Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

TRAZODONI HYDROCHLORIDUM

OBSAH

Co říká Wikipedie

O tomto léku Wikipedie nic neuvádí.

Zdroj: Trazodoni hydrochloridum

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Trazodon a alkohol

Trazodon zvyšuje sedativní účinek alkoholu. Alkohol by tedy neměl být v průběhu léčby Trazodonem požíván.

Zdroj: Trazodoni hydrochloridum

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mariejackova.

Prosím o laskavé sdělení- trpím vážnými poruchy spánku, budím se už po dvou-max.3 hod.Zoplpidem mi sice pomůže usnout, za2-3 hod jsem stejně vzhůru a většinou už neusnu.Po poradě s lékařem mi přidal Azohoneurax 75mg, protože se dlouhodobě potýkám i s úzkostmí.Mohu brát Azoneurax ráno, aspoň než se mi upraví spánek nebo večer oba léky najednou?
Kontraindikaci obou léků jsem nikde nenašla.

Děkuji za odpověď a přeji hezké předjarní dny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste začít pomalu s citem sportovat. Procházky v přírodě, jízda na kole, jóga, plavání, sauna, to vše jsou velmi příjemné činnosti, které vás unaví a přirozeně prodlouží váš spánek. Také byste měla navštívit jiného (nového) psychiatra, který by vám pomohl pochopit účinky antidepresiv a léků na spaní a třeba najít jinou kombinaci léků, než máte nyní. Dle zdravotního zákona máte možnost využít nezávislé konzultace s druhým lékařem specialistou. Využijte toho. Více hlav více ví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Nástup účinku

Trazodon je triazolopyridinový derivát účinný v léčbě depresivních poruch včetně deprese spojené s úzkostí a poruchou spánku. Trazodon je antagonistou serotoninových 5-HT2 receptorů a inhibitorem zpětného vychytávání serotoninu. Tableta má prodloužené uvolňování a užívá se orálně jednu denně večer. Během léčby Tradozonem se nemají užívat přípravky obsahující třezalku tečkovanou (mohou zvyšovat nežádoucí účinky léku).

Zdroj: Trazodoni hydrochloridum

Zkušenosti

Trazodon patří mezi antidepresiva třetí generace s výrazným působením proti úzkosti, pocitům napětí, neklidu, poruchám spánku a sexuálních funkcí. Přípravek je velmi dobře snášen. Pro minimum nežádoucích účinků a lékových interakcí je vhodný i pro starší pacienty. Tablety lze dělit na 3 části, což umožní pozvolné nastavení optimální individuální léčebné dávky.

Lék by neměli běžně užívat dospívající do 18 let a děti. U pacientů do 18 let, kteří se léčí některým z této skupiny přípravků, je zvýšené riziko výskytu nežádoucích účinků, jako jsou pokusy o sebevraždu, sebevražedné myšlenky a nepřátelské jednání (převážně agresivita, protichůdné chování a hněv). Lékař přesto může tento lék pacientům do 18 let předepsat, pokud usoudí, že je to v jejich nejlepším zájmu. Pokud lékař předepsal lék pacientovi do 18 let a raději to s ním chcete konzultovat, navštivte jej určitě znovu. Jestliže se u pacientů do 18 let, kteří jsou léčeni přípravkem, rozvine nebo zhorší některý z příznaků, měli byste o tom také informovat lékaře. Z hlediska bezpečnosti nejsou v této věkové skupině při dlouhodobém podávání přípravku k dispozici údaje ve vztahu k dalšímu růstu, dospívání a rozvoje poznání a chování.

Zdroj: Trazodoni hydrochloridum

SPC Plegomazin 25 mg/5 ml

Jedná se o injekční roztok, který obsahuje chlorpromazini hydrochloridum.

Zdroj: Plegomazin

Poradna

V naší poradně s názvem ALGIFEN NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Píchová Anna.

má algifen neo vedlejší účinky? je návykový ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Algifen Neo obsahuje dvě účinné látky:
- metamizolum natricum monohydricum;
- pitofenoni hydrochloridum.
Obě látky jsou účinné při tlumení bolesti v oblasti břicha.
Algifen není návykový, ale má řadu nežádoucích účinků a některé z nich jsou vážné.

Metamizol může způsobit otravu krve, tak zvanou krevní dyskrasii (onemocnění krve zaviněné přítomností neobvyklého materiálu v krvi). Metamizol je také toxický pro ledviny, kardiovaskulární a gastrointestinální systém, ale méně než nesteroidní protizánětlivá léčiva (NSAID), kam patří třeba Ibuprofen. Stejně jako NSAID může i Metamizol vyvolat, zejména u pacientů s astmatem, bronchospasmus (zúžení průdušek bronchů) nebo anafylaxi (alergická reakce).
Mezi další závažné nežádoucí účinky Metamizolu patří:
- agranulocytóza (onemocnění krve, které je důsledkem kritického poklesu granulocytů, což je druh bílých krvinek);
- aplastická anémie (autoimunitní onemocnění, při kterém tělo nedokáže produkovat krvinky všech typů v dostatečném počtu);
- toxická epidermální nekrolýza (typ těžké kožní reakce);
- ataky porfyrie (skupina nemocí, při nichž se hromadí látky zvané porfyriny, které negativně ovlivňují kůži nebo nervový systém);
- krvácení do horní části gastrointestinálního traktu.

Pitofenon (druhá účinná látka Algifenu Neo) již tak zásadní nežádoucí účinky nemá. Může způsobit závratě a bolesti hlavy, vyrážky na kůži a svědění a také může vyvolat sucho v ústech.

Algifen Neo je skvělý jako rychlý pomocník proti náhlé bolesti, ale nehodí se pro dlouhodobé soustavné používání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Algifen neo

SPC

SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ

Minocyclini hydrochloridum 54 mg (odpovídá 50 mg Minocyclinum) v 1 tobolce.

LÉKOVÁ FORMA

Tobolky.

Zdroj: Minocyklin - příbalový leták

Jak léčit bolest břicha a průjem

Bolest břicha způsobenou průjmem lze léčit přípravkem proti průjmu Imodium (loperamidi hydrochloridum) nebo Reasec (diphenoxylati hydrochloridum). Trvá-li průjem více než 24 hodin nebo trpíte-li bolestmi a křečemi, navštivte svého lékaře. Průjem můžete zmírnit změnou stravy. Pijte dostatečné množství tekutin s obsahem minerálů, aby nedocházelo k dehydrataci. Vhodné jsou například nápoje bohaté na draslík, jako ovocné šťávy či nápoje pro sportovce.

Zdroj: Bolest břicha

Obsah balení a další informace

Léčivou látkou je chlorpromazini hydrochloridum 25 mg v jedné ampulce (5 ml).

Pomocnými látkami jsou disiřičitan draselný, siřičitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, hydrochinon, chlorid sodný, voda na injekci.

Zdroj: Plegomazin

Tramal kapky

Perorální kapky Tramal mají podobu roztoku v lahvičce s dávkovací pumpou. Jedná se o čirou, slabě viskózní bezbarvou až slabě nahnědlou tekutinu. Tramal kapky se používají k léčbě středně silné až silné bolesti. Dávkování by mělo být nastaveno individuálně podle intenzity bolesti a individuální reakce pacienta. Obecně by měla být zvolena nejnižší účinná analgetická dávka. Pokud není předepsáno jinak, měl by být přípravek Tramal kapky podáván následujícím způsobem: Dospělí a mladiství od 12 let věku: 50–100 mg tramadoli hydrochloridum po 4–6 hodinách, přičemž celková denní dávka 400 mg tramadol hydrochloridum by neměla být překročena, kromě případů mimořádných klinických situací. Jednotlivá dávka je 20–40 kapek z kapátka nebo 4–8 stlačení dávkovače. Děti od 1 roku věku: jednotlivá dávka je 1–2 mg/kg tělesné hmotnosti. Nesmí být překročena celková denní dávka 8 mg tramadoli hydrochloridum na kg tělesné hmotnosti, maximálně však 400 mg tramadoli hydrochloridum. Přípravek Tramal kapky není určen pro děti do 1 roku. Tramal kapky s kapací vložkou se doporučuje pro podání u dětí spíše, než Tramal kapky v lahvičce s dávkovací pumpou, a to kvůli přesnému dávkování v závislosti na tělesné hmotnosti.

V České republice jsou zaregistrovány tyto síly kapek Tramal:

  • POR GTT SOL 1X10ML
  • POR GTT SOL 1X96ML
  • POR GTT SOL 3X10ML

Zdroj: Lék Tramal

Febrisan

Febrisan je kombinovaný preparát užívaný běžně u nachlazení a infekcí dýchacích cest, účinnými sloučeninami léku jsou paracetamol, fenylefrin a vitamin C. Febrisan je účinný při tlumení vysokých teplot a funguje proti bolestem. Užívá se u běžných infekcí horních cest dýchacích, při chřipce a u bolestí v krku.

Jedna dávka produktu Febrisan obsahuje: paracetamolum (750 mg), acidum ascorbicum (60 mg), phenylephrini hydrochloridum (10 mg).

Zde můžete vidět cenu produktu Febrisan.

Zdroj: Léky obsahující paracetamol

Obsah balení a další informace

Co přípravek Algifen Neo obsahuje

  • Léčivé látky jsou metamizolum natricum monohydricum 500 mg (odpovídá 443,1 metamizolu) a pitofenoni hydrochloridum 5 mg (odpovídá 4,55 mg pitofenonu) v 1 ml (1 ml = 27 kapek).
  • Pomocné látky jsou dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, monohydrát sodné soli sacharinu, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, aroma curacao, propylenglykol, dihydrát dinatrium-edetátu, oranžová žluť (E110) a čištěná voda.

Jak přípravek Algifen Neo vypadá a co obsahuje jeho balení

Čirý, žlutooranžový roztok v lahvičce z hnědého skla s kapátkem a šroubovacím pojistným uzávěrem.

Velikost balení: 10 ml, 25 ml, 50 ml.

Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce:

Teva Czech Industries s.r.o., Ostravská 29, č.p. 305, PSČ 747 70 Opava-Komárov, Česká republika.

Zdroj: Algifenové kapky příbalový leták

Zkušenosti

Ambrobene sirup se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest, které jsou spojeny s obtížným vykašláváním, doporučuje se také u infekčních onemocnění dýchacích cest nebo při akutních a chronických zánětech vedlejších nosních dutin. Ambrobene sirup je roztok a podává se dětem i dospělým. Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum (15 mg v 5 ml sirupu). Pomocnými látkami v sirupu jsou 70% krystalizující sorbitol, propylenglykol, malinové aroma, dihydrát sodné soli sacharinu, čištěná voda. Sirup Ambrobene 15 mg/5 ml obsahuje 42 g sorbitolu. Při užití léku podle doporučeného dávkování tak obsahuje každá dávka do 4,2 g sorbitolu. Přípravek je nevhodný pro pacienty s vrozenou nesnášenlivostí fruktózy. Může způsobit žaludeční nevolnost a průjem.

Ambrobene 7,5 mg/ml je roztok obsahující 25% kyselinu chlorovodíkovou, a to v množství 0,6 mg. Při inhalaci může u pacientů s hyperreaktivitou dýchacích cest dojít k vyvolání bronchokonstrikce (zúžení bronchů).

Vždy užívejte Ambrobene přesně podle pokynů svého lékaře. Obvyklé dávkování je následující:

1) Ambrobene 15 mg/5 ml, sirup (odměrka je součástí balení)

  • děti 0–2 roky: 2x denně 2,5 ml
  • děti 2–5 let: 3x denně 2,5 ml
  • děti 5–12 let: 2–3x denně 5 ml
  • děti nad 12 let a dospělí: první 2 až 3 dny 3x denně 10 ml, dále 2x 10 ml nebo 3x 5 ml

2) Ambrobene 7,5 mg/ml, roztok (odměrka je součástí balení)

  • děti 0–2 roky: 2x denně 1 ml
  • děti 2–5 let: 3x denně 1 ml
  • děti 5–12 let: 2–3x denně 2 ml
  • děti nad 12 let a dospělí: první 2 až 3 dny 3x denně 4 ml, dále 2x 4 ml nebo 3x 2 ml

3) Inhalace

  • děti do 5 let: 1–2x denně 2 ml
  • děti nad 5 let a dospělí: 1–2x denně 2 až 3 ml

Inhalace, zejména u dětí, má vždy probíhat pod lékařským dohledem. Pro inhalaci je vhodné roztok naředit v poměru 1 : 1 například fyziologickým roztokem. Pacient má během inhalace dýchat normálně, hluboké vdechování může dráždit ke kašli. Roztok se před inhalací doporučuje ohřát na tělesnou teplotu. Pacienti s astmatem by před inhalací měli užít bronchodilatans (lék rozšiřující průdušky), a to v inhalační formě 30 minut a v perorální formě nejméně 60 minut před vlastní inhalací. Vhodným inhalačním přístrojem je například ultrazvukový nebo kompresorový inhalátor (s výjimkou inhalátoru s rozprašováním parou).

Ambrobene tablety se užívají při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest spojených s obtížným vykašláváním, u infekčních onemocnění dýchacích cest, při akutních a chronických zánětech vedlejších nosních dutin. Ambrobene tablety je možno podávat dětem i dospělým. Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum (30 mg v 1 tabletě). Pomocnými látkami v tabletách jsou monohydrát laktózy, kukuřičný škrob, magnesium-stearát, koloidní bezvodý oxid křemičitý. Tablety obsahují i monohydrát laktózy. Pokud je vám známo, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, poraďte se s lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Obvyklé dávkování u přípravku Ambrobene 30 mg, tablety:

  • děti 5–12 let: 2–3x denně ½ tablety
  • děti nad 12 let a dospělí: první 2 až 3 dny 3x denně 1 tabletu, dále 2x 1 nebo 3x ½ tablety

Zdroj: Ambrobene

Tizadinin

Sirdalud je lék, který bývá dle zkušenosti předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tizanidini hydrochloridum. Wikipedia neuvádí potřebné informace o tomto léku.

Tizanidin působí na centrální nervový systém a snižuje napětí kosterní svaloviny, což se označuje jako centrálně myorelaxační účinek.

Sirdalud se používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly. Běžnou indikací jsou bolesti zad způsobené nadměrnými stahy páteřních svalů, typicky jde o bolesti krční páteře. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace.

Sirdalud by měl být užíván pouze dle doporučení předepisujícího lékaře. Vyrábí se ve formě tablet o síle 2 a 4 miligramy a běžná dávka pro dospělého člověka jsou 1–3 tablety denně. Celková počáteční denní dávka by neměla překročit 6 miligramů.

Sirdalud může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Při užívání Sirdaludu může dojít ke zvýšení jaterních testů a vzácně i k selhání jater. Velmi nebezpečný může být Sirdalud pro pacienty trpící myasthenií gravis (autoimunitní onemocnění postihující nervosvalový přenos). Preparát by v žádném případě neměl být kombinován s alkoholem.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Coldrex

Přípravky Coldrex pomáhají díky kombinaci účinných látek našemu tělu již při prvních příznacích chřipky a nachlazení. A právě působení těchto účinných látek v každém přípravku Coldrex umožní zasáhnout více příčin nachlazení nebo chřipky současně. Tablety Coldrex rychle snižují horečku, tlumí bolesti v krku, uvolňují ucpaný nos a nosní dutiny. Také odstraňují bolesti hlavy a kloubů, usnadňují odkašlávání, a navíc obsahují i vitamín C, nezbytný pro posílení imunity. Všechny tyto důležité prvky pro účinnou léčbu chřipky a nachlazení naleznete i v rozpustném přípravku Coldrex Horký nápoj s ovocnou příchutí. Tento horký nápoj je vhodné doplňovat užíváním sirupu Coldrex Nite před spánkem. Kombinací těchto dvou přípravků zajistíte nejrychlejší možný ústup popsaných zdravotních komplikací.

Rozpustný Coldrex MaxGrip obsahuje maximální množství účinné látky paracetamolum. Je tak velmi účinným bojovníkem proti nachlazení a chřipce. Pro usnadnění vykašlávání a uklidnění podrážděného krku je určen sirup Coldrex Broncho. Úlevu od bolesti v krku zase zajistí Coldrex tablety s ovocnou příchutí na cucání.

Léčivými látkami jsou paracetamolum (750 mg), phenylephrini hydrochloridum (10 mg) a acidum ascorbicum (60 mg). Obvykle se užívá 1 sáček až 4x denně s časovým odstupem minimálně 4 hodiny. Maximální denní dávka jsou 4 sáčky. Vysypte obsah sáčku do sklenice a přelijte velmi horkou vodou. Míchejte, dokud se prášek nerozpustí. Teplý nápoj vypijte.

Zde můžete vidět cenu produktu Coldrex.

Zdroj: Léky obsahující paracetamol

Ambrobene, Mucosolvan, nebo Ambroxol

Ambrobene je expektorans s mukolytickým účinkem, vyvolává zvýšenou tvorbu hlenu a zároveň jej zřeďuje, podporuje pohyb řasinek, čímž čistí sliznici dýchacích cest a zvyšuje její odolnost proti infekci.

Mucosolvan se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se například o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění, jako je chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc. Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem. Mucosolvan zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu (látka pokrývající vnitřní stěny plicních sklípků) a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Tyto účinky mají za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle. Léčivou látkou je ambroxol-hydrochlorid (30 mg v 1 tabletě).

Mucosolvan je volně prodejný lék, kód SÚKLu je EAN: 8590347000686. Indikační skupina: expektorancia, mukolytika.

Ambroxol zvyšuje tvorbu řídkého hlenu v dýchacích cestách, vede i ke zkapalnění hustého vazkého hlenu, usnadní odkašlávání a odstranění hlenu, čímž usnadňuje dýchání. Dobře se vstřebává, účinek se dostavuje rychle, vrcholí za 2 hodiny a trvá 8–12 hodin. Tato mukolytická léčba (uvolňování hlenu) se využívá při akutních a chronických onemocněních průdušek a plic provázených tvorbou hlenu. Ambroxol mohou užívat dospělí, mladiství a děti starší 6 let. Ambroxol obsahuje účinnou látku ambroxoli hydrochloridum (30 mg v 1 tabletě). Jedná se o volně prodejný lék, který patří do indikační skupiny: mukolytikum, expektorans. Kód SÚKLu je 0043950.

Všechny tyto léky spadají do stejné indikační skupiny a liší se pouze účinnou látkou.

Zdroj: Ambrobene

Algifen Neo 1 x 10 ml kapky roztok

ALGIFEN NEO 1 x 10 ml jsou perorální kapky, roztok

DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI / VÝROBCE

Teva Czech Industries s.r.o., Ostravská 29, č. p. 305, PSČ 747 70 Opava, Komárov, Česká republika

SLOŽENÍ

Metamizolum natricum monohydricum 500 mg (odpovídá 443,1 mg metamizolu), pitofenoni hydrochloridum 5 mg (odpovídá 4,55 mg pitofenonu) v 1 ml (27 kapek).

Pomocné látky

Dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, monohydrát sodné soli sacharinu, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, aroma curacao, propylenglykol, dihydrát edetanu disodného, oranžová žluť, čištěná voda. Obsah sodíku: 34,5 mg v 1 ml.

INDIKAČNÍ SKUPINA

Analgetikum, spasmolytikum.

CHARAKTERISTIKA

ALGIFEN NEO 1 x 10 ml je kombinovaný přípravek obsahující metamizol s bolest tlumícím účinkem a pitofenon, který ovlivňuje křeče hladkého svalstva. Účinek nastupuje obvykle během 15 minut a trvá minimálně 4 hodiny.

INDIKACE

ALGIFEN NEO 1 x 10 ml se užívá při křečovitých bolestech v oblasti břišní, žaludku, střeva, žlučových a močových cest, při bolestivé menstruaci, migréně a bolestech zubů, k předcházení bolesti při instrumentálním vyšetření a tlumení bolesti po malých operačních výkonech nebo instrumentálním vyšetření. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti od 10 let.

KONTRAINDIKACE

ALGIFEN NEO 1 x 10 ml se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na metamizol, pitofenon nebo ostatní složky přípravku a při závažných poruchách krvetvorby.

DÁVKOVÁNÍ

Přesné dávkování vždy určí lékař. Dětem od 10 let do 12 let se při bolestech obvykle podává 15–20 kapek, děti starší 12 let, mladiství a dospělí při bolestech užívají 20–54 kapek. Tuto dávku je možno po 6–8 hodinách opakovat. Dětem do 12 let věku může být podáno maximálně 20 kapek 4krát denně. Děti starší 12 let, mladiství a dospělí mohou užívat maximálně 54 kapek 4krát denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami musí být minimálně 6 hodin. Před instrumentálním vyšetřením se užívají stejné dávky jako při bolestech, a to jednorázově obvykle 45 minut před vlastním vyšetřením.

ZPŮSOB POUŽITÍ

Přípravek se nakape na lžičku nebo do malého množství tekutiny. ALGIFEN NEO 1 x 10 ml je možno užívat v jakémkoli vztahu k jídlu.

ALGIFEN NEO (POR GTT SOL 1X10ML) Lék není dovážen v rámci současného dovozu do ČR.

Zdroj: Algifen Neo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP