Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

ROZEX KRÉM

OBSAH

Gel

Rozex gel má obdobné použití jako krém. Léčí se s ním dermatitida. V naší republice není Rozex gel zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Poradna

V naší poradně s názvem ROSACEA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte léčivý krém Rosalox, který obsahuje léčivou látku Metronidazolum. Používá se 2 krát denně a je určen právě na léčení růžovky. Také si dejte do pořádku svoje střeva pomocí probiotik. Můžete také změnit lékaře. Jiný lékař = jiný způsob léčby = jiné výsledky.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Používala jsem krém ROZEX od lékařky, ale bez velkých efektů. Marie

Zdroj: diskuze Rosacea

Prodej a cena

Rozex 7,5 mg/g krém (30 g) je na recept.

  • Úhrada zdravotní pojišťovny: 128,55 Kč
  • Započitatelný doplatek: 0,00 Kč
  • Maximální doplatek: 34,52 Kč

Zdroj: Rozex

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Metronidazol krém

ROZEX KRÉM CRM 1X30GM je krém obsahující léčivou látku metronidazol, která působí proti mikroorganizmům (bakteriím a prvokům) způsobujícím onemocnění. Rozex krém je určen k léčbě růžovky (Rosacey) u dospělých. Vždy používejte Rozex krém přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Postižené místo jemně omyjte a po jeho osušení nanášejte krém v tenké vrstvě 2krát denně (ráno a večer) na celou léčenou plochu kůže. Jemně stlačte tubu a na konečky prstů vytlačte takové množství krému, které stačí pokrýt postižené místo. Po použití tubu opět pevně uzavřete. Léčba obvykle trvá několik měsíců. Krém Rozex není určen k perorálnímu podání (užití ústy). Pokud k tomu dojde, poraďte se s lékařem. Jestliže jste zapomněl(a) použít Rozex krém, nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Vraťte se ke svému pravidelnému režimu. Pokud vynecháte více dávek, poraďte se se svým lékařem. Léčba růžovky trvá několik měsíců. Je důležité, abyste pokračoval(a) v léčbě podle doporučení svého lékaře a bez porady s ním ji neukončoval(a).

Zdroj: Metronidazol

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Krém

Rozex je bílý až světle béžový lesklý krém. Má být nanášen v tenké vrstvě na postižená místa kůže 2x denně, a to ráno a večer. Před aplikací by měla být postižená místa jemně omyta. Po aplikaci Rozex krému může pacient použít nekomedogenní a neadstringentní kosmetiku. Pro starší pacienty nemusí být dávka upravena. Použití Rozexu se nedoporučuje u dětí z důvodu nedostatečného množství údajů ohledně bezpečnosti a účinnosti přípravku v dětském věku.

Průměrná doba léčení je 3 až 4 měsíce. Doporučená doba léčby by se neměla překročit. Pokud je však efekt léčby zřetelný, může předepisující lékař zvážit podávání podle závažnosti příznaků na další 3 až 4 měsíce. V případě recidivy je možné léčbu opakovat po 3–5měsíční přestávce, ale jinak je třeba se vyhnout zbytečnému a prolongovanému podávání. V klinických hodnoceních trvala léčba růžovky topicky podávaným metronidazolem až 2 roky. Pokud nedojde k jasnému klinickému zlepšení, léčba by měla být ukončena.

Je nutno vyloučit kontakt s očima a se sliznicemi. Objeví-li se podráždění, je třeba Rozex krém používat méně často nebo dočasně přerušit jeho užívání, a je-li to nutné, vyhledat radu lékaře. Na rozdíl od Rozex gelu je Rozex krém vhodný k aplikaci na suchou kůži.

Metronidazol je nitroimidazol a musí být podáván s opatrností u pacientů s anamnestickou nebo probíhající poruchou krevního obrazu. Je třeba se vyhnout zbytečnému a prolongovanému podávání tohoto léku. Je prokázáno kancerogenní působení metronidazolu u určitých živočišných druhů. Kancerogenní působení u člověka není dosud prokázáno, v každém případě je však nutné omezit expozici léčených ploch UV záření (opalování, solárium, horské slunce).

Rozex krém je kontraindikován u osob s anamnestickou přecitlivostí na metronidazol nebo na jiné obsažené látky.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi LIDL PLEŤOVÉ KRÉMY,,CIEN NATURE SENSITIVE KRÉM PRO CITLIVOU POKOŽKU S VÝTAŽKY Z MEDUŇKY A VILÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Vaňková.

Prosím,kde bych tento krém sehnala? U nás v Jičíně ho měli jako vzorek a velmi mi na moji problematickou pleť
vyhovoval,teď ho nemůžu sehnat,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Zdravím také sháním krém cien sensitive s vilínem, je to prostě senzační krém,. sehnala jse ho někde?? Nevím jak to na tom amazonu objednává, je to německy. díky

Zdroj: diskuze Lidl pleťové krémy,,Cien nature Sensitive krém pro citlivou pokožku s výtažky z meduňky a vilínu

Interakce

Interakce s celkově podávanými léky je nepravděpodobná, protože absorpce metronidazolu po kožní aplikaci Rozex krému je nízká.

U malého počtu pacientů užívajících orálně metronidazol společně s alkoholem byly zaznamenány zažívací, oběhové a neurotoxické obtíže. Perorální metronidazol potencuje účinek kumarinových antikoagulancií, a tudíž prodlužuje protrombinový čas. Účinek lokálního metronidazolu na protrombin není znám.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi KRÉM VITAROS LEKÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matian.

Krém jsem právě zakoupil u Dr. Maxe, 4 podání za 1.290,00 Kč. Skladuje se v ledničce, je na lékařský předpis, zatím jsem ho nevyzkoušel. M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krhut Josef.

Dobrý den, krém je již v lekarnách dostupný na lékařský předpis , vyzkoušel jsem ho bohužel bez úspěchu.Proto by mne zajímalo jaké zkušenosti mají jini potřební děkuji Josef.

Zdroj: diskuze Krém vitaros lekárna

Předávkování

Neexistují údaje o předávkování u člověka. U potkanů nebyla prokázána akutní toxicita po orálním podání formule pro topické použití obsahující 0,75 % metronidazolu s konečnou dávkou maximálně do 5 g/kg tělesné hmotnosti. Tato dávka odpovídá 12 tubám po 30 g Rozex krému nebo více než 7 tubám po 50 g pro dospělého člověka vážícího 72 kg a 2 tubám pro dítě vážící 12 kg.

Recenze od respondentů jsou vesměs pozitivní.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi HABROVY KREM KDE SEHNAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den,a da se tento krem shnat i nekde v krame nebo v lekarne?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Habrovy krem kde sehnat

Babské rady

Večer si umyjte obličej, vezměte si sírové mýdlo, které trochu pokropte vodou, a namažte si jím tváře, čelo a nos, nechte působit přes noc a ráno si obličej omyjte teplou vodou a pak použijte krém na růžovku Rozex.

Růžovka souvisí i se životním stylem. Změňte stravovací návyky, omezte sůl a koření. Doporučuje se pít čaje na pročištění a úplně vyřadit bílou mouku v jakékoli podobě i sladkosti.

Dále zkuste:

  • gel z aloe vera;
  • čaje roibos s citronem;
  • mýdla se sírou;
  • masti s ichtamolem.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Těhotenství a kojení

Dosud nejsou k dispozici spolehlivé informace o užívání Rozex krému v těhotenství. Metronidazol prochází placentární bariérou a rychle se dostává do cirkulace fétu. U potkanů a myší nebyla po perorálním podání pozorována fetotoxicita. Protože reprodukční studie na zvířatech nejsou vždy prediktivní pro člověka a protože je metronidazol v orálním podání u některých hlodavců kancerogenní, tento lék se v těhotenství smí používat, pouze pokud je to jasně nezbytné.

Po orálním podání je metronidazol secernován do mateřského mléka v podobných koncentracích, jako jsou v plazmě. Ačkoli při kožní aplikaci Rozex krému jsou krevní hladiny signifikantně nižší než při orálním podání, musí být u kojících matek rozhodnuto, zda přerušit kojení či léčbu, přičemž je nutno vzít v úvahu důležitost léčby pro matku.

Zdroj: Rozex

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Nežádoucí účinky

Při užití Rozex krému byly pozorovány pouze mírné lokální nežádoucí účinky v podobě kožního diskomfortu (pálení a píchání), erytému, podráždění kůže, svědění a zhoršení růžovky (rosacey). Tyto nežádoucí účinky se objevují u méně než 3 % pacientů.

Byly hlášeny následující nežádoucí účinky, přičemž v každé třídě orgánových systémů jsou nežádoucí účinky seřazeny podle následující zvyklosti:

  • Poruchy kůže a podkožní tkáně – časté: suchá kůže, zarudnutí, svědění, kožní diskomfort (pálení, bolest kůže/píchání v kůži), podrážděná kůže, zhoršení rosacey. Neznámá četnost: kontaktní dermatitida.
  • Poruchy nervového systému – méně časté: hypestezie, parestezie, poruchy vnímání chutí (kovová příchuť).
  • Gastrointestinální poruchy – méně časté: nauzea.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi KRÉM NA CITLIVÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Szajkoova.

Dobrý večer hledám krém na tváře mám ap.ekzém co koupím krém pečlivé vybyrám a posledné doby hlavne v lete všetky mne ščípou ,poradteme prosím co mám vybírat.Děkují na odpověd paní Szajkoova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milka.

Taky mám problémy s některýmy pleťovými krémy - pálí mě a dráždí oči, jakoby štípou. Zatím jsem objevila jeden, se kterým tyhle problémy nemám, je to UltraLift od Granieru, po něm mě pleť ani oči nepálí ani nštípají. Zkus to, jestli to bude u tebe fungovat taky. Kdyby to u tebe nefungovalo, tak se pak ptej v drogérce na hypoalergenní pleťový krém a vyzkoušej ten. Napiš, jak jsi dopadla.

Zdroj: diskuze Krém na citlivé tváře

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP