Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

VNITŘNÍ HEMOROIDY BOLEST BŘICHA

OBSAH

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Není v angličtině je v českém

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Dělení hemoroidů

Hemoroidy se dělí podle několika kritérií. Podle anatomického původu se hemoroidy dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní hemoroidy jsou častější a jejich umístění k konečníku a nad ním. Vnější hemoroidy jsou pod hranicí konečníku a řitního kanálu. Podle závažnosti se hemoroidy dělí do 4 vývojových etap.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

na vyse zminene problemy zkuste zlutou mast podle receptury bozeny kamenicke v kombinaci s cajem na vnitrni hemoroidy a zarazenim lneneho oleje do stravy. k tomu 1x denne sedaci koupel z dubove kury.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Vnější a vnitřní hemoroidy

Vnější hemoroidy – malé měkké uzlíky zbarvené do modra, které se vyskytují kolem řitního otvoru, vnější hemoroidy nekrvácí.

Vnitřní hemoroidy – nacházejí se uvnitř konečníku a způsobují otoky, následné bolesti a krvácení při stolici. Bohužel někdy dochází k jejich nepříjemnému vyhřeznutí (prolaps), kdy je potřeba vrátit je operativně zpět. Obecně jsou vnitřní hemoroidy ale méně bolestivé než vnější.

Vnitřní hemoroidy se projevují nebolestivým krvácením, zatímco vnější se vyznačují bolestivým vyprazdňováním.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi BRNENI V BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Marošová.

Dobrý den,chci se zeptat zda je možné,že několik let po operaci slepho střeva (revize břišní dutiny)mám stále pálivou bolest na pravé straně břicha .Taky mám silné brnění v břiše a slyším vlastní tep.Veškeré dostupné vyšetření bylo negativni.Děkuji za odpovědˇ.Helena M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anonym.

Dobrý den, taky jsem po slepáku ale už je to hrozně dávno, pár let.

Cítím svůj tep na hořejšku břicha, měla jsem i brnění, nebyla jsem na vyšetření.

Nevím co to je...

Zdroj: diskuze Brneni v brise

Hemoroidy foto

Fotografie, na kterých jsou vidět hemoroidy a píštěle, jsou vidět zde: hemoroidy foto, píštěl foto.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST VNITŘNÍ STRANY STEHNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pak by to mohl být krejčový sval (musculus sartorius). Jak postupovat s jeho rekonvalescencí je vidět na těchto videích: m.youtube.com/result…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukáš.

Děkuji:)

Zdroj: diskuze Bolest vnitřní strany stehna

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ***.

Dobrý den,
mám naprosto stejnou zkušenost: příšerná bolest hlavy, pocity na zvracení, teplota. Toto se dělo postupně, první den jsem mírně bolesti břicha po užití furolinu, druhý den horší bolení břicha a mírná bolest hlavy a třetí den jsem už furolin musela vysadit, projevy jako migréna. Již je to 10 hodin po posledním prášku a stále je mi strašně zle.

***

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Varovné příznaky hemoroidů

  • Krev ve stolici,
  • Dlouhodobý průjem, zácpa,
  • Zvýšená plynatost,
  • Bolesti břicha,
  • Dlouhodobé nevysvětlené bolesti zad.

Zdroj: Jak zatočit s hemoroidy

Diskuze

V diskuzi VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ano, hrozné bolesti, záněty nervů, zimnice, zvýšená teplota,bolest hlavy,břicha...Bez výsevu nikdo nevěří...
Na zdravotnickém serveru zdraví.euro je uvedeno, cituji: Herpes zoster může mít i zcela atypický klinický obraz, kdy probíhá bez bolestí nebo bez výsevu puchýřků...
To by si měli lékaři přečíst...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viera.

Existuje, jedná sa o herpes sine herpete, diagnostikuje sa na základe sledovania protilátok virusu varicella zoster v krvi. Spôsobuje ukrutné neuralgie, trpím tým už štvrtý rok. Zistila mi to skúsená infektologička. Niektorí í lekári sa tým nezaoberajú. Je to zriedkavé ochorenie, ale existuje. Trpím nezmieriteľmými bolesťami v oblasti krčnej a hrudnej chrbtice, niekedy mávam bolesti na hrudi, pichanie v ušiach, pískanie v ušiach, pálenie pravej polovice tela. Vždy cez leto sa mi prechodne stav zlepší a na jeseň sa mi to ochorenie znova rozbehne. Trvalo veľmi dlho, kým mi toto ochorenie diagnostikovali.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Hemoroidy a jejich vážnost

Přítomnost hemoroidů může znamenat vážnější zdravotní komplikace. Důležité je, aby došlo k diagnostice dětských hemoroidů a zjištění příznaků vzniku.

  • Juvenilní polyp je růst sliznice střeva, což je problém u dětí poměrně častý. Tento syndrom způsobuje růst polypů v tlustém střevě, tenkém střevě a žaludku. Zároveň může vést ke krvácení, průjmu, křečím v břiše a anémii.
  • Crohnova choroba je chronické onemocnění, které způsobuje zánět sliznice trávicího traktu. Příznaky mohou zahrnovat průjem, bolesti břicha, krev ve stolici, horečky, hubnutí, bolest kloubů, infekci kůže a podráždění očí.
  • Dětská ulcerózní kolitida je chronické onemocnění způsobující zánět tlustého střeva nebo konečníku. Mezi příznaky tohoto onemocnění patří bolesti břicha, namáhání při pohybu střev a průjem s výskytem krve.
  • Syndrom dráždivého tračníku. Příznaky tohoto onemocnění jsou chronické nebo opakující se bolesti břicha, změna vyprazdňování a nadýmání. Syndrom dráždivého tračníku patří mezi nejčastější gastrointestinální onemocnění a projevuje se již v dětství.

Hemoroidy mohou být pro děti nepříjemné a děsivé, i když jdou většinou časem odstranit prostřednictvím hydratace a zvýšeným příjmem vlákniny.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Stadia vnitřních hemoroidů

Hemoroidy 1. stupně

Žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy. Občas může dojít ke svědění.

Hemoroidy 2. stupně

Žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru. Objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění. Míra příznaků může kolísat. Při objevení těchto příznaků je třeba neprodleně navštívit lékaře. Vyžadují kontrolu a případný zásah lékaře, navíc se tyto příznaky kryjí s příznaky jiných, mnohem vážnějších chorob, zejména kolorektálního karcinomu.

Hemoroidy 3. stupně

Hemoroidy rostou, problémy se stupňují. Při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět.

Hemoroidy 4. stupně

Hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

autor: ©Jakub Vinš

Zdroj: Jak zatočit s hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Bolest břicha pod pupkem

Bolest v oblasti pupku může charakterizovat střevní problémy, namožené břicho, ale i břišní kýlu. V případě, že bolest přetrvává a pohmatem je možné cítit nějaký výstupek, je nezbytná návštěva lékaře. Pokud nejde o výše uvedenou kýlu, lze provést jemnou břišní kruhovou masáž nebo použít k uvolnění mast určenou k problémům s nadýmáním.

Zdroj: Bolest břicha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST BŘICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Zdravím, prosím o názor či radu.

Již po 2. (po 2 letech) jsem měl problém s pícháním a bolestí v pravém podbřišku, náhle. Po 1. jsem navštívil lékaře a ten vyloučil akutní zánět slepého střeva, ale doporučil ledovat břicho, po 2 dnech bolesti ustoupili. Tentokrát jsem k lékaři nešel, bolest nebyla nějak silná a ledoval jsem břicho. Po 2 dnech bolest v podbřišku opět ustoupila, ale nemůžu se zbavit nepříjemného pocitu - bolesti břicha. Je to takový tlak pod pupkem, ale spíše uprostřed....ne jako předtím........asi jako když potřebujete na záchod a máte třeba zácpu, nebo když to třeba přeženete s posilováním břišních svalů.....Cítím to už 4 den. Nejde o zánět močových cest z ledování?? Problém s močením nemám. Díky za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vaěem případě, Tomáši, bude nejlepší provést sono břicha a vyšetření prostaty. Požádejte proto svého praktického lékaře o doporučení k těmto dvěma vyšetřením. Bez těchto vyšetření můžeme nad příčinami vaší bolesti pod pupkem jen spekulovat. Takto dlouhá bolest v břiše kolem pupku může souviset s močovým měchýřem a s prostatou, ale také může být zaviněna zažíváním popřípadě nadýmáním. Napište pak jak vám dopadla tato doporučená vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest břicha

Popis hemoroidů u dětí

U dospělých i dětí vypadají takřka identicky; jako jakési malé purpurové až fialové uzlíky, bouličky či kožní převisy. Zevní hemoroidy lze samozřejmě jak vidět, tak nahmatat. Uzlíky mohou bolet, pálit, svědit, tlačit, a dokonce i krvácet, ale pozor, také nemusí. Jsou-li v klidovém stavu, mívají často barvu okolní tkáně. Zevní hemoroidy tedy poznáte lehce, vnitřní na sebe upozorní jasně červenou krví či hlenem a mnohdy i bolestí – nicméně spolehlivě je diagnostikuje a vyléčí výhradně lékař.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Matušková.

Prosím o radu jestli je nutná operace německého ovčáka,pokud to vypadá, že má hemoroid.A vyčetla jsem, že může mít vnitřní i vnější, ale veterinář mi dnes řekl, že tito psi hemoroidy nemívají. Mám z operace strach, ale nevím jestli se dá zastvit růst "hemoroidu"speciální mastí z čínských bylin, kterou mu na to dávám. Zatím pár dní. Vyšetřen byl a bylo řečeno,že pokud se to bude zhoršovat, bude operace nutná.Po odstranění by se vzorek poslal na rozbor. Pro jistotu.
Ale jak by mohl po operaci na stolici?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace

Bolest břicha po sexu

Bolestí břicha po sexu se u žen může projevovat zánět dělohy, děložního čípku, zánět močového měchýře nebo močových cest. U nemocí, které souvisejí s trávicím traktem, se mohou bolesti stěhovat a vyskytovat se v různých částech břicha. V takovém případě jde povětšinou o nahromadění střevních plynů a toxinů. Tento stav nevyžaduje žádnou léčbu. Doporučuje se pohyb, aby došlo k odchodu nahromaděných plynů. Přidají-li se jiné příznaky, je důležitá návštěva lékaře.

Zdroj: Bolest břicha

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Jak poznat hemoroidy

Jako hemoroidy (česky též zlatá žíla) označujeme oteklé a zanícené cévní struktury v oblasti konečníku. Onemocnění přichází téměř bez varování a způsobuje nepříjemné bolesti a nepohodu pacientům bez ohledu na věk či pohlaví. K tvorbě hemoroidů dochází vlivem zánětu (zduření) a rozšíření křečových žil v konečníku. V důsledku toho pacient pociťuje bolest při vyměšování, objevují se malé uzlíky v oblasti konečníku a typickým příznakem je i krev ve stolici. Velmi častým problémem, který ztrpčuje život, je svědění a podráždění v okolí konečníku.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Jak léčit bolest břicha a průjem

Bolest břicha způsobenou průjmem lze léčit přípravkem proti průjmu Imodium (loperamidi hydrochloridum) nebo Reasec (diphenoxylati hydrochloridum). Trvá-li průjem více než 24 hodin nebo trpíte-li bolestmi a křečemi, navštivte svého lékaře. Průjem můžete zmírnit změnou stravy. Pijte dostatečné množství tekutin s obsahem minerálů, aby nedocházelo k dehydrataci. Vhodné jsou například nápoje bohaté na draslík, jako ovocné šťávy či nápoje pro sportovce.

Zdroj: Bolest břicha

Bolest břicha pod žebry

V takovém případě se může jednat o podrážděný žaludek, žaludeční vřed, onemocnění jícnu, cévní komplikace nebo i o infarkt myokardu. Dále pak takto lokalizovanou bolest může způsobovat psychický stres nebo onemocnění, které je v souvislosti s páteří. Jedná-li se o bolest, která se rozprostírá v celkovém pruhu, je nutné ihned volat záchrannou službu, neboť by mohlo jít o zánět pobřišnice. Léčba je vždy individuální dle stavu pacienta.

Zdroj: Bolest břicha


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP