Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

VLASOVÁ KYSELÁ LÁZEŇ

OBSAH

Epsomská sůl na obklad

Dopřejte si lázeň s epsomskou solí. Síran hořečnatý obsažený v epsomské soli snižuje množství otoků a zlepšuje krevní oběh a snadno se vstřebává kůží, což poskytuje okamžitou úlevu od otoku a bolesti, která s ním souvisí. Smíchejte půl šálku epsomské soli ve vaně s teplou nebo studenou vodou a proveďte lázeň po dobu 10 až 20 minut. Opakujte až třikrát týdně.

Zdroj: Obklady na oteklelé chodidlo

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír Kysela.

Prosím zda má sv.Otec mše v Havířově?Něco bližšího kde jej mužu potkat.Bylo mi řečeno,že Havířov,ale přesně to nevím....Děkuji za odpověd.Kysela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Horká lázeň

Lékaři tvrdí, že horkou lázní je možné bezpečně vyvolat porod a že jde o jedinou metodu, která je bezpečná a má smysl ji zkoušet. Voda může mít až 40 °C. Zvláště prý pomáhá kroužení nad bříškem sprchou s teplou vodou.

Zdroj: Jak vyvolat porod

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piše Milan.

Mám dnu.Mám rád ostrá jídla-mexická.Dále hodně kyselá,více octu.Např.utopence,nebo zavináče.Vadí ocet v jídle?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet při dně nevadí a podle některých odborníků je dokonce prospěšný při snižování kyseliny močové, což je původce dny. Problém bude až v tom, co je do octa naloženo. Máte-li dnu, musíte omezit příjem masa a některých potravin. Mexická kuchyně je úžasná, ale je často plná mletého masa a fazolí a to prostě při dně nemůžete jíst ve velkém množství. Máte-li rád ostré, zkuste se orientovat raději na asijskou kuchyni. Ta nabízí mnoho chutných pokrmů založených jen na zelenině a tím i prospěšných pro nemocné dnou.

Při rozhodování o tom, co jíst a co ne, je dobré vědět, že to nesmí být kakao, alkohol a pivo, potom játra, brzlík a mozek, dále pak to nesmí být ani ančovičky, treska, sleď, makrela, mušle, sardinky, pstruh, krab, humr, ústřice a krevety. Z masa pak vyloučit slaninu, krůtí maso, telecí maso a zvěřinu. Ze zeleniny nejíst chřest, fazole, houby, hrášek a špenát. Ostatní můžete jíst podle libosti s tím, že pokrm s malou přítomností masa bude jen jednou za dva dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček při dně

Dřín lékařský

  • botanický název: Cornus officinalis
  • čínský název: shanzhuyu
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den, budu se léčit sirnou mastí od lékaře, patří k ošetření (natírání)
i hlava - vlasová část, a části obličeje ?

děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Před aplikací sirné masti omyjte celé tělo mýdlem a vodou a důkladně osušte.
Před spaním aplikujte dostatečné množství masti na pokrytí celého těla od krku dolů a jemně vetřete. Nechte lék na těle po dobu 24 hodin.
Po uplynutí 24 hodin, před opětovnou aplikací léku, si znovu umyjte celé tělo a vysušte. Naneste sirnou mast a nechte znovu účinkovat 24 hodin. Poté celý postup naposledy opakujte. Celkem mast proti svrabu nanášejte 3 krát (3 dny léčby).
Hlava ani obličej se neošetřují. Zvlášť důležité je vyvarovat se kontaktu s očima, například kontaminovanými prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab ve vlasech

Ředění a dávkování

Koncentrace roztoku pro koupelovou lázeň je obvykle 1:10000. To znamená jeden gram hypermanganu na 10 litrů vody.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Diskuze

V diskuzi CHI VLASOVÁ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka cermakova.

A znáte sérum s kaviárem na profesionální ošetření pleti? Má to výživné a regenerační účinky! Více na zapakatel.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chi vlasová kosmetika diskuze

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Diskuze

V diskuzi FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE DOPLATKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kubeš.

Dobrý den,
prosím o informaci zda mohu u Vás nastoupit na komplexní lázeňskou péči bez doplatku. Mám předvolání - odsouhlasenou komplexní lázeňskou péči v Mariánských Lázních, ale tam nelze získat pobyt bez doplatku.

Děkuji za odpověď, s pozdravem

Václav Kubeš

České Budějovice
v.kubes@centrum.cz
tel. 728 288 471

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Francouzová.

Jsem po gynekolog. operaci a bude mi nabídnuta komplex. lázeň. péči. Zajímala by mě péče bez doplatku. Děkuji.

Zdroj: diskuze Františkovy lázně komplexní lázeňská péče doplatky

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN PRO ZVIRATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palko.

Dobri den. mne bol zverolekar dat kralikom Afimektin, pretoze maju koznu chorobu a povedal, mi , aby som kupil, v lekarne Hypermangan, do vody. No neviem , ci, sa vobec takto pouziva Hypermangan. Dava sa do vody, ak ano tak kolko Pozdravujem .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obraťte se ještě jednou na svého zvěrolékaře a doptejte se ho na správný postup použití hypermanganu. Hypermangan se rozpouští ve vodě a lázeň se pak používá ke koupeli. U králíků to bude zřejmě jen k potírání a nebo k desinfekci králíkárny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan pro zvirata

Šunka s kořením na okurky

Jako nakládací koření na okurky použijeme mrkev, petržel, kopr, nové koření, pepř, hřebíček, sůl, cukr a ocet. Do této směsi naložíme kýtu na týden a po týdnu celou lázeň prohřejeme na 50°C. Teplé maso vyjmeme, necháme okapat a vložíme do teplé udírny. Až šunka bude mít zlatohnědou barvu, tak je hotovo.

Příprava nakládací směsi: do litru vody přidáme kopr, kolečko mrkve, cibule, petržele, 1 kuličku nového koření, pepře, 1 hřebíček, vrchovatou lžičku soli, 2 lžíce krupicového cukru a 1 dl octa. Směs přivedeme k varu a hned necháme vychladnout. Až je lázeň vlažná, tak se teprve přidá maso. Mělo by být celé potopené.

Zdroj: Výroba domácí uzené šunky

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ POKOŽKY HLAVY A PUCHÝŘKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, četla jsem váš článek a dá se říct,že už jsem vyzkoušela snad všechno. Mám lupy už léta,ale daleko víc mě trápí, že asi 2 měsíce mě svědí pokožka hlavy a v hlavě mám takové malé puchýřky,jako bych byla poštípaná. Doma žádnou havět nemáme a nemůžu se toho zbavit.Na kožním mi dali nějaké sérum alpicort,jestli to píšu správně a svědí to pořád.Mám pocit, že se z toho zblázním.Nemáte tam nějakou radu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den,prosím Vas mi poradte něco na svedivou pálivou az bolestivou vlasovou pokožku.Mám citlivou vlasovou pokožku dala jsem si březovou vodicku a takhle jsem dopadla.Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Svědění pokožky hlavy a puchýřky

Jak rozpustit čokoládové figurky

Na rozpuštění čokoládových figurek je nejlepší vodní lázeň. Čokoládu nalámanou na menší kousky vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit, občas ji promíchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu.

Zdroj: Co se zbylou čokoládou

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit vlasovou výživu Reneval neo, kterou mi doporučila moje kadeřnice. Užívá se jedna tobolka denně a už po dvou týdnech je vidět zlepšení. Sama jsem byla překvapená jak rychle mi vlasy přestaly padat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Zdravím, myslím, že jak docílit kvalitnějších vlasů je spousty a především se jedná o jejich kombinaci. Základem by měla být zdravá životospráva, správná vlasová kosmetika, masky, olejíčky atd. a pak pro lepší kvalitu vlasů, aby měly lesk a vypadaly svěže, je skvělá kyselina hyaluronová. Jak funguje si můžete přečíst např. tady: www.reparexshop.cz/b…

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Aloe vera – recepty na vlasy

Zábal z aloe vera na suché a lámavé vlasy

Po umytí vlasů si udělejte zábal z aloe vera. Množství použitého gelu závisí na délce a hustotě vlasů, pro střední délku vlasů si připravte 100–200 ml gelu. Pokrájený gel umixujte a vetřete do vlasů. Zabalte do igelitu a ručníku. Gel nechejte asi půl hodiny působit a potom opláchněte. Vlasy budou už po třech zábalech pevnější. Aloe je dobrý kondicionér, protože proniká až do hloubky vlasů a rovněž obsahuje keratin – základní protein, který omlazuje vlasy svými živinami, dává jim větší pružnost a zabraňuje jejich lámání.

Aloe vera – vlasová kúra ve spreji

Jemná vlasová kúra ve spreji, která vlasy ošetřuje, dodává jim vlhkost a ulehčuje česání, aniž by vlasy zatěžovala. Obsahuje 60 % aloe vera a tekutý mátový extrakt. Tato kúra je zvláště vhodná pro vysušené a barvené vlasy, kterým propůjčuje lesk a zaručuje jejich pevnost.

Aloe vera a péče o vlasy

Vlasová kosmetika z aloe má schopnost regenerovat vlasy a pokožku, a to především v raném stadiu, kdy vlasy teprve začínají vypadávat. Alopecie neboli vypadávání vlasů může mít vícero příčin, ale často jde o problém řešitelný. Určitě tedy vypadávání vlasů nenechávejte bez povšimnutí a začněte s alopecií bojovat co nejdříve.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Prosim o radu.Mam hole mista okolo usi v miste kde se davaji bryle a vmiste spanku. Mam hormonalni poruchu. Vlasy mne zacinaji ridnout. Nevim jaka vlasova kosmetika by mne pomohla.Prosim poradte.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Reparex pro muže

Reparex pro muže je vlasová voda, která barví šedivé vlasy zevnitř a navrací vlasům jejich původní barvu. Princip fungování přípravku spočívá v tom, že oxidovaný bezbarvý melanin, který je v šedivých vlasech, je pomocí enzymu obsaženého v přípravku Reparex redukován a zbaven kyslíku. Přípravek nanášejte na pokožku ke kořínkům vlasů v malých dávkách a ihned vmasírujte do pokožky konečky prstů.

Zdroj: Reparex pro muže a ženy

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH CO POMUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Dobrý den!

Děkuji za celou řadu rad. Rozhodně se jimi budu snažit řídit. Asi to ale nebude hned zpočátku stoprocentní. Čeká mě teď nějaký čas úsporné období z důvodu rekonstrukce nově pronajatého bytu. Vzhledem k tomu, že budu mít, jak se říká hluboko do kapsy, i takových dalších 1.500,- utracených v lékarně si úplně nemohu dovolit. Pupalkový olej, zinek a aloe vera gel už jsem nějakou dobu užívala. Postupně se k nim pokusím vrátit a být důslednější i ve stravě a přidat i další doplňky. Dříve se mi vnitřní původ mých problémů nejevil tak evidentní, dnes se ale začínám potýkat i se zhoršující se přecitlivělostí pleti obličeje, kt. je neustále lehce zarudlý a se sklonem k podráždění při pocení, na sluníčku, po konzumaci kyselého, atd. Nic takového se mi dříve nestávalo, nebo pouze velice zřídka. Teď z toho začín být každodenní jev, proto změna životosprávy bude nutností. Nebude to pro mě těžké. Vím, které potraviny bych měla konzumovat, a který se naopak vyhýbat. Na druhou stranu je ale i spousta takových, u kterých si nejsem jistá.. např.mléčné výrobky, nakolik mi škodí, a nakolik si je můžu dopřát.. Přírodní cukry jako banán, hroznové víno, vodní melouny.. necelozrnná rýže a těstoviny,.. nebo kyselejší citrusy a octové zálivky.. Myslíte, že i tyto potraviny jsou rizikové ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenda.

No tak to jsme na tom docela podobně, taky jsme si s přítelkyní našli podnájem přes www.eurobydleni.cz/b… A taky jsem řešil problém s lupy, vždy když jsem měl delší vlasy, dělaly se mi skoro až takový strupy na hlavě a když jsem se je snažil vyčesat tak to akorát svědilo. Pak mi kadeřnice poradila Milvu, je to taková vlasová kosmetika, ale taky není nejlevnější, ale dost to pomáhá :)

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech co pomuze

Vlasová voda Luna

Lopuchová voda od Luny má obsah 120 ml a je určena pro slabé vlasy s tendencí vypadávat. Rovněž má pozitivní vliv na pokožku hlavy a zabraňuje tvorbě lupů. Po 3minutovém vmasírování do pokožky hlavy zanechává příjemný pocit s lehkým nádechem přírodní vůně.

Nevýhodou tohoto produktu je, že jakmile se balení otevře, nedá se zavřít, a tudíž ani přepravovat. U tohoto výrobku se totiž odstřihuje špička protáhlého uzávěru. Výhodou tohoto balení ale je, že se lopuchová voda díky protáhlé špičce dobře aplikuje přímo na kořínky vlasů. Vlasová voda Luna se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut. Zde můžete koupit vlasovou vodu Luna od značky Alpa.

Značka ALPA, a především Francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Lopuchová voda na růst vlasů

Lopuchová voda působí proti vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů. Ale nepodporuje růst vlasů! Lopuchová voda se vyrábí z lopuchového kořene, který je bohatý zejména na sliz, třísloviny a minerální látky. Extrakt z těchto látek se používá právě pro výrobu lopuchové vody. Vlasová voda se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut.

Lopuchová voda je účinná v tom, že zabraňuje vypadávání vlasů a mírní projevy výskytu lupů. Po měsíci používání po každém mytí vlasů (3–4x týdně) lupy vymizí úplně a padání vlasů se o 70 % sníží. Jako bonus při pravidelném používání získáte na pohled lesklejší vlasy. Lopuchová voda vlasy nemastí a ani nevysušuje pokožku. Dobře se vsakuje a také roztírá, krásně voní a po jejím použití se dostaví svěží pocit na pokožce hlavy.

Při používání lopuchové vody berte na vědomí fakt, že lopuchová voda zamezuje vypadávaní vlasů a tvorbě lupů! Nikde není řečeno, že lopuchová voda podporuje či vyvolává růst vlasů!

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Zesvětlení vlasů skořicí

Na masku se skořicí budete potřebovat 2 lžičky medu, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky skořice a 2 hrnky teplé vody. Ingredience smíchejte a naneste na pokožku hlavy, nechte aspoň jednu hodinu působit a potom spláchněte, a to důkladně, protože skořice zůstane ve vlasech a je poněkud obtížné ji dostat pryč.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP