Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

RÁDIO BRNO APETIT

OBSAH

Kdo je otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, vysílaném Českým rozhlasem Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice.

Často vystupuje proti mnoha praktikám „alternativní medicíny“, mezi které řadí léčitelství či užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí.

Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroji hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V posledním příspěvku (Apetýt 6. září 2011) se také ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu „svobodou volby“, a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Neubauerová.

Dobrý večer,
dnes jsem poslouchala rádio Čr. Brno. Byl tam dotaz na vybočený palec.
Ráda bych dostala radu, jestli se s tím dá něco dělat a jak postupovat.
Děkuji, Alena Neubauerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vybočený palec se léčí nasazovací ortézou, která vrací palec blíže původní polohy. Tady je vidět, jak tato pomůcka vypadá: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Power joga Brno střed

Centrum tance Brno. Centrum tance Brno je pobočka celostátní sítě tanečních škol, založená v roce 1997. Tance a cvičení pro každého: Power joga. Adresa: Václavská 237/6, Brno

Majda Agency – pohybové studio. Adresa: Gorkého 8, Brno 602 00

Wellness centrum, Martina Zábranská. Adresa: Wellness centrum, Masarykova 25, Brno 60200

Zdroj: Power joga

Diskuze

V diskuzi ČR BRNO APETIT RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vajdová Alena.

Dobrý den.Prosím otce Pleskače o radu mám cukrovku, ---beru léky Metformin Mylan 500mg dva denně -----dočetla jsem se že Lesknice kanárska --vtačí krmivo---pomáhá.Děkuji za odpovět a přeji krásné a požehnané vánoční svátky. Alena z Bučovic

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čr brno apetit recepty

Otec Pleskač v Českém rozhlasu Brno

V pořadu Apetýt uváděným Českým rozhlasem Brno, byl hostem i otec Pleskač. Zde je k dispozici záznam k online poslechu tohoto rozhovu s otcem Pleskačem.

Pravidelné vystupování otce Pleskače v pořadu Apetýt si můžete poslechnout zde: Český rozhlas Brno otec Pleskač.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi ČESKÝ ROZHLAS BRNO POŘAD S OTCEM PLESKAČEM ZE DNE 20 3 2019 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Krejčí.

Prosím jestli někdo ví: na konci pořadu ve středu 20.3. mluvil otec Pleskač o tom, že se něco nasype do ponožek a pomáhá to na klouby? Neslyšela jsem to celé. Můžete mi sdělit o co šlo? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

lékárenská síra

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Veterina Brno nonstop pohotovost

Veterinární pohotovost v Brně poskytují vybrané kliniky, jednotlivé ordinace a rovněž Veterinární a farmaceutická univerzita Brno. Jejich ordinační hodiny jsou zpravidla od 20:00 do 8:00 hodin. Ošetření je vždy za příplatek a pacienti většinou musí přijet za lékařem.

V Brně můžete využít i veterinární záchrannou službu Pet a Horse Emergency, služba je dostupná 24 hodin denně. Náplní práce je poskytování odborné první pomoci, převoz s odbornou posádkou a předání pacienta na kliniku (většinou na Veterinární a farmaceutickou univerzitu Brno). Veškeré činnosti na sebe plynule navazují. Tato záchranná služba je poskytována i pro koně.

Zdroj: Veterina Brno

Poradna

V naší poradně s názvem APETIT BABSKÉ RADY NA BOLEST KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Adámková.

Dobrý den.Slyšela jsem v Apetitu mazání z hořčičného/mletého/semínka na bolest kolene,ale zaslechla jsem už konec.Může mi prosím někdo zopakovat recept? Děkuji,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jsou zde dvě možnosti, jak použít hořčičné semínko:

Proti bolesti kloubů: Nejúčinnějším způsobem, jak používat hořčičné semena, je vytvořit malý plátěný sáček naplněný těmito semeny a přidat ho do teplé vody. Pak se můžete buď namočit celá ve vaně naplněné touto vodou nebo namočit jen své bolavé klouby.

Pro zmírnění otoku: Pomocí pár kapek vody vytvořte jemnou pastou z mleté hořčice. Tuto pastu pak použijte na postiženou oblast a nechte působit 20 - 30 minut. Pro přirozené zmírnění otoku je třeba nátěr opakovat dvakrát denně.

Zdroj: diskuze Apetit babské rady na bolest kolena

Brno-Vinohrady

Veterinární ordinace Vinohrady poskytuje veterinární péči všem domácím zvířatům a nabízí i nonstop pohotovost.

Zdravotní tým tvoří pouze MVDr. Boris Seman.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Poskytuje dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii a porodnictví, endokrinologii a hematologii, urologii a nefrologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Brno-Vinohrady, Pálavské náměstí 3A, 628 00 Brno-Vinohrady, tel.: 777 478 007, e-mail: veterina-seman@email.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 18:00 hodin

• sobota od 8:00 do 11:00 hodin

• neděle od 17:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZA DEFLEX BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír Ulrich.

Prosím o adresu - telefon a jméno v Brně,t. kde by mě mohli opravit horní protézu, která se mi zlomila uprostřed horního kovového oblouku v místě kde neni zub.
Protože jsem již v důchodovém věku = rok narození 1934 byl bych velice potěšen jen možností protézu opravit, nikoliv nechávat zhotovit novou.
Děkuji předem za potěšující informaci. Jsem t.č. po čerstvé operaci pravého kyčelního kloubu
S pozdravem Radomír Ulrich

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní laboratoř DENTUM

PROVOZNÍ DOBA
Po-Pá: 8.00 – 15.30
Polední přestávka:
13.00 – 14.00

KONTAKT
Telefon laboratoř:
532 232 868
Mobil:
732 230 426
E-mail:
info@dentum.cz

ADRESA
Areál FN Brno
stará zástavba – PAVILON C
Jihlavská 20,
625 00 BRNO

Pro případ, že nepochodíte v Brně, tak přikládám kontakt na rychlé opravy snímacích zubních náhrad v Praze tel. 777 744 996, adresa Werichova 1145/23, Praha 5, 152 00. Můžete jim to tam poslat poštou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protéza deflex brno

Videorecepty

Zde můžete vidět, jak dělají dýňovou polévku Kluci v akci.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku z pořadu S Italem v kuchyni.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku Apetit.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku v pořadu Prostřeno.

Zdroj: Dýňová polévka

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Birošová.

Dobrý den, prosím dnes 1.4.2020 mluvil v pořadu Apetit otec Pleskač o náplastích na zarůstání nehtů na palcích u nohou. Bylo by možné náplasti zaslat na dobírku. Děkuji a s přáním hezkých dnů přeji s láskou Petra Birošová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Brno-Kohoutovice

Veterina Kohoutovice poskytuje kvalitní služby chovatelům psů, koček, drobných savců, plazů a exotických ptáků. Pohotovostní ošetření provádějí po telefonické dohodě.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Martina Sosnara, MVDr. Evy Atanasovové a MVDr. Tomáše Baňocha.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči psům, kočkám, drobným savcům, plazům a exotickým ptákům. Poskytují vakcinaci, preventivní zákroky, odstraňování zubního kamene, čipování, europasy, klinické vyšetření, diagnostiku, USG vyšetření měkkých tkání, cytologické a histologické vyšetření, léčebné zákroky, chirurgické zákroky, porodnictví, eutanazii.

Veterina Kohoutovice Brno, Libušina třída 10, 623 00 Brno-Kohoutovice, tel.: 608 911 493, e-mail: info@avetum.com, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 16:00 do 19:30 hodin

• sobota od 9:00 do 11:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Ulrichová.

Dobrý večer,
po přečtení jsem,ale nikde neviděla cenu za jakou se prodává?
Děkuji za odpověd.
M. Ulrichová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Růžičková.

Dobrý den.
Měla bych zájem o 30 denní kúru na zhubnutí o 20 kg za 990,- Kč
Zboží můžete poslat na poštu Brno 25
Marie Růžičková
Pšikalova 12 a
625 00 Brno

Zdroj: diskuze Tinnitus stop

Brno-Židenice

Veterinární ordinace Pitr v Židenicích poskytuje veterinární péči pro malá zvířata a koně. Tato ordinace nabízí i mobilní služby, takže přijedou až k vám domů.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Vratislava Pitra a MVDr. Petry Smorojové.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči malým zvířatům a koním. Poskytuje preventivní medicínu, dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii, urologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Pitr – Židenice, Bělohorská 42, 636 00 Brno-Židenice, tel.: 602 228 739, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 18:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Diskuze

V diskuzi ČESKÝ ROZHLAS BRNO POŘAD S OTCEM PLESKAČEM ZE DNE 20 3 2019 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Krejčí.

Prosím jestli někdo ví: na konci pořadu ve středu 20.3. mluvil otec Pleskač o tom, že se něco nasype do ponožek a pomáhá to na klouby? Neslyšela jsem to celé. Můžete mi sdělit o co šlo? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

lékárenskou sírou pocukrovat ponožku

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Brno-Komín

Veterinární klinika Komín se zaměřuje na všechna domácí zvířata a na rehabilitační i fyzioterapeutickou činnost těchto zvířat.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Igora Beneše, MVDr. Renáty Mléčkové, MVDr. Veroniky Benešové a MVDr. Aleše Brychty.

Klinika je vybavena operačními sály, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Klinika nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Zaměřuje se na vakcinaci, ošetření kolapsu průdušnice, kardiologii, dermatologii, alergenodiagnostiku, desenzibilizaci, chirurgii, ortopedii, traumatologii, gynekologii, porodnictví, radiofrekvenční identifikaci, endoskopii.

Veterinární klinika MVDr. Igora Beneše, Bystrcká 28, 624 00 Brno-Komín, tel.: 604 752 593, e-mail: veterinakomin@gmail.com, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 19:00 hodin

• sobota od 8:00 do 10:00 hodin

• neděle od 19:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ LÉČITEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Dvořáček.

Dobrý den pane otče Pleskač,
syn má 37r,a od raného mládí ho trápí prudké změny počasí.Jedná se o prudké ataky s bolestmi v hlavě a zvracení.Proto Vás prosíme o radu
,jak v tomto případě sedalo čelit těmto problémům.
Rádi se zájmem posloucháme Vaše rady v pořadu "Apetit",ale je pro nás problém dovolat se dotazem.

Děkujeme
S přáním pěkného dne
Dvořáčkovi
Lipůvka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na otce Pleskače se budete muset obrátit prostřednictvím jeho stránek - odkaz je uveden výše v textu. Ze svého pohledu si myslím, že by se mohlo jednat o migrény a nebo by mohly připadat v úvahu i namožené svaly kolem krku. Doporučuji spojit se s neurologem a s ortopedem a společně zkusit najít řešení za pomoci nejmodernějších technik současného zdravotnictví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčitel

Dušená mrkev a apetit

Dušená mrkev patří mezi jídla, která znají snad všichni ze svého dětství. Bohužel pro mnohé z nás nepředstavuje oblíbenou pochoutku, což je určitě škoda. Přitom dobře a zajímavě připravená dušená mrkev se ničím nepodobá námi neoblíbenému „zdravému obědu“ ze školních jídelen. Vyzkoušejte tedy některý z našich receptů a zařaďte dušenou mrkev do svého jídelníčku. Pokud je například podávána s masem, představuje pokrm, který obstojí před všemi nároky nutričních odborníků – obsahuje vlákninu, bílkoviny, vitamíny, sacharidy i minerální látky v dobré kombinaci.

Zdroj: Dušená mrkev

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ,KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ NABÍZÍM 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirina.

Mela bych zajem o tibet.houbu Brno Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.

Pěkný den paní Jiřino,
napište mi na můj e-mail
radomira.r@seznam.cz

Domluvíme se na osobním předání.

S pozdravem
Radomíra

Zdroj: diskuze Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč

Brno-Řečkovice

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet se zaměřuje na psy a kočky, kterým poskytuje rehabilitaci, fyzioterapii, přírodní medicínu a wellness.

Zdravotní tým tvoří MVDr. Tereza Zerhau.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace poskytuje ambulantní veterinární péči psům a kočkám. Nabízí vakcinaci, základní klinické vyšetření, prevenci, diagnostiku, terapii, preventivní prohlídky, krácení drápků, čištění análních žláz, čištění zvukovodů, základní vyšetření kůže, odstraňování zubního kamene, vyšetření moči, výživové poradenství.

Rehabilitační a fyzioterapeutická činnost je prováděna Bowenovou metodou, Dornovou metodou, magnetoterapií, elektrostimulací, masážními metodami, posilováním s balóny, protahováním kloubních spojů.

Přírodní medicína se zaměřuje na aromaterapii, Bachovy esence a bahenní zábaly.

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet, Měřičkova 15, 621 00 Brno-Řečkovice, tel.: 705 000 800, e-mail: luckyvet@luckyvet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až úterý od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

• čtvrtek až pátek od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Aktuální čas pro západ a východ slunce

Zde uvádíme aktuální časy pro západy a východy slunce a o tom, jak dlouho bude vidět, kdy se stmívá a kdy vychází slunce. Slunce postupuje každý den svojí dráhou přes naší republiku, nejdříve ho přivítá Jablůnkov a Ostrava, pak Brno, Hradec Králové, Praha, Plzeň a nakonec přes Karlovy Vary dorazí až k Aši. Než tuto vzdálenost urazí, tak dochází k rozdílům mezi východem a západem v Ostravě a v Karlových Varech a tak přechod pásu úsvitu nebo soumraku, od východu k západu může trvat přibližně 30 minut.

Dnes 5. 5. 2024 nad územím České republiky vychází slunce v Jablůnkově v 5:13 a rozbřesk skončí v 5:38 v Aši. Vycházející slunce naší republikou prosviští tryskovou rychlostí 1317 Km/h.
Vidět dnes bude 16 hodin a 12 minut. Rozednívat se začne již od 4:48 a vidět bude do večera 21:00, kdy se setmí.
Slunce dnes začne zapadat v 20:09 na východě našeho území a zapadající slunce se postupně dostane až k Aši, kde bude naposledy možné spatřit slunce v 20:37.

Zítra započne východ slunce v Jablůnkově v 5:12 a v Aši skončí v 5:36. Zítřejší doba, po kterou bude vidět, bude trvat 16 hodin a 15 minut. Rozednívat se začne od 4:46 a vidět bude do večera 21:02. Zítra slunce začne zapadat v 20:10 na východě našeho území a západ slunce se postupně dostane až k Aši, kde bude naposledy možné spatřit slunce v 20:39.

Za deset dní bude změna časů denního světla výraznější. Východ slunce započne v Jablůnkově v 4:59 a v 5:22 skončí v Aši. Délka doby viditelnosti bude za deset dní 16 hodin a 45 minut. Rozednívat se začne od 4:31 a vidět bude do večera 21:17. Slunce v tu dobu začne zapadat v 20:23 na východě našeho území a mizející slunce se postupně dostane až k Aši, kde ho bude naposledy možné spatřit v 20:52.

Zdroj: Východy a západy slunce

Kam poslat žádost o radu

Prodejnu otce Pleskače najdete v obci Veverská Bítýška, což je zajímavá turistická lokalita severozápadně od Brna. Specializací prodejny jsou bylinné čaje z bylin jednoho druhu, ale i směsi určené pro každodenní pití či přímo na pomoc při různých zdravotních obtížích. Čaje jsou sypané nebo porcované. Dále se zde vyrábějí a prodávají sirupy, oleje a bylinné tinktury, které slouží jako doplněk stravy. Veškerý sortiment pochází výhradně z přírodních zdrojů a neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.

Kontakt na provozovatele:

  • ROSA CANINA
    V Brance 292-3
    664 71  VEVERSKÁ BÍTÝŠKA
  • Tel.: 549 420 289
  • E-mail: rosa.canina1@seznam.cz

Bylinné produkty otce Pleskače můžete koupit v celé České republice ve vybraných prodejnách zdravé výživy, potravin, v čajovnách či lékárnách nebo přímo v jeho prodejně, která se nachází v Brně na ulici Poříčí 21 (poblíž Mendlova náměstí).

Prodejna:

  • Poříčí 21
    639 00  BRNO
  • Tel.: 543 214 184
  • Po−Pá 9:00−17:00 hod.
  • Od 13. března 2017 platí nová prodejní doba:
  • Po–Pá 10:00–18:00 hod.
  • Út, St, Čt – ZAVŘENO

Zdroj: Rady otce Pleskače

Kdo je to otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, exorcista, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice. Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se staví proti homosexualitě jako nástroji hříchu, kterého ďábel užívá především ke zmatení mladých lidí. Také se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby, jelikož z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Další protonová centra v ČR

V České republice není již žádné jiné takové zařízení, ve velkých městech, jako je Ostrava, Brno, Hradec Králové, jsou Komplexní onkologická centra.

V Evropě se nacházejí tato protonová centra:

  • The Clatterbridge Cancer Centre, Velká Británie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 62; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1989.
  • Centre de protonthérapie de l'Institut Curie, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 235; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři, u dětských pacientů také některé druhy nádorů hrudníku a břicha.; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Centre Antoine Lacassagne, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 63; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Paul Scherrer Institut, Švýcarsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři; některé nádory u dětí; centrum vzniklo v roce 1984.
  • Instytut Fizyki Jądrowej PAN, Polsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 60; léčí zde nádory oční koule; centrum vzniklo v roce 2009.
  • ISL, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1998.
  • Rinecker Proton Therapy Center, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory plic, jater, jícnu, hltanu, hlavy, očí, slinivky, prostaty, gynekologické nádory, nádory kostí; centrum vzniklo v roce 2009.
  • Westdeutsches Protonentherapiezentrum Essen, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory hlavy, páteře a oblasti pánve; centrum vzniklo v roce 2013.
  • Proton Therapy Centre Prague, Česká republika: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory ležící v oblasti páteře a v oblasti báze lební, nádory oka, prostaty, hlavy a krku, plic; centrum vzniklo v roce 2012.

Zdroj: Protonové centrum Praha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Válková


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP