Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

PRASKLÉ HEMEROIDY

OBSAH

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

Užívám GODASAL 100 V POLEDNE 1 tabletu.Ráno beru Rutin 50mg doplněk na žíly
na nohách se mi začaly tvořit metličky a žilky.Mám také křečové žíly.
prosím poradit co mohu užívat aby se mi zlepšily moje metličky na nohách.
Děkuji s pozdravem A.Kuchařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anežka.

poradí mi někdo

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a jejich léčba

Je to účinná mast na hemeroidy?

Framykoin obsahuje kombinaci antibiotik se širokým spektrem účinku, která působí na původce kožních onemocnění. Framykoin se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odřeniny kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tudíž je možné použít framykoin i na infikované hemeroidy (respektive hemoroidy).

Před použitím přípravku Framykoin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, případně zdravotní sestrou. Framykoin nelze používat na rozsáhlé mokvající plochy a na bércové vředy kvůli nebezpečí jeho vstřebání. Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ SLEPENÍ PRASKLE HORNÍ ZUBNÍ NÁHRADY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiráček Vl..

Kolik zaplatím za opravu prasklé horní náhrady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena za opravu prasklé náhrady je závislá na míře poškození. Ale cena bude vždy nižší než je výroba nové náhrady, která by byla potřeba v případě podomácku slepené náhrady pomocí vteřinového lepidla. Proč? Protože po domácku slepená zubní náhrada nikdy nebude mít takovou pevnost a brzy praskne znovu. Navíc zbytky lepidla poškodí hrany podél praskliny a to znemožní její svaření v zubní laboratoři a učiní náhradu neopravitelnou. Přesnou cenu za opravu zjistíte jedině po poradě se zubním lékařem v zubní ordinaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protézy jsou nejlepší a cena

Prasklé koutky – čeho je nedostatek

Prasklé koutky vznikají z nedostatku železa a vitamínu B. Proto by mělo dojít k doplnění těchto chybějících prvků. Nejlepší cesta je skrze potraviny, ale to neznamená, že nemůžete vyzkoušet i lékárenské doplňky. Většinou pomohou. Prasklý koutek může být způsoben i nedostatkem zinku.

Zdroj: Prasklé koutky

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Prasklé koutky po pití alkoholu

Jakmile dojde k popraskání koutků po konzumaci alkoholu, doporučuje se snížení jeho konzumace.

Zdroj: Prasklé koutky

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Dobrý den,mohu to mít ze sváření kovu.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano,při sváření kovů vzniká celé spektrum silného záření, které může oči takto poranit. Nejlepší léčba teď je chránit oči před ostrým světlem a nechat to přirozeně zahojit. Hojení trvá asi týden. Nejdříve odezní otok a pak i to zčervenání bělma. Příště používejte při sváření tlumící ochranné sklo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Prasklé koutky úst

Jedná se o postižení ústního koutku, řidčeji jednoho, častěji obou. Začíná na přechodu sliznice v kůži jako malá, začervenalá skvrna, která má uprostřed mělkou prasklinu. Postupně se skvrna zvětšuje, červená, svědí nebo bolí, mokvá a prasklina je hlubší. Poté se ložisko pokrývá žlutou nebo červenohnědou krustou.

Zdroj: Prasklé koutky

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den!Obracím se na vás s velkou prozbou o pomoc a radu!!!Jsem řidič z povolání - autobusák a trpím problémy s hemeroidy!!!Zrovna ted se mi přihodilo že jsem dostal ošklivou chřipku a lékař mi musel naordinovat troje antibiotika!!!!Bohužel jsem z nich dostal sillný průjem,který trval cca 14 dnů!!!To již mi z konečníku začala tect čirá krev a hrozné pálení!!!Lékař mi zdělil že mi praskl nějaký hemoroid!!!Já však z toho dostal řitní abces!!!!Velké teploty a hrozné bolesti!!!Po celou dobu jsem dělal koupele v teplé vodě s Hypermanganem!!!Nakonec mi abces prasknul!!!Navštivil jsem opět lékaře!Po vyšetření mi zdělil že na řezání to již prý není a že mám dále pokráčovat v koupelích a k tomu so zakoupit čípky Ma stu!!!Bydlím v Mostě!Chci se touto cestou vás zeptat,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbižší středisko,kde hemeroidy odstranují lejzrem a nebo co mám užívat,aby to bylo co nejvíce účinné???Předem děkuji za vaší radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Dobrý den,chci se zeptat.Mám vnitřní i vnější Hemeroidy a mám stále průjem Při vyprazdňováni mi teče čistá krev do mísy.Je to rakovina?Salmuleozu nemám.Děkuji za odpověď.Iveta

Zdroj: diskuze Hemeroidy a průjem

Prasklé koutky úst

Mokvavé ústní koutky sice častěji trápí děti než dospělé, ale v podstatě se s tímto problémem můžete setkat v jakémkoli věku. Projevují se obvykle jako bolestivé trhlinky až drobné macerace v koutcích úst. Dochází při tom nejprve k zarudnutí místa a následně k mokvání kůže, kde se potom vytvoří drobné prasklinky a ragády, které bývají překryty stroupky s kousíčky v barvě medu.

Prasklé koutky fotky

Zde můžete vidět, jak vypadají prasklé koutky.

Zdroj: Anguli infektiosi – ústní koutky

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Děkuji za odpověd,ale sváření mám jako povolání,nemám toho raději nechat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když budete používat ochranu zraku při svém sváření a nebo i když sváří někdo vedle vás, tak by se nemělo začervenání očí opakovat. Pokud ano, tak příčina může být i jinde. Například v prachu z broušení nebo smirkování a podovně. To, jestli máte ve své práci pokračovat, můžete posoudit nejlépe sám. Jednak podle svých pocitů z ní a taky podle situace na pracovním trhu ve vašem okolí. Doporučuji poradit se s očním lékařem, který oči vyšetří a může tak lépe zjistit příčinu vašich problémů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Popraskané koutky úst – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět popraskané koutky úst.

Zdroj: Prasklé koutky

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kechlerová.

prosím vás dítě 4 roky věku. Má zřejmě hemeroidy, byl již 2x u chirurga, ale zřejmě bude nucen navštívit proctologa nebo gastroenterologa?
chirurgové ho nevyšetřili tak jak je třeba.
je v Praze dětský proctolog?
chlapec se bojí jít na velkou, občas i krvácí, moc u toho plače, zadržuje v sobě stolici třeba i 4 až 5 dní.
já jsem babička, bydlím ale v Brně. Snacha si nějak neví s tím rady.
děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemeroidy u dětí

Borax 9CH

Borax 9CH se používá na příznaky odpovídající kvasinkovému postižení sliznice úst čili na bílé skvrny na sliznici, ty mohou i krvácet a infekce je často doprovázena průjmem. Dávkování: 3x denně 5 granulí.

Zdroj: Homeopatie na prasklé koutky

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Bohužel nesmim kombinovat Ascorutin s hormonálními léky v menopause.Je jiná možnost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud, Karlo, nemůžete vysadit hormonální léčbu v menopauze, tak zkuste alespoň užívat samotný vitamín C 300 mg s pozvolným uvolňováním a berte ho 1 tabletu ráno a večer s posledním jídlem. K tomu se postarejte, abyste dobře spala. Dobrý spánek umožní očím si odpočinout a pomůže Vám i na prasklé žilky ve vnitřním koutku oka. Karlo, napište mi sem prosím skladbu Vaší hormonální léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Prasklé koutky – příčina

Koutky obvykle popraskají při častém olizování rtů nebo ve větrném, chladném a suchém počasí. Dalším viníkem může být nedostatek živin, a to především železa, vitamínu A, C nebo vitamínů skupiny B.

Praskání koutků může být známkou plísňové infekce, jako je moniliáza (onemocnění způsobené kvasinkami candida, postihující sliznice, kůži i vnitřní orgány), která se také projevuje zarudnutím kolem popraskaného koutku. Občas koutky popraskají i v reakci na nějakou složku v novém kosmetickém výrobku.

Ale existují i další příčiny popraskaných koutků, jako je chudokrevnost, alergie, slintání během spánku (u dětí), záněty pod zubní protézou, nadměrná konzumace alkoholu nebo cukrovka či rakovina.

Zdroj: Prasklé koutky

Homeopatika borax 5CH

Borax 5CH je vynikající na afty, které mají bělavou spodinu, jsou silně bolestivé a bolest je zhoršována studeným. Pacient si případně může stěžovat i na pocit hořké pachuti v ústech a suchost ústní sliznice. Dávkování: 3x denně 5 granulí.

Zdroj: Homeopatie na prasklé koutky

Prasklé koutky – čeho je to nedostatek

Na vzniku prasklých koutků se podílí nedostatek vitamínů řady B, především riboflavinu a laktoflavinu, které jsou součástí enzymů ovlivňujících metabolické pochody v organismu. Dále lze mezi příčiny bolavých koutků přiřadit také nedostatek železa a účinky některých antibiotických léků na bázi tetracyklinu.

Zdroj: Anguli infektiosi – ústní koutky

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Ascorutin a alkohol

Může se pít alkohol na Ascorutin? To je častá otázka, kterou slýcháváme v ordinacích a v lékárnách při výdeji tohoto léku. Alkohol nijak neovlivňuje účinky Ascorutinu.

Ascorutin obsahuje vitamín C a mít zdravou dávku vitamínu C v těle před a po pití může zabránit nebo snížit závažnost kocoviny tím, že urychlí metabolismus alkoholu v játrech. Alkoholici mohou také těžit z udržování příjmu vitamínu C, protože může snížit touhu po alkoholu.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Epsomská sůl a glycerin

Rovněž tato méně známá domácí léčba může pomoci s bolestivými hemoroidy. Pomocí jednoduchých složek vytvoříte směs, kterou aplikujete přímo na postižené oblasti.

Postup: Smíchejte 2 lžíce epsomské soli s 2 lžícemi glycerinu. Naneste směs na gázovou podložku a položte ji na bolestivou plochu. Nechte působit po dobu 15–20 minut. Opakujte každé čtyři až šest hodin, dokud se bolest nezmírní.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP