Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

KOFEINOVA MASKA NA VLASY PRO RUST

OBSAH

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Kofeinový vlasový zábal proti padání vlasů

Kofeinový zábal proti padání vlasů si můžete zakoupit i v obchodě, pokud se s ním nechcete vyrábět doma. Obsahuje lopuch, kopřivu a samozřejmě kofein, který svým dlouhodobým působením aktivuje vlasové kořínky a tím i jejich růst. Zároveň obsahuje tekutý keratin, který dokonale regeneruje a ozdravuje poškozené vlasy. Zábal naneste na umyté vlasy zhruba na 5 minut a poté opláchněte vodou.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Četla jsem že hořčičné semínko urychlí růst vlasů, místo semínka jsem použila sušený mletý zázvor, vejce, olivový olej a trochu teplé vody. Tato maska mě pěkně prohřala pokožku hlavy, chtěla bych vědět kolikrát do týdne lze takovýto zábal na vlasy udělat a zda také přispěje k rychlejšímu růstu vlasů. Děkuji za odpověď. Dagmar
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Kofein a vlasy

Je prokázáno, že kofein povzbuzuje lidský organismus. Známý je již od 6. století před naším letopočtem. Je nejrozšířenějším přírodním stimulantem na světě. Z chemického hlediska je kofein sloučeninou dusíku, kyslíku, uhlíku a vodíku. Je obsažen v listech, semenech a plodech kávovníku, kakaovníku, ale i čajovníku. Kofein objevíme v čokoládě, coca-cole, energetických nápojích nebo oříšcích. Kofein podporuje bdělost a fyzický výkon. Jeho účinky pocítíme po vnitřním užití téměř okamžitě. Naprosto bezpečné je vypití zhruba 3 šálků kávy nebo čaje. Předávkování kofeinem se projevuje nervozitou, vzrušením, srdeční arytmií, nespavostí a škubáním svalů. Tělo si tedy řekne samo, kolik kofeinu potřebuje.

Pokud bychom však chtěli, abychom do těla a vlasových kořínků dostali dostatečné množství kofeinu pro dobrý růst vlasů, museli bychom vypít zhruba 60 až 80 šálku kávy denně. To je samozřejmě nesmysl, takže kávu dodáváme kořínkům zvenčí.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Domácí kofeinový zábal na vlasy

Kofeinový zábal na vlasy neboli kávový zábal zvládne každý v pohodlí domova. Je to výtažek z kávových zrnek, který kromě barviva, vůně a dalších látek obsahuje také velké množství rychlého kofeinu. Samozřejmě nejjednodušší je uvařit si kávu s lógrem, nechat ji vystydnout a potom nalít ke kořínkům vlasů a vmasírovat. Jenže komu by se chtělo takto patlat, aby vám to všude stékalo a drolil se z vás lógr? Vyzkoušejte raději tento recept.

Budete potřebovat:

  • 1 sáček přírodní želatiny
  • 50 gramů umleté kávy (stačí obyčejná)
  • 200 ml vody
  • špetka soli
  • potravinářská fólie

Postup:

Nejdříve si připravíme želatinu. Tu uvaříme dle návodu společně se špetkou soli. Po uvaření ji necháme zchladnout, pěkně nám zhoustne. Mezitím si připravíme kávu, dáme ji do malého kastrolku a zalijeme 200 ml vařící vody. Pořádně zamícháme. Měli bychom mít blátivou kaši. Necháme ji vychladnout zhruba na stejnou teplotu jako želatinu. Poté dáme do mísy želatinu společně s kávovou kaší a pomocí mixéru na nejnižší otáčky pěkně smícháme, až se vytvoří kompaktní emulze, podobná například hustému sprchovému gelu. Kofeinový zábal je hotov a můžeme jej začít aplikovat.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Maska na krepaté vlasy

Doporučuje se používat intenzivní regenerační vlasovou masku Edelstein Young curly, vytvořenou speciálně pro vlnité a krepaté vlasy. Velmi důležité je masku nechat působit několik minut před jejím opláchnutím. Čas od času je dobré zabalit vlasy s maskou do horkého ručníku a nechat působit 5 až 10 minut. Horký ručník ještě účinněji aktivuje účinné látky v masce a hydratuje vlasové vlákno do větší hloubky. Po opláchnutí opatrně vysajte přebytečnou vodu ručníkem. Nikdy netřete mokré vlasy o ručník. Mokré vlasy se drsným třením o ručník nenávratně poškozují.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Babské rady na růst vlasů

Jezte hodně bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí – dostatečné množství proteinů podporuje růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.

Nanášejte do vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech, dodávají živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky, můžete použít olej olivový, kokosový, levandulový, ricinový, jojobový, mandlový, rozmarýnový nebo rybí tuk.

Dělejte si masky na vlasy, pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Například vlasová maska z 1 lžíce medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy a jednoho žloutku – směs naneste na nemyté vlasy, nechte půl hodiny působit, poté umyjte.

Vytvořte si směs, která zabije bakterie, odstraní nečistoty a otevře vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst. Smíchejte 1 lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje, 3 kapky oleje rozmarýnu a 1 polévkovou lžíci destilované vody. Namočte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy.

Často si provádějte masáž vlasové pokožky, zlepšíte tím krevní oběh, což pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů, můžete použít jeden z již zmiňovaných olejů.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČAKRY A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIlada.

Slyšela jsem, že prý nějaké čakry mají mít vliv na růst a kvalitu vlasů. Chci se zeptat která z čaker působí na vlasy a jaké jsou všechny čakry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle jógínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj. Na těle podle této tradice existuje mnoho čaker různého řádu. Nejdůležitějších je sedm čaker 1. řádu napojených na energetickou dráhu procházející podél páteře.

Kořenová čakra

Název: Muladhara (Múládhára), kořenová čakra
Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem, popřípadě na zadní straně děložního hrdla.
Barva: červená, rudá
Vůně: cedr, hřebíček.
Kořenová čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná kořenová čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Sakrální čakra

Název: Swadhisthana (Svadhišthána); sakrální čakra
Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
Barva: oranžová
Vůně: ylang-ylang, santal.
Sakrální čakra se též někdy nazývá sexuální čakra. Sakrální čakra má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v sakrální čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje sakrální čakru.

Solar-Plexus čakra

Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
Barva: žlutá až zlatožlutá
Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot.
Čakra Solar-Plexus je sídlem vůle osobnosti, citových vazeb a mentálních pochodů. Zablokování čakra Solar-Plexus vede k pocitům ztráty odvahy, porážky, ztráty svobodné vůle, vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Srdeční čakra

Název: Anahata (Anáhata); srdeční čakra
Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
Barva: zelená (růžová a zlatá)
Vůně: růžový olej.
Srdeční čakra je čakra lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Blokace srdeční čakry způsobuje neschopnost lásku dávat i přijímat.

Krční čakra

Název: Vishuddha (Višúddha); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
Vůně: šalvěj, eukalyptus.
Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování krční čakry vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky a také problémy s vlasy a chlupy.

Čelní čakra

Název: Ajna (Adžňá); čelní čakra
Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
Vůně: máta peprná, jasmín.

Čelní čakra se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce čelní čakry vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Temenní čakra

Název: Sahasrara (Sahasrára); temenní čakra
Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
Vůně: kadidlo, lotos.
Funkcí temenní čakry má být příjem energie z kosmu. Temenní čakra je sídlem božské dokonalosti v člověku. Temenní čakra se do harmonie dostane, když jsou v harmonii všechny ostatní čakry.

Zdroj: diskuze Čakry a vlasy

Růst vlasů za měsíc

Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a následně jsou nahrazovány další vlasovou generací. Za měsíc vlas poporoste zhruba o jeden centimetr. Někomu mohou vlasy růst pomaleji, někomu rychleji. Vše je dáno zejména genetickými dispozicemi, tedy tím, jaké vlasy mají vaši rodiče a prarodiče. Co se týče vypadávání vlasů, tento proces probíhá průběžně ─ denně několik vlasů vypadne, ale současně začínají růst vlasy nové. Vlas vypadává zhruba po sedmi letech.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Vždy jsem používala kvalitní šampóny a vyživující masky, ale přesto mi vlasy padaly a nechtěly růst, vždycky se zastavily u určité délky a pak už se jen více a více třepily konečky. Začala jsem hlavně kvůli vypadávání brát tabletky Donna Hair, které mi doporučila lékárnice, a nejenže se mi už teď po cca. měsíci užívání zastavilo vypadávání, ale omezilo se i třepení konečků, vlasy jsou zdravější a rostou o poznání rychleji, takže bych kromě rad uvedených ve článku doporučila i právě takovouto výživu cílenou přímo na vlasy, která jim dodá zevnitř všechny látky, které vlasy potřebují.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Tak to jste se trochu přeplatila. Při pohledu na složení můžu říct, že tento výrobek lze poskládat za levnější cenu. Ale to platí snad u většiny těchto speciálních přípravků. Je to cena za pohodlnost- raději lupnu jednu tabletku a zajímá mě nápis na krabičce, než pátrat po složení a gramáži. Mimochodem. Za většinou problémů s kůží a vlasy může špatné spektrum přijatých aminokyselin. Pokud nám bude scházet či nedostávat se jedné jediné nejposlednější esenciální, pak nedokážeme využít dostatečně i těch ostatních. A to nám prozradí jen laboratorní rozbor, nebo pár hodin nad tabulkami- kdy si dáme do souvislosti naše problémy s projevem deficitu té které aminokyseliny.

Zdroj: diskuze Růst vlasů

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Avokádová maska

Avokádo se již dlouhou dobu používá v kosmetických procedurách pro své vyživující a hydratační vlastnosti. Tato domácí maska je ideální pro jedince se suchými a lámavými vlasy. Avokádo totiž obsahuje hydratační složky, které oživují mdlé a mrtvé vlasy.

Výroba masky

  • 1 malé zralé avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje nebo mandlového oleje
  • ½ šálku mléka

Avokádo se rozkrájí na malé kousky a poté se z něho vytvoří pyré (neměly by se tvořit hrudky). Do tohoto pyré se přidá mléko a olivový nebo mandlový olej a vše se dobře promíchá. Maska se aplikuje od kořínků ke konečkům vlasů. Velmi užitečné je překrýt vlasy buď ručníkem, nebo plaveckou čepicí. Maska by se měla nechat působit po dobu 15 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte vlažnou vodou. Abyste odstranili všechny zbytky avokáda, pokožku hlavy důkladně masírujte.

Tip

Při výběru avokáda se doporučuje vybírat jen zralé plody, protože vzniklá směs je tak mnohem účinnější. Při vymývání vlasů nezapomínejte na důkladné odstranění všech zbytků avokáda z vlasů. Při tvorbě pyré můžete do směsi přilít jen ¼ šálku mléka. Po umytí vlasů není třeba používat kondicionér, protože samotné avokádo poskytuje přirozenou aklimatizaci vlasů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Zázvor na rychlejší růst vlasů

Tahle vynikající a snadná zázvorová vychytávka provětrá pěkně vaše vlasy a skutečně je dostane do stavu, kdy vlasy rostou rychleji! Zázvor se používá, aby vlasy rostly rychleji, protože se svými silnými stimulační účinky zázvor zvyšuje prokrvení pokožky, které pak může mít za následek rychleji rostoucí vlasy. Na rychlejší růst vlasů budeme potřebovat jednu lžíci jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru a jednu lžíci sezamového nebo jojobového oleje. Tyhle ingredience smícháme dohromady a formou masáže hlavy ji vpravujeme do pokožky. Necháme ji zde půl hodky působit a pak ji důkladně opláchneme tekoucí vodou. Komu se moc mastí vlasy, tak může při oplachování použít vodu s jedlou sodou a pak to spláchnout vodou. Tato zázvorová masáž na růst vlasů se aplikuje po umytí vlasů oblíbeným šampónem.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Účinky trojice

  • Olivový olej hydratuje vlasy a působí jako přírodní kondicionér. Olivový olej je v péči o vlasy používán dlouhou dobu, zvláště je skvělý pro výživu křehkých, suchých a poškozených vlasů. Zároveň je omlazuje a dodává jim lesk.
  • Vejce obsahují mnoho živin, které z nich činí nepostradatelnou surovinu. Vejce jsou dobře známá zvláště pro svůj vysoký obsah bílkovin. Bílkoviny ve vejcích jsou nejkvalitnějším proteinem, který se nenalézá v žádných jiných potravinách.
  • Med má výborné hydratační vlastnosti. Velmi často se používá pro výrobu domácích masek na vlasy, a to pro suché a unavené vlasy. Med má skvělé regenerační vlastnosti a dodá vlasům vlhkost, takže pak vypadají zářivěji a jsou nádherně lesklé.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Vitamíny na růst vlasů

Vitamíny na vlasy DonnaHAIR představují unikátní přípravek proti padání vlasů, jenž rovněž podporuje jejich růst. Přípravek DonnaHAIR kombinuje účinné vitamíny a látky, které mají pozitivní vliv na výživu vlasů a pokožky, podporují látkovou výměnu a růst vlasů. Přípravek mohou užívat lidé, kteří chtějí mít silnější nebo delší vlasy, ale primárně je určen těm, kterým vlasy vypadávají a nové nerostou. Minerály a látky obsažené ve vitamínech DonnaHAIR zpevňují vlasovou kůži a zlepšují prokrvení cibulek vlasů, čímž podporují růst nových vlasů a zamezují jejich vypadávání.

Vlasy a pokožka potřebují zejména vitamín B, z něhož vlasy čerpají prvky potřebné pro svůj zdravý růst a díky kterému se pokožka vyhlazuje. Ovšem nelze zapomenout ani na vitamíny A a C, jež napomáhají k silnějším a delším vlasům. V současné době můžeme vybírat z velkého množství rozpustných vitamínů, které se obvykle užívají orálně a vyživují tak tělo a vlasy hlavně „zevnitř‟. Není ale nutné omezovat se pouze na tento příjem vitamínů. Na vlasy perfektně působí i šťáva z brambor, která se vstřebá do vlasů i při použití „zvenku‟.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP