

Diskuze

V diskuzi ACYLPIRINOVA MASKA - KOLIK SODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcel.

dobry den, nevedeli byste, kolik se ma dat sody v receptuna acylpirinovou masku, aby neutralizace spravne fungovala?
dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Prosím o poradenstvo týkajúce sa masky na tvár z acylpyrinu a jedlej sody, v akom pomere tieto zložky skombinovať a tiež správny postup pri výrobe masky.

Zdroj: diskuze Acylpirinova maska - kolik sody

Účinky

Aloe, alpa a acylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Účinky

Kombinace acylpyrinu a francovky se například doporučuje na bolavé uši, na karpální tunely nebo jako obklad při kloubních potížích, zánětech, výronech a podobně.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Diskuze

V diskuzi VÝROBA DOMÁCÍ TINKTURY Z ALOE VERA A ALKOHOLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Raunerová.

Dobrý den. Ráda bych si udělala tinkturu z aloe vera a alkoholu.(Slivovice). Ne z alpy ,ne s acilpirinem. Jsem vředař. Prosím poradte někdo , jak na to.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

30 dkg aloe pomelete,dáte do větší sklenice a přidáte sedmičku červeného vína, 1 deci slivovice /vodky,lihu/10 dkg medu. Necháte 3 týdny na okně .Můžete celé zcedit nebo zcedíte část kterou užíváte 2x denně štamprli. Vyléčila jsem žaludeční vředy a klesl mi cukr.

Zdroj: diskuze Výroba domácí tinktury z aloe vera a alkoholu

Recept

Na uši

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 1 lahvička francovka ALPA 160ml.

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a přiložíme na bolavé ucho.

Na karpální tunely

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, francovka Alpa (160 ml)

Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixerem). Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko rozprostřeme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, může si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem. Ještě lepší je bolavé místo promazat a nedělat obklady. Vyhnete se tak podráždění kůže.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Diskuze

V diskuzi PROGESTERONOVÝ KRÉM ORGANIC VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den
Chci se zeptat zda je normální že po dvouch dnech mazání Progesteronoveho krému se mi zhoršili příznaky menopauzy. Je to dočasné?
DekujiMJ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Progesteronový krém organic vedlejší účinky

Dávkování a použití

Recepty uvádějí často použití ve formě obkladů, ale abyste předešli případným komplikacím, je vhodné acylpyrin s francovkou raději použít jen jako mazání.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KONOPNÁ MAST MENTOLKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fialová.

Mám bolesti svalů. Mohu použít Mentholku konopné mazání když užívám warfarin_?
Děkuji
Fialová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastičky nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Kaštanová tinktura z květů

Postup: Květy červeného kaštanu otrháme, vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme Alpou. Obsahem občas protřepeme a necháme 6 týdnů luhovat. Po 6 týdnech slijeme přes plátěný hadřík (nebo kávový filtr).

Použití: Při pocitu vznikajícího oparu ihned potřete postižené místo a poté každou hodinu. Při unavených nebo namožených svalech postižené místo masírujte 3x denně.

Léčivé účinky: Kaštanová tinktura z květů červeného kaštanu je starý recept používaný na mazání namožených svalů, šlach a kloubů. Je také účinným pomocníkem při oparech.

Zdroj: Kaštanové mazání

Dávkování

A jak připravenou směs používat? To je snadné: Na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost silný, až ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Salicylová mast recept

Budeme potřebovat půl lžičky jedlé sody bikarbony, kterou smícháme s jedním hrnkem vody v nějaké malé misce. Důkladně to promícháme a dáme na chvíli stranou. Mezi tím si připravíme 10 tablet acylpyrínu, které nejsou potahované, musí být matně bílé. Tyto tablety acylpyrínu dáme do malé misky a pokapeme je čerstvou citrónovou šťávou v množství asi dvě polévkové lžíce. Tablety by se měly začít hned rozpouštět do takové jakoby práškové pasty. K urychlení použijeme lžíci a všechny větší kusy rozdrtíme. Pak tuto acylpyrinovou pastu z citrónu a acylpyrinu čistými prsty naneseme rovnoměrně na pleť, kde vytvoříme tenkou a rovnoměrnou vrstvu po celém obličeji. Při nanášení se vyhněte oblasti očí. Acylpyrínovou směs necháme působit pět až 10 minut, což je doba za kterou úplně vyschne. Pak si vezmeme vatový tampón, který namočíme do misky s jedlou sodou a vodou, kterou jsme si na začátku připravili a jemně z obličeje setřeme aspirinovou slupku. Jedlá soda zde působí jako důležitý neutralizátor kyseliny salicylové, bez ní tento recept nepoužívejte!

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Odvar z hřebíčku

Recept: Pět až šest kusů hřebíčku vložte do 30 ml vody a povařte. Pijte s medem aspoň třikrát denně.

Použití: Roztok je vhodný při infekcích v dutině ústní. Lze jej použít i na dezinfekce ran.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky

Recepty s obsahem hřebíčku

Výhody hřebíčku jsou využívány v různých receptech, které mohou být konzumovány každý den:

  • po přidání do jídla zvyšuje jeho zdravotní přínos;
  • zvyšuje chuť polévek;
  • může být přidán k cibuli a česneku při restování;
  • může být přidán do jablečného moštu;
  • přidává se spolu s rozinkami a vlašskými ořechy do náplní moučníků;
  • dává se do koláčů a chlebů.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Co na křečové žíly v těhotenství

Křečové žíly se objevují často u nastávajících maminek, jejichž organismus, zejména hormony a žilní systém si procházejí těžkou zkouškou. Velmi účinné jsou pro začátek kompresní punčochy nebo terapie pomocí bylin. Pokud ale hledáte účinnou pomoc, najdete ji ve své lékárně pod značkou Priessnitz®Mazání na žíly a cévy DE LUXE. Při výskytu křečových žil se poraďte se svým lékařem, který vám navrhne vhodnou léčbu (například předepíše Detralex a kompresivní punčochy).

Zdroj: Léky na žíly a cévy bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP