Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Téma

NAPÍCHNUTÝ NERV PO INJEKCI ZUBY

OBSAH

Zubní můstek je velmi často zhotovovaná fixní náhrada, která nahrazuje jeden či více chybějících zubů a je pevně fixovaná na dvou či více zubech pacienta. Tyto zuby se před zhotovením zubního můstku musí obrousit pro získání místa na pláště pilířových korunek. Můstek se na zuby fixuje zubním cementem.

Zdroj: Lepidlo na zubní můstek

Diskuze

V diskuzi TROLKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jeřábek.

Dobrý den,

obávám se, že mi po umrtvení zubu ve spodní čelisti, byl (zastupujícím lékařem) injekcí napíchnutý trojklanný nerv. Po odeznívání umrtvení (asi třetí den) mi stále pobolívala čelist, někde pod levým uchem. Nelepšilo se to a začal jsem pozorovat, že nemohu naplno otevřít ústa (MAXIMÁLNĚ 2,5 CM). Hodně to bolí a ještě horší je to při kousání! Nemohu otevřít ústa a dělá mi velké potíže vůbec něco sníst, jak to bolí. Můj lékař mi radí cvičit prsty ruky roztahování čelistí. Mně to ale nejde, hodně to bolí. Nemohu normálně jíst.
Prosím, poraďte, co mám dělat?
Rozhodně nechci obcházet svého dobrého doktora a plně mu důvěřuji, ale chtěl bych slyšet názor i jiného odborníka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Zdravím, mám to samé. Co s tím? Prosíííím.....ATB či lék na uvolnění svalu.Děkuji moc moc moc....pomáhám chiropraxí a diagnostikou zlomenin ostatním a teď jsem sama v bolestech. Pomůže mi prosím někdo či poradí. Děkuji P.

Zdroj: diskuze Trolklaný nerv

Jak dlouho vydrží skřípnutý nerv u psa

Skřípnutý nerv může v průměru trvat od několika dní až po 4 až 6 týdnů – nebo v některých případech i déle (v takovém případě byste měli navštívit svého veterináře).

Zdroj: Skříplý nerv u psa

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobrý den, mám to samé, po injekci při opravě 7. Vlevo dole, už skoro 14 dní, je to velice nepříjemné, bojím se jít k zubarce, protože pusu ani neotevřu, děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef J..

Dobrý den paní Věro,

bohužel nejsem odborník na tuto problematiku, abych Vám poradil, co máte dělat. Jsem ale ten, kdo tím byl postižený a psal tento dotaz. Stalo se to před rokem, možná dvěma, už nevím. Nikdo mi samozřejmě tehdy na můj dotaz neodpověděl. Až teď (po letech) Vy, paní Věro.
Napíšu Vám tedy jak to se mnou tehdy dopadlo. Nakonec dobře, abych Vás moc nenapínal. Byla to ale záležitost, možná dvou měsíců,už si to nepamatuji.

Zubního lékaře jsem navštěvoval každý týden a ten se mi snažil (v podstatě násilím) otvírat ústa. On otvíral a já proti němu zase zavíral. Prostě to nešlo, bolelo to jako čert a někdy mi i slzy vytryskly. Jedl jsem jen něco tekutého, abych nemusel moc otvírat pusu. Ukousnout si rohlík bylo fakt utrpení (pokud jsem neotvíral pusu, nic nebolelo). Nikomu bych to nepřál. Lekař radil, že musím doma pomocí rukou otvírat pusu, aby se mi nezkrátily žvýkací svaly. Tak jsem to dělal, vždy večer a vždy to stále bolelo. Po několika týdnech jsem pozoroval zlepšení a možná po dvou měsících to zmizelo úplně. Zůstala jen neblahá vzpomínka na nepovedené umrtvení zubu. Dnes je to jen zlý sen.
Vám, paní Věro, přeji brzké uzdravení. Vím, čím si procházíte, ale pozvolna to odezní, uvidíde. Přeji, aby to bylo co nejrychleji!

Zdroj: diskuze Trolklaný nerv

Trojklaný nerv a bolest zubů

Právě skutečnost, že nerv prochází otvory v čelisti, může zpočátku budit dojem, že se jedná o bolesti zubů. Postižený vyhledá zubního lékaře, a pokud se potíže po ošetření nezmírní, má v tomto případě důvod, proč hledat příčiny dál.

Zdroj: Trojklaný nerv

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Nešporová.

Dobrý den, je mi něco málo přes sdmdesát a první co mě začalo bolet je pravé oko a mám ho hodně červené jako kdybych tam měla písek a pak následovalo pravé ucho hučí mně v něm a špatně na něho slyším. Zuby mě nebolí ani pravá tvář. Domnívala jsem se, že je to tzrojkalný nerv, ale nevím, jak tyto příznaky léčit? K lékařce jsem zatím nešla. Děkuji za odpověď Nešporová Z. Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Matošková.

Dobrý den jak se léčí trojklanný nerv podle rezonance mi tlačí cévka na nerv pomůžou léky nebo už je nutná operace děkuji jana

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Léčba skřípnutého nervu u psů

Pokud má váš veterinář podezření na skřípnutý nerv, pravděpodobně nasadí vašemu psovi svalový relaxant a protizánětlivý lék. Někteří veterináři mohou předepisovat kortikosteroidy ke snížení otoku.

Zdroj: Skříplý nerv u psa

Trojklaný nerv a krční páteř

Krční páteř je oblast, kde je možno systematicky zasahovat, a to nápravou zatuhlé páteře. Masáž na její uvolnění může přinést nečekanou úlevu při zánětu trojklaného nervu.

Zdroj: Trojklaný nerv

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNI VYSETRENI POD CELKOVOU NARKOZOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kapková.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat kolik by me stálo vyšetření zubů v celkové narkóze. Potřebují vytrvat zbytky dvou zubů a vyvrtat pět nebo kazů. A po vyšetření bych uvažovala o rovnátkach na pevno.Jsem z Chebu.Děkuji za odpověď Kapková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze vyšetřit a pak vyvrtat zuby v celkové anestezii. Jde aplikovat injekci s anestetikem do dásně a tím znecitlivět ošetřovanou oblast. Taková injekce stojí do 500 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubni vysetreni pod celkovou narkozou

Co znamená zub bez nervu

Zub bez nervu najdeme u jedinců, kteří prodělali zánět zubu. Lékař totiž zachrání zub tím, že odstraní nerv ze zubu a vyplní zubní kanálky. Při plnění zubních kanálků se roztlačuje pečetící pasta do všech bočních kanálků a nedostupných částí zubu, aby se zalepily a nemohly být dalším zdrojem infekce (ne vždy se to ale podaří i při pečlivém ošetření). Jedním z používaných způsobů ošetření je i utěsňování „za studena“ roztlačováním tuhých gumových (gutaperčových) tyčinek do zubního kanálku.

Zdroj: Problémy se zuby

Diskuze

V diskuzi KDE JE SEDACÍ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mám skripnuty sedací nerv. Lékař to léčí injekcemí cvičením a infuzi. Bolest neustálá ani po cvičení. Chůze je pro mě strašná. Muže někdo poradt?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde je sedací nerv

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA SKŘÍPNUTÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobrý den prosím vás mam bolesti v oblasti hrudníku palivou bolest spatne se mi dejcha nemuzu si vubec lehnout na zadnou stranu .a taky na bederni pateri cejtim bolesti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše Vyhlasová.

prosím babskou radu na skřípnutý sedací nerv
děkuji
Vyhlasová

Zdroj: diskuze Babské rady na skřípnutý nerv

Příznaky skřípnutého nervu u psa

Skřípnutý nerv neuvidíte ani nenahmatáte, ale váš pes se bude pravděpodobně méně pohybovat a zaujímat neobvyklé polohy. Můžete také zaznamenat slabost, nekoordinované pohyby, ztrátu svalové hmoty, zvukové projevy, změny chování a v závažných případech ztrátu kontroly močového měchýře a střev.

Zdroj: Skříplý nerv u psa

Poradna

V naší poradně s názvem HORMONÁLNÍ INJEKCE.KDY JÍT NA DALŠÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

v březnu mi byla píchnuta hormonální injekce na 3 měsíce.kdy mám jít na další?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš v březnu píchnutou injekci, která účinkuje 3 měsíce, tak na další bys měla jít v červnu. Je důležité udržovat stále stejnou úroveň estrogenu, bez nějakých přestávek v aplikaci injekcí. Kdyby tě otravovalo chodit každé 3 měsíce, tak si můžeš nechat píchnout injekci na 6 měsíců.

Zdroj: diskuze Hormonální injekce.kdy jít na další?

Zánět zubního nervu

Zánět zubního nervu bolí. Jedná se o bolest schovanou hluboko v zubu, která pulsuje a je doprovázená brněním. Nemocný nemá chuť k jídlu a jediné, na co dokáže myslet, je, jak moc ho zub bolí. Bohužel si za takový stav může člověk v drtivé většině případů sám.

Léčba zánětu zubního nervu (pokud se k ní člověk odhodlá) má skoro pokaždé stoprocentní úspěšnost. Vždy je nutné kaz vyvrtat, nerv vyndat. Zub se umrtví, ale zároveň zachová a otvor po vrtání se zadělá zubní výplní. Existuje ruční a strojové ošetření. Obecně se doporučuje strojové, protože po ručním má zánět tendenci se vracet. Pokud vám lékař nabídne znecitlivující injekci, rozhodně neodmítejte. Přece jen se bude jednat o práci s holým nervem.

Zdroj: Zánět

Diskuze

V diskuzi KDYZ I PO OPERACI KARPALU JE NERV TĚŽCE POSTIŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den jsem po operaci karpalu jeden nerv byl středně postižen a druhý těžce. Po 3 měsících po kontrolnim EMG je nerv co byl středně lehce a ten druhý je pořád těžce postižen. Paní doktorka řekla, že už se to operovat nedá, že to chce čas ,ale nevím. Nemá stím někdo zkušenost prosím. Děkuju J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kdyz i po operaci karpalu je nerv těžce postižen

Zkušenosti se zuby moudrosti

U většiny lidí nedojde k prořezání zubů moudrosti. Tyto zuby zůstávají zcela nebo částečně skryty pod sliznicí, mnohdy i v kosti dolní či horní čelisti. Většinou jsou nevýhodně skloněné a ohrožují svým růstem okolní zuby a kost.

Zdroj: Problémy se zuby

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP