Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

ČAJ NA ODKYSELENÍ DISKUZE

OBSAH

Překyselení organismu vzniká buď konzumací nevhodné potraviny (kyselinotvorné potraviny), nebo tím, že se jí ve spěchu a pořádně se strava neprožvýká, málo se pije, lidé se více stresují, chybí jim pohyb, životní prostředí není zrovna nejčistší a podobně. Výše uvedené faktory se následně projevují drobnými i většími problémy, někdy dokonce i nemocemi.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Babské rady na odkyselení organismu

Babské rady na odkyselení uvádějí, že je vhodná voda z brambor. Jednou z možností je také čaj. Ten je na odkyselení organismu velmi vhodný, a jak říkají babské rady, postačí i běžný zelený čaj, který má zásadité účinky. Pokud zelený čaj máte doma, můžete jej zkusit na odkyselení organismu. Babskými radami je také doporučován čaj, který by měl být dopoledne složený z listu a kořene pampelišky, fenyklu, benediktu, řepíku a puškvorce. Odpolední čaj by měl obsahovat kopřivu, vřes, truskavec, tužebník, lopuch a jitrocel.

Zdroj: Odkyselení těla

Poradna

V naší poradně s názvem VHODNÉ POTRAVINY PŘI ODKYSELENÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Slepičí a kuřecí maso patří mezi neutrální potraviny. Ale pokud je s kůží, tučné a nebo se ho sní hodně, tak může také způsobovat překyselování. Ořechy jsou mírně kyselinotvorné. Oboje se dá zneutralizovat přidáním citronové šťávy.

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu

Potraviny na odkyselení organismu

Na odkyselení je doporučována také celá řada konkrétních potravin, které jsou označovány jako zásadotvorné.

Cibule, česnek, ředkev, brokolice, okurky, meloun, květák, houby, rajčata, hrušky, řepa, kapusta, maliny, banány, špenát, fazole, celer nebo například i plzeňské pivo.

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi ROZPOZNÁNÍ PŘEKYSELENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

dobry den mam uz dlouho velky problemy prujmy velkou unavu ted me zacaly strasne padat vlasy citim se hrozne spatne nemam chut zit poradte my prosim co mam delat dekuju moc alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria.

Zdravím,

měla jsem stejné příznaky a dva roky jsem držela dietu zaměřenou na odkyselení organismu a pak mi zjistili anémii a celiakii ( nesnášenlivost lepku).

Přeji hodně zdraví a věřím, že se Váš stav zlepší.
Maria

Zdroj: diskuze Rozpoznání překyselení

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla

Jak na odkyselení organismu

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji i bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi 10DENNÍ OČISTA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Já jsem sůl vůbec nesnesla. Koupila jsem si senný čaj a po dobu deseti dní jsem ho pila ráno i večer. S vyprazdňováním jsem za celou dobu problém neměla, spíš mě hodně bolela hlava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta Janečková.

Dekuji

Zdroj: diskuze 10denní očista diskuze

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rena.

Dobrý den, lupenku mám ve vlasech. Je to nepříjemné nemohu si brát tmavě oblečení protože je to vidět na prádle na ramenou. A stydím se za to, lupenku mám 17 let. A brala jsem takové ty mlicka do hlavy belosalic a dehtovy šampon. Už to moc nepouziva, jenom občas. Připadá mi to úplně stejné, jestli to beru nebo neberu. Chtěla jsem lázně ty mi doktorka na kožním hned zamítla, že prý nemám nárok že to mám pouze v hlavě. Myslíte že to je správně a tak to má být?!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, lupénka bývá, dle moudrosti tradiční medicíny, příznakem tzv. silně narušené rovnováhy pH kyselosti buněk v těle. Doporučuji tedy, odstranit tuto příčinu jejím vyrovnáním a následným udržováním. Podrobný návod, jak toho lze dosáhnout, uvádím v knize ,, Poklad-škola odkyselení těla". Více informací o knize získáte na webu: www.TradicniMedicina… kde si ji můžete také objednat. V případě neřešení narušené pH rovnováhy těla zpravidla se mohou zdravotní obtíže v čase stupňovat. Mějte hezký den. Jiří

Zdroj: diskuze Lupénka ve vlasech

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svrabem nakažená rodina .

Nakazili jsme se svrabem v Psychiatrické léčebně v Praze 8 - Bohnicích návštěvami u příbuzných v pavilonu s demencí, Alzheimerem ! Primářka ze Slovenska léčí pacienty se svrabem sedativy, aby svědění zaspali, a nasazením rukavic, aby se neškrábali ! Svrab se na nás přenesl doteky, tj. podáním ruky nemocnému. Tuto nakažlivou nemoc způsobuje mikroskopická zákožka svrabová. Je těžce rozpoznatelná pro všechny, i pro kožní lékaře. Na tmavé kůži není často nic vidět. Celá naše rodina se nakazila. Příznaky : červené skvrny, hlavně po škrábání, sem tam velké pupeny a abnormálně důkladně zkoumejte místa na těle s nejjemnější kůží, např. prsty, vnitřní i vnější lokty, podpaží, prsa, břicho, u genitálií, hýždě, vnitřní stehna, spodek stehen, kotníky, pod koleny …. všude můžete na světlé kůži vidět mini-pidi-dírky menší než 1 mm a ty jsou ucpané vaší sraženou krví jako špuntem. Zákožky se totiž občas prokoušou na povrch kůže ze svých chodbiček, v nichž kladou vajíčka a kálí. Nemoc je provázená bodavým, úpěnlivým, nesnesitelným svěděním. Když se postavíte k topení, kamnům, nebo vlezete pod peřinu, začnou zákožky řádit jako čerti. Většinou nejsou na krku a na hlavě. Ještě po vyléčení máme stále sekundární nemoc – vyrážku malých pupínků, nikoli těch velkých pupenů od zákožek. Svědí to stále dost nepříjemně a téměř po celém těle, ale ne tak neskutečně intenzivně bodavě. Máme ale pocit, že nejsme vyléčeni (avšak dírky na kůži už nemáme). Také se nám po léčbě hned udělali malinké bradavičky (jako ty virové) na různých místech těla, asi rovněž sekundární projev. K léčbě svrabu jsme použili hlavně mast na recept INFECTOSCAB (výrobce BRD) za doplatek 84 Kč (338 Kč). Bez receptu nelze nic koupit, vše údajně zakázali, aby byla infekční choroba evidována v evropské statistice. Pak jsme použili SOLFATAN – prášek se sírou na koupele z lékárny volně prodejný (65–69 Kč), se sírou prý je ještě pudr – asi tekutý, a pak i speciální mýdlo se sírou, tak to by bylo dobré zkusit. Dále jsme použili SAVO a jiné dezinfekční prostředky na tělo (slabý
roztok) a na dezinfekci všeho, tj. včetně oděvů. A rovněž Genciánovou violeť, Hypermangan, manganistan draselný (protibakteriální), kterou jsme natřeli nejvíce napadená místa, koupele v roztoku. Ze zoufalství jsme na postižená místa lili i ústní vody s alkoholem a jiné alkoholy. Nejlepší je dát vše, včetně bot, do igeliťáků, nastříkat na věci uvnitř dezinfekci, insekticidy, a uzavřené pytle dát na mráz na balkon, na dvůr, do mrazáku, do auta stojícího v mrazu. Zákožka nepřežije zmrznutí. Nebo zavázané, zalepené igelitové pytle aspoň postavit stranou a nechat je v tomto stavu 3 dny. Zákožka odumře bez vašeho tělního moku za 2–4 dny i bez mrazu. My vše navíc stále větráme a čekáme, až ta mrcha chcípne Nejlepší je vše vyprat a vydezinfikovat, postele ničím nezakrývat, ani prostěradlem, postříkat dezinfekcí (SAVO, též prodávají přímo různé roztoky na veterině, nemusíte sami ředit SAVO) a pak odjet mimo domov, třeba na chatu, k příbuzným. A vrátit se za 3–4 dny, kdy by měly být zákožky mrtvé. A v zimě nechat byt vymrznout, netopit, nechat otevřená okna, pokud můžete. Léčba trvá dlouho, několik týdnů i měsíců, jelikož asi většina lidí má po mastičce na svrab zase jinou vyrážku, o níž píše na IN další vyléčená osoba, že si vyrážku maže namíchanou mastí z lékárny. My sekundární vyrážku zatím ničím nemažeme, ale asi budeme muset, neboť nás to svědění tak obtěžuje, že se nemůžeme na nic soustředit.
Závěr : Dost šílená infekční nemoc a dlouho trvající následkem těžké diagnostiky a sekundárních chorob. Rychlé šíření nemoci následkem nevykonávání léčby nakažených pacientů, zejména ve státních zařízeních, jako je Psychiatrická léčebna v Praze 8 - Bohnicích, 3 pavilony spadající pod údajně samolibou, neochotnou a prolhanou slovenskou primářku Barboríkovou. Neadekvátní medikamenty v 21. století jsou nyní většinou z dovozu. V ČR
evidentně nemáme tablety, o nichž se píše na IN, zřejmě jsou drahé.
Na sekundární vyrážku a svědění údajně mast nebo zásyp
Framykoin. Zachránil nás známý, pan primář, v jiné čtvrti než v PLB, v Praze 8, kde odmítli léčit i své bezbranné, dementní pacienty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvetuše Klecandová.

Zabírá lék SCABICID. léčba je náročná,Přeji trpělivost

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Jak dosáhnout odkyselení organismu?

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi DISKUZE LIDI O CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radkacervena.

Opravdu se hubne po pripravku CGA800 nebo je to zase nejaka kachna.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka nikrmajerova.

škodí cga800

Zdroj: diskuze Diskuze lidi o cga 800

Čaj na odkyselení organismu

Ideální je dvousložkový čaj na odkyselení organismu:

Dopolední bylinný čaj

Fenykl plod – podporuje správnou střevní mikroflóru, zažívací trakt

Andělika kořen – podporuje správné pH zažívacího traktu

Pampeliška kořen – podporuje detoxikaci, střevní mikroflóru

Pampeliška list – podporuje funkci jater a žaludku

Benedikt nať – podporuje zažívání, očistu

Řepík nať – podporuje funkci jater, žlučníku a střev

Puškvorec kořen – podporuje správné trávení

Odpolední bylinný čaj

Jitrocel list – podporuje správnou mikrobiální a střevní mikroflóru

Kopřiva nať – podporuje ledviny, vylučování, hladinu cukru v krvi

Lopuch kořen – podporuje očistu krve

Truskavec nať – podporuje zažívání střeva, hubnutí

Tužebník nať – podporuje normální hladinu cholesterolu v krvi, očistu

Vřes nať – podporuje ledviny a močové ústrojí

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi TRITTICO DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek kolomaznik.

jakké mate zkušenost s AD TRITICO_

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božen Němec.

Trittico jsem bral léta na depresi, ale objevila se mi na něj alergie - náhlé noční otoky jazyka a spodní čelisti. Vysadil jsem ho a mám od té doby pokoj. Takže opatrně s ním.

Zdroj: diskuze Trittico diskuze

6 hlavních potravin na snížení kyselosti organismu

  • kořenová zelenina
  • brukvovitá zelenina
  • listová zelenina
  • česnek
  • papriky (kapie)
  • citrony

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi OBETHIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenus.

Taky u mně zabral :) odnaučí přejídáni a večerní mlsání :) doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze

Životní prostředí

Mnoho z nás je dítky měst denně vystavovanými smogu, výfukovým zplodinám, elektrosmogu a dalším jedovatým látkám z ovzduší. Bohužel ani takové prostředí nenapomáhá pH rovnováze našeho těla.

Zdroj: Odkyselení organismu

Zásadotvorné potraviny

Mezi zásadotvorné potraviny patří například špenát, syrové brambory, mrkev, celer, ředkvičky, banán, citrón, meruňky, grapefruit, mango, meloun, rozinky, fíky, slunečnicová semínka, mandle, za studena lisované oleje, zelený čaj.

Zdroj: Odkyselení organismu stravou

Faktory způsobující překyselení

  • nesprávný způsob stravování, rychlé polykání se spoustou vzduchu
  • poruchy trávení a plynatost
  • chronické problémy s ledvinami
  • diabetes
  • zánět – zvýšená tělesná teplota
  • lokální nedostatek kyslíku
  • nevyváženost kardiovaskulárního systému

Zdroj: Odkyselení organismu

Dýchání

Zajímavým momentem je i správné dýchání. Mělo by být hluboké a pravidelné. Dostatečný přísun kyslíku totiž napomáhá regulovat množství kyselých látek v krvi. Naproti tomu mělké, nepravidelné a celkově nedostatečné dýchání způsobuje hromadění CO2 v krvi a spolu s ním mimo jiné i vznik kyseliny uhličité.

Zdroj: Odkyselení organismu

Základem je voda

Základ života i našeho těla! V našem mírném podnebném pásmu vyloučí dospělý člověk denně nejméně 2,4 litry vody močí, potem, stolicí a dýcháním. Toto množství musí být bezpodmínečně zase doplněno. Část chybějící vody přijímáme v potravě, větší část však musíme doplnit pitím.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP