Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

ÚČESY A STŘIHY PRO KULATÝ OBLIČEJ

OBSAH

Chybí vlasům lesk, vypadají matně a svým vzhledem připomínají slámu? Pak jsou vlasy i vlasová pokožka suché. Příliš suchá vlasová pokožka se projevuje mimo jiné svěděním nebo suchými lupy, krepatými a nepoddajnými vlasy, které na první dojem působí nezdravě.

Zdroj: Co na suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi KULATE HACKOVANI FILETOVOU TECHNIKOU NA POLŠTÁŘEK ČERVENÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

prosim o navod na filetovou tecgniku,kulaty polštař je to na židlu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kulate hackovani filetovou technikou na polštářek červený

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Kulatý obličej

Je charakteristický kruhovým tvarem a jeho šířka je přibližně stejná jako výška. Chybí výrazné hrany a obecně působí zakulaceně a symetricky ve všech osách. Právě kulatý obličej bývá považován za jeden z nejproblematičtějších tvarů obličeje. Opticky dokonce přidává na váze, i když jste třeba štíhlá jako proutek.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Střihy pro kulatý obličej by měly mít délky zasahující do obličeje tak, aby zakrývaly zakulacenost a nejširší partie tváře. Střih pro kulatý obličej by neměl nikdy odhalovat nejširší část u lícních kostí a uší. Krátké střihy pro kulatý obličej je ideální stříhat tak, aby byl jejich objem vetší na vrchní straně hlavy anebo aby současně vlasy zasahovaly ze strany do obličeje. Polodlouhé střihy pro kulatý obličej jsou ideální v délce níž, než je brada, spíše k ramenům. Vlasy mají opět ze stran sahat do obličeje a pod bradou se mohou rozšiřovat. Vrchní partie na hlavě by měla být užší, spíše hladce uhlazená. Slušet vám bude střih mikádo á la podkova, tedy vzadu na hlavě kratší než po stranách obličeje. Dlouhé střihy po kulatý obličej by měly mít tvar trojúhelníku, nahoře být užší a uhlazenější, v délkách se rozšiřovat. Střihy vlasů pro kulatý obličej může doplňovat také ofina. Ideální je česaná na stranu, delší a s patkou. Pokud je ofina krátká a rovná, měl by střih vlasů výrazně zakrývat lícní partie. Kulatý obličej prodlouží také zcela rovné polodlouhé mikádo bez ofiny s pěšinkou uprostřed. Ideální je vhodné střihy pro kulatý obličej kombinovat s barvou, která odpoutá pozornost od kulatých partií a naopak vymodeluje opticky protáhlejší tvar. Všechny drdoly a vysoké výčesy umí skvěle prodloužit tvar kulatého obličeje! Nebojte se tedy vysoko vyčesaných a do výšky natupírovaných či vyfoukaných účesů.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

U kulatého obličeje je zapotřebí zvolit styl, který jeho tvar opticky zeštíhlí a prodlouží. Skvělý efekt mají účesy s objemem v horní části vlasů, které odvedou pozornost od kulaté tváře. Dobrým tipem jsou i sestřihy prostříhané z boku. Tabu by měly být dlouhé vlasy a ofina.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi JORKŠÍRSKÝ TERIÉR - STŘIHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Pecholtová.

Dobrý den můžu kdy je vhodne první stříhání štěněte? Jako na úplný sestřih děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše Kyhosova.

Dobrý den mám dotaz. Mám 4měsíční štěně. Koupila jsem mu yoggies kachna aktive a najednou má štěně řídkou stolici. Může být příčina v novém krmivu? Děkuji Kyhosová.

Zdroj: diskuze Jorkšírský teriér - střihy

Obecné informace – účes a obličej

Účesy podle tvaru obličeje mají svá pravidla a právě jejich dodržení je základem k tomu, že vám bude účes slušet a že konečně najdete ten svůj. Mnoho žen, ale i mužů nosí nevhodný účes vlastně celý život. V málokterém kadeřnictví vám umí dobře poradit a často jsme natolik konzervativní, že nemáme chuť ani odvahu střih vlasů, jejich délku či tvar účesu změnit. Udělejte první krok a zjistěte, jaký je váš tvar obličeje.

Tvar obličeje se dělí obvykle na čtyři až devět skupin, záleží na tom, pro jaký účel se jím potřebujeme zabývat. Pro potřeby účesů a vhodné střihy vlasů je optimální dělení na pět skupin. S jakými tvary obličejů se tedy setkáváme?

Základní rozdělení:

  1. kulatý obličej
  2. oválný obličej
  3. hranatý obličej – čtvercový tvar
  4. hranatý obličej – protáhlý tvar
  5. srdcovitý obličej

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi NEMOCI ZAKRSLÝCH KRALIKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den máme zakrslého králička letos 4.rokem lvíček slečna.Zatím sní nebyl žádny zdravotní problém na očkováni chodíme.Včera si manželka u ni všimla když ležela v kleci mirně třepala hlavičkou trvalo asi 10minut když jsem během toho hladil nebránila se pak z ničeho nic přestalo a chovala se normálně.Chceme se ujistit zda nejde o nic vážneho pokud by se to často opakovalo vezmem ji na veterinu.Děkuju za odpověď Honza P. z Ostravy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea Přecechtělová.

Dobrý den, prosím o radu, ani veterinář ani google mi neporadil. Našemu králíčkovi, 1,5 rok, se pod levým okem objevila ranka kulatý tvar, průměr do 1 mm. Začalo mu trochu téct z oka. Za pár dní jsme si všimli, že na levé přední tlapce tlapce má jakoby nafouklý první prst, drápek je odsunutý na stranu, barva rudá až spíš tmavě fialová. Včera už bylo vidět, že na tlapku nechce došlapovat. Od Dr. jsme dostali ATB mast, mažu oko i tlapku. Zatím 2 dny, zlepšení žádné, spíš horší :(. Děkuji za jakoukoliv radu.

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Druhy účesů pro kulatý obličej

Růžový bob: Tento účes a barva je hitem sezóny. Úhlová bobová vrstva je navržena s velkým bočním posunem, který má odstupňování vrstev a vylamované, zubaté konce. Tento střih podtrhne rovné vrstvy vlasů.

Mikádo pro kulatý obličej: Pokud správně trefíte mikádo, můžete kulatý obličej velmi efektně prodloužit. Hlavní zásadou je, že by vlasy u mikáda neměly být kratší, než je váš obličej. Naopak by měly být o pár důležitých centimetrů delší, což zajistí optické prodloužení. Konečky mikáda byste neměla podtáčet dovnitř, ale spíše ven od obličeje. Samozřejmě je také můžete nechat rovné. K delšímu mikádu vám bude hezky sedět i zmiňovaná ofina na stranu nebo rovná pěšinka s odkrytým čelem.

Polodlouhé střihy: Polodlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej ideální. Svojí délkou obličej opticky natáhnou. Vlasy mohou být postupně sestříhané, což napomůže zakrytí širokých partií v oblasti lícních kostí. Kombinace s delší ofinou na stranu je opět dobrou volbou. Na škodu není ani rovná pěšinka s odkrytým čelem, která dodá obličeji délku. Opět se vyvarujte přílišného objemu po stranách a vlasy foukejte spíše do rovna s větším objemem nahoře hlavy. Konečky vytáčejte ven od obličeje.

Dlouhé střihy: I dlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej vhodné. Velmi pěkný je vrstvený střih sčesaný do obličeje. Vhodnou variantou jsou i dlouhé rovné vlasy s odkrytou rovnou pěšinkou. Ve spodních partiích si určitě můžete dovolit i jemné vlnky. Lepší ale je příliš vlasy nevlnit do objemu v oblasti lícních kostí, zbytečně by to rozšířilo obličej. Opět můžete rovné vlasy spojit se sestříhanou delší ofinou. Konečky vytáčejte ven od obličeje, nebo je noste ležérně rozcuchané.

Krátké účesy: Úplně krátké vlasy nejsou pro kulatý obličej úplně nejvhodnější. Jestliže zvolíte špatný střih, tak zaručeně nepotlačíte baculatý obličej. Pokud i přesto preferujete krátký střih, měla byste si dávat pozor, aby byl největší objem hlavně nahoře hlavy, a naopak na stranách byly vlasy sčesané u hlavy. Vlasy by měly být i na krku, a to nejlépe vytočené směrem ven. Zajímavé jsou i kratší rozverné rozcuchy s objemem opět nahoře hlavy. Naopak se vyhněte doširoka vyfoukaným krátkým vlasům.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem ZNAMÉNKA NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,už několik let mám toto znaménko na noze.Řekla bych že se mi objevilo v dospívání,nyní mi je 33 let a obávám se čím dál více.Pod kůži je to možná do 2 cm velké a tvrdé,jako by kulatý útvar.Na vrchu je to ohraničené a uvnitř trošinku bílé,mění to barvu podle roč.období.V létě fialové až hnědé,v zimě světlé,do běla.Není to hladké,uprostřed jak bradavička.Po prázdninác s přítelem plánujem miminko a tak se obávám čím dál víc.Mnoho let jsem čekala na tuto krásnou chvili.Znaménko mě někdy pobolívá,málokdy.Jinak mám potíže od dospívání s žílamy.Po nohou tzv. metličky myslíím.Špatně se prokrvuji,neustále studené končetiny a občas pocit těžkých nohou.Písnete mi svůj názor prosím?Děkuji sl.Lenka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zřejmě to nebude nic vážného. Pro jistotu raději zajděte na kožní a nechte si to vyšetřit dermatoskopem. Tím se přesně odhalí povrchová struktura a rovněž se zadokumentuje stav znaménka pro porovnání při dalším vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Znaménka na kůži

Jaký účes sluší kulatému obličeji

Kulatý obličej patří k těm méně běžným typům obličeje. Vyznačuje se přibližně stejnou délkou a šířkou. Nejširší bývá v oblasti lícních kostí. Čelo je poměrně nízké, tváře plné, brada kulatá. Hlavním cílem při výběru vhodného střihu vlasů pro kulatý obličej je opticky jej zúžit. Jak se nechat ostříhat podle tvaru obličeje? Vyhněte se vrstvení vlasů kolem obličeje, objemným účesům a symetrickým krátkým střihům. Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Vhodné jsou účesy rovné, dlouhé nebo polodlouhé. Nebojte se ani střihů zasahujících do obličeje, pár pramínků v obličeji jej opticky zúží. Pokud máte rády objem, vsaďte na střih objemný kolem brady. Pozor ale na účesy končící v této oblasti. Vlasy nenoste ani sčesané do culíku – všechnu pozornost přitáhnou ke tvaru vašeho obličeje. Inspirujte se celebritami s kulatým typem obličeje: Mila Kunis, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Gerri Halliwell, Fergie.

Zdroj: Kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi SUCHY OBLIČEJ A PALENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Uka charles.

dobre dane,mam suchy a paleni obličej skoro tyden,nevim co mam delate,moc mi pali a suchy oblicej

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchy obličej a paleni

Jak vykonturovat kulatý obličej

Kulatá tvář bývá plnější, a proto si většinou podrží mladistvý vzhled déle než u žen s jiným tvarem obličeje. Bývá kratší, poměrně široká, má plné tváře a kulatou bradu. Máte-li kulatý obličej, používejte zesvětlovací odstín na čele, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady, abyste připoutala pozornost na střed obličeje. Tmavší odstín bronzového pudru nebo make-up o jeden až dva odstíny tmavší než barva vaší pleti používejte na spáncích, tvářích a podél čelistí. Tím vytvoříte iluzi oválného obličeje.

Zdroj: Kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Účesy pro ženy s kulatým obličejem

Nejrozšířenější účesy pro kulatý obličej jsou boby s delšími předními prameny a vrstveným sestříháním. Tyto střihy nabízejí nejbohatší stylingové možnosti, které jsou výhodné pro kulatý obličej a jsou v souladu se současnými trendy vlasů. Délka by měla být ideálně delší než samotný obličej. Prodloužení vám dodá také rovná pěšinka, nebo delší ofina na stranu. Výbornou volbou je vrstvený střih spadající do obličeje, který zakryje větší tváře. Tato délka prodlužuje okrouhlou plochu obličeje. Texturované okraje jsou plus pro optické zúžení obličeje. Čelo může být pokryto asymetrickou ofinou nebo zcela otevřeno bez ofiny. Kulatému obličeji většinou pasují nejlépe vlasy rovné, pokud se vám vlnky hodně líbí, přenechejte jim místo ve spodních partiích vlasů. Přírodně vlnité vlasy sčesávejte do obličeje a snažte se je foukáním v oblasti tváří mírně uhladit a ubrat tak těmto partiím na objemu. Tudíž buďte opatrní s kudrlinami ve středních délkách, tyto mohou být příliš objemné, což nepříznivě rozšiřuje obličej! Pokud máte kudrnaté vlasy, dbejte na to, aby kudrliny byly ve střední části co nejmenší.

Ploché boby vypadají fantasticky právě u žen a dívek s kulatými obličeji. Boční dělení a dlouhé boky pokrývají jednu stranu obličeje, který tím podstatně ztenčí. Vyrovnaný, středně dlouhý účes pro kulatý obličej s množstvím vrstev vytváří desítky svislých čar okolo obličeje a přidává tak žádoucí poměrnou délku.

Chcete-li vyzkoušet takzvané chaotické krátké účesy, požádejte svého stylistu, aby nestříhal jednotlivé vrstvy příliš krátké, aby se zabránilo zvýšenému objemu po stranách. Nepravidelný účes vytvarujte pomocí gelu, a to tak, že prameny lehce zvedněte od kořínků. Ujistěte se, že zvednuté prameny nevyčnívají po stranách. Tento střih je vhodný také pro jemné vlasy, které pomocí gelu nabydou na objemu. Dlouhé náušnice podtrhnou dokonalost střihu, také zeštíhlí obličej, a navíc jsou velmi šik.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi JAK VYPADÁ MĚSÍČKOVITÝ OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Sniegoňová.

Zdravím,mám po užívání kortikoidů měsíčkovitý obličej a obézní břicho a jsem
z toho špatná a nevím jak se zbavit toho hrozného obličeje,snasd to nebude trvat
půl roku než s tím něco udělám.
Prosím poradte.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vypadá měsíčkovitý obličej

Jemné vlasy v padesáti

V pozdějším věku mají vlasy tendenci se více lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout. S blížící se padesátkou je proto lepší upustit od dlouhých vlasů a zkrátit je alespoň na délku po ramena. Účesy a střihy ze středně dlouhých vlasů se dají nosit jak rozpuštěné, tak vyčesané, takže jsou naprosto ideální i pro jemnější či poškozené vlasy. Šik jsou účesy a střihy po padesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Rychlé účesy pro děti

Všechny maminky touží mít to nejkrásnější dítě na světě. Při výběru účesu je třeba si uvědomit, že dětské vlásky jsou velmi jemné a ne každý střih je pro ně vhodný. U dětí platí totéž co u dospělých – výběr účesu závisí na tvaru obličeje a na kvalitě vlasů. Růst se u každého dítěte liší. Některé děti mají v roce vlasy na ramena a některé jen krátké chmýří. Doba prvního stříhání je tak individuální.

Dětské účesy můžeme rozdělit dle věku, a to střihy pro děti mladší 12 let a střihy pro děti starší 12 let. Starší děti už obvykle hledají populární trendy účesů a chtějí vypadat dobře. Oproti tomu mladší děti obvykle nepotřebují moderní a stylové účesy. Jsou pro ně vhodné praktické střihy a jednoduché úpravy účesů, ale stále je nejlepší volbou roztomilý vzhled. Do této kategorie patří dětské účesy z krátkých vlasů.

Zdroj: Dětské účesy

Účesy vhodné pro ženy s kulatým obličejem

Kulatý obličej se vyznačuje tím, že člověk nemá ostré rysy, brada a čelo jsou zaoblené a lícní kosti jsou široké. Obličej je přibližně stejně dlouhý jako široký, nejširší je v oblasti lícních kostí, čelo bývá nízké a široké. Krk působí, že je krátký.

Pokud máte kulatý obličej a toužíte po krátkých vlasech, měly byste volit asymetrický střih vlasů s větším objemem na temeni a po stranách uhlazený.

K dokonalému vzhledu vám může pomoci i delší patka, která obličej opticky prodlužuje. Delší patka se dobře kombinuje s mikádem.

Pokud toužíte po středně dlouhých vlasech, měly byste si uvědomit, že vaše vlasy by neměly být kratší, než je obličej. Pokud bude účes o něco delší (až k ramenům), vhodné jsou sestříhané vlasy, které jsou bohaté kolem brady a po stranách překrývající část obličeje.

Ani s kulatým obličejem se nemusíte bát dlouhých vlasů. Ženám s kulatým obličejem sluší vlasy, které volně splývají. Pokud chcete ještě hlavu o něco opticky prodloužit, stačí si učesat pěšinku uprostřed hlavy a doplnit ji dlouhou ofinou (pod lícní kosti).

Pro úpravu těchto vlasů je dobré snažit se je vyfoukat do výšky, aby se obličej opticky prodloužil.

Pro tento typ obličeje se příliš nehodí objemné kudrny, příliš stažené vlasy a už zmiňované vlasy končící u brady. Příliš kudrnaté vlasy a vlasy končící u brady obličej ještě více rozšiřují. Stažené vlasy zase přitahují pozornost k obličeji, a upozorňují tak na jeho kulatost.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Oválný obličej

Oválný obličej charakterizují oblé tvary, avšak tvar obličeje je protažený a jeho výška je viditelně větší než šířka. Oválný tvar obličeje obvykle charakterizuje výška (nebo délka) 1,5x větší, než je šířka obličeje. Šířka obličeje by pak měla být zhruba stejná v oblasti čela i v oblasti čelisti. Oválný obličej je symetrický v křížových osách.

Tipy – účesy pro ženy

Je to univerzální tvar, ke kterému se hodí téměř všechny účesy, ať už jsou to vlasy krátké, dlouhé, rovné, anebo vlnité. Vůbec nezáleží na délce vlasů. Stačí, pokud vám prameny dosahují k lícním kostem, rtům anebo bradě, podle toho, kterou partii obličeje chcete zvýraznit.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Oválný typ obličeje je poměrně vyvážený, proto k němu víceméně pasuje jakýkoli střih v různé délce i tvaru a lehčeji můžete se střihy experimentovat. Jediným strašákem by pro vás měla být dlouhá ofina, která vaši tvář zbytečně zkulatí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP